sena funderingar

klockan är kvart över tre (03:16) på natten till torsdag den 28/8 och jag kan inte sova alls.. har legat och vänt och vridit på mig i det oändliga känns det som, men jag kan inte somna, inte än i varje fall. så istället har jag satt mig in lite i hur min framtid de senaste 3,5 åren kommer att te sig. jag har gått igenom alla papper som jag har fått hemskickat och har registrerat mig både för ett lånekort på göteborgs universitets (gu) bibliotek och för slug- studentkåren. nätet är fantastiskt.
jag har även sökt på olika sajter vart litteraturen till min första kurs "lärandets villkor och process ur den lärandes perspektiv" finns och är billigast...  det är helt sjukt vad mycket böcker man ska ha bara till en 15poängs kurs! (en halv termin alltså). listan är 3 A4 lång... pust, stånk och stön. aja, i slutändan få `re la va värt`et. (..får det väl vara värt det- översättning för utbölingar haha! ..okej, jag kanske är lite trött ändå.)
-men det hoppas vi på! att det är värt det alltså, inte att jag är trött.
i vilket fall så skall det bli kul att få sätta igång "på riktigt" med hur resten av livet kommer att se ut, oj, det lät seriöst.
(en paus och betänketid inträdde just)

men jag ser fram emot det. aa, det gör jag.
på måndag gäller det!
hej och godnatt. (03:29)

återträff

åh vilken otroligt lyckad helg! så fantastiskt kul det var att se alla igen och komma in i folkisandan :).
tack!

"operation rädda sandy!"

this is how it is....

tåget rullar ut från perrongen i Värnamo och mamma står där och vinkar så fint.
och så, out of nowhere, börjar paniken sprida sig inom mig. -jag har glömt min mobil i mammas lägenhet!!!
skiiit! vad ska jag göra nu??!! tåget rullar fortare och fortare, allt längre bort från både mamma och mobil.
-måste ringa mamma och säga att jag glömt min mo...nej!
-får smsa mamma och be henne...nej!
hur sjuttsingen får man tag på någon som har ens mobil när man inte kan ringa eller smsa? man känner sig helt tafatt, borttappad och... utanför på något sätt. isolerad.
och värnamo är ju inte granngården direkt... om hon skickar den på posten så får jag inte den förän på måndag. piss också.
en idè lyser upp min hjärna, jag kan smsa ifrån min dator! nästa bakslag - jag kan inte hennes nr utantill!
iallafall, datorn for upp ur väskan och startades igång med en väldig fart, (så gryyymt dålig mottagning det är på tåg!)
mitt hopp sattes till att min pappa eller syster skulle vara inne på msn, och att jag på så vis skulle kunna få kontakt med dem, så att de i sin tur skulle kunna ringa mamma så att hon fick reda på att min mobil fanns hos henne.
yes.. jag hinner bara skriva halva meningar på msn innan nätet försvinner och jag loggas ur, loggas in, loggas ur, loggas in... ni fattar grejen. hälften av det jag skriver kommer fram men min syster Jennie (som var inne!) fattar galoppen och ringer upp mamma. -tack!
en kedja, låt oss kalla den för operation rädda sandy, sätts igång och sträcker sig över halva västsverige (vargön, värnamo, göteborg, värnamo, vargön, göteborg... något i den stilen), utan min vetskap.
min plan var att få mamma att skicka telefonen och att jag när tåget stannade hemmavid skulle få låna farmor och farfars mobil över helgen. detta skedde icke. över halvtaskig msn fattar jag att mormor och morfar (som bor i göteborg) kommer att möta mig på stationen i göteborg när jag skall byta tåg där, de kommer att ha med sig en mobil som jag får låna och så kommer mamma att vidarekoppla alla samtal som kommer till min mobil till den här mob... hrm..tegelstenen.
och detta skedde.

utan mobil hade den här helgen blivit katastrofal, eftersom imorgon så kommer folk från halva sverige till vargön och hälsar på mig och varandra, och jag är den som är samordnaren.. det hade blivit (upprepning) katstrofalt utan mobil!
kan säga att den här mobilen är antik, den har antenn, ingen t9 funktion, ingen färgskärm, bara entoniga ringsignaler, och spelet snake (1) i sig, -vilket iochförsig rockar!

det var min tåghistoria.
i ett senare, mindre panikartat skeende så mötte jag malin V på tåget och lärde henne en sång på PQformeln inför en mattetenta som hon har om några dagar :). man är inte estet för inte haha!
ha en bra dag.
kramar


"vänamo"

ännu en lugn kväll i värnamo, stället där man säger måmå (mormor) och måfaa (morfar givetvis). hittils har allt varit bra och det är härligt att vara här och träffa mamma igen. idag har jag städat och plockat upp den sista kartongen i badrummet och gjort iordning där. blev bättre haha :).
ikväll var lasse, petter och stina här för att äta, umgås och fira mig lite lätt. god mat och mycket skratt, trevligt!
imorgon skall jag och mamma organisera upp köket på riktigt, framför allt skåpen då.
nu är jag trött!
godnatt (snart)

bröllop!

anna och håkan 16/8

anna och håkan 16/8.

vilket bröllop! festen var verkligen jätterolig, maten god och gästerna glada. -tack! :)
btw ännu ett par som flyttar till örebro...
kanske är något för mig med haha. örebro alltså, känns som om halva bekantskapskretsen flyttar dit eller bor där redan..
men göteborg. here I come! ska bli väldigt kul.
idag åker jag till värnamo och är där tills torsdagkväll. om ni känner att ni har vägarna förbi eller tillochmed bor i närheten så kom! :) jag har inget att göra på dagarna alls faktiskt haha.
ha de gött, på återseende.

jösses

jösses ja... "det är mycket nu". som jag skrev sist så är jag hemkommen från frizon gott och väl. frizon var fantastiskt! dock blev jag förkyld och det är jag fortfarande, men det är saker man får ta.
sen så tänker jag för mycket också. grymt mycket för mycket! (haha, och jag ska bli svenskalärare) -men det är inte lätt att vara tjej då ens öde är att analysera, stöta och blöta, vrida och vända tills allt har blivit förstorat minst 20 ggr från den ursprungliga situationen. killar säger jag bara!!! med risk för att låta bitter...why why why. piss också.. (har egentligen lovat att sluta att säga så. det är inte så vackert men väldigt uttrycksfullt!)

sitter här och lyssnar på soundtracket till chess nu, det är verkligen så underbart! härligt att lyssna på musik som man känner till såpass bra och som man är uppväxt med, det är lugnande på något sätt.. annars i musikväg så har jag fastnat för en kille som heter joshua radin, singer/songwriter, sång, gitarr, stråkar och snygga tjejstämmor. otroligt bra!

imorgon kommer min nyanställda hemhjälp hit och ska diska, städa och så. fantastiskt bra! är trött på det haha...
det är inte så allvarligt som det låter haha, det är min 14åriga kusin elina som kommer hit, hon tycker såna sysslor är kul och jag glädjer mig att hon tycker det är kul. en god cirkel!
på lördag är det bröllop. kul!
godnatt

frizon!

nu är sommaren på topp. jag är precis hemma från frizon och har haft den bästa festivalen hittils i mitt liv, sjätte gången gillt? haha. kände mer folk än någonsin (tack mlund!) och lärde känna ännu fler härliga människor.
nästan obefintlig sömn, en envis förkylning, regn, fuktig kudde, fuktig soväsck och en insjö till tält kunde inte förstöra något :). livet är en fest! haha. första natten hemma nu sov jag 13 timmar. i sträck. vaknade ändå helt utslagen haha.
dagen fortsatte med massa tv och fika på nordfeldts med rebecka och fortsatte med massa tv och uppladdning av korten från frizon.

jag är så glad :).


my way

And now, the end is near;
And so I face the final curtain.
My friend, Ill say it clear,
Ill state my case, of which Im certain.

Ive lived a life thats full.
Ive traveled each and evry highway;
And more, much more than this,
I did it my way.

Regrets, Ive had a few;
But then again, too few to mention.
I did what I had to do
And saw it through without exemption.

I planned each charted course;
Each careful step along the byway,
But more, much more than this,
I did it my way.

Yes, there were times, Im sure you knew
When I bit off more than I could chew.
But through it all, when there was doubt,
I ate it up and spit it out.
I faced it all and I stood tall;
And did it my way.

Ive loved, Ive laughed and cried.
Ive had my fill; my share of losing.
And now, as tears subside,
I find it all so amusing.

To think I did all that;
And may I say - not in a shy way,
No, oh no not me,
I did it my way.

For what is a man, what has he got?
If not himself, then he has naught.
To say the things he truly feels;
And not the words of one who kneels.
The record shows I took the blows -
And did it my way!


RSS 2.0