Sol och vår(-are? haha)


Stilleben av ett liv.

Nu är min B-uppsats klar! Som jag har väntat haha. Eller ja, klar och klar. Jag skickade in en, i princip, färdigskriven uppsats till min handledare idag för första riktiga granskningen. Räknar med att få ändra en del, men det är ändå så skönt att få det gjort! Att inte ha den hängande över sig.
Precis när jag hade skickat in uppsatsen kom Rebecka hem och vi rullade iväg till Eriks trädgård och hängde i solen med honom ett tag. Ojoj vad det är ett bra liv :).

Igår var jag med och ledde lovsången i Vineyard. Det var helt fantastiskt! Gillar den församlingen mer och mer. Gemenskapen är otrolig.

Förresten, jag ramlade med cykeln idag. Fick lite småsår här och var, men inget allvarligt som tur var.

Second hand är livet




Fynd från i torsdags.

Ja, för er som undrade vart det mysiga caféet fanns i ett förgående inlägg så är svaret Erikshjälpen! Rebecka och jag var där och vi fyndade massvis. Den nedersta byttan är till mamma på mors dag, jag skickade bilder på båda "skålarna" och hon fick välja själv, så jag hoppas hon bli nöjd haha :). Jag har alltid haft stort intresse för äldra saker/antikviteter och att gå på loppis/second hand är alltid lika roligt! Porslin är nog nästan mitt favoritområde :). Det finns så mycket fint och så många märken och designers att man aldrig kan få en komplett samling, utmaningen ligger i att hitta det bästa fyndet i det bästa skicket med den snyggaste designen haha.
Att bo ca 400 meter från Erikshjälpen är ju lite vanskligt, men än så länge har jag kunnat hålla mig hyfsat i skinnet. Tills i torsdags då :).

Kvällens projekt!


Jag har klätt om mina köksstolar!
Överst: Innan.
Nederst: Efter.

Så efterlängtat! Mitt kreativa ryck, som alltid kommer sent på kvällen, blev riktigt lyckat om jag får säga det själv. (Och det får jag!) För 8 månader sedan när vi flyttade in här så köpte jag nytt tyg för att klä om mina fyra stolar, men kom aldrig så långt. Men när jag väl satte igång så gick det undan! På strax över 3 timmar hade jag bänt bort alla gamla häftstift till klädseln, ritat fyra klädslar på tyget, klippt ut, strukit och häftat fast de nya tyget. Hade jag vetat att det gått så fort hade jag inte väntat så länge haha.
Riktigt go känsla att gjort allt själv i ett sådant konkret projekt! :)

Det mysigaste caféet hittills





Det absolut vackraste, mysigaste och billigaste caféet som jag har varit på hittills.

Kaffe/Te 10 kr
Saft 5 kr
Valfritt bakverk/Fralla 10 kr

Vart har jag varit tror ni? :)

Lean on me


Lean on me med Kirk Franklin.

Kirk Franklin, sicken kille! Han är en av vår tids giganter inom modern gospel. Just den här låten är ju inte jättemodern, den kom 1998, men den har ett sådant fantastiskt budskap! Under gymnasietiden lyssnade jag på den jättemycket medans jag gick mellan skolan och musikskolan men de senaste åren har jag glömt bort den. Återupptäckte den idag! Som sagt, den är fantastisk. Elina, jag tror du gillar den här :).

"Sport, djur och natur är mina största intressen" Eller?







En sådan underbar dag!

Vart försvann sommaren?


Gammal bild, men aktuellt sinnestillstånd.

Det är så mycket jag behöver ta tag i. Fler jobbtider i sommar, ekonomiska bekymmer innan sommaren, B-uppsats, sammanfattning, bröllopspresent, tågbiljetter... massa grejer. Håhåjaja. Jag har ett utomordentligt bra liv överlag, men det märks allt att man lever ibland. Så det är väl som det skall egentligen, antar jag.

Datorfasta


Lyxkvällsmat hemma hos mamma och Lasse.

Har haft ett litet uppehåll på två dagar från datorn och internet, det är så skönt att inte känna sig tvungen att hålla sig uppkopplad och "med" hela tiden. Rekommenderas starkt!
Jag har varit hos mamma och Lasse och levt livet nu de här två dagarna. Jag har umgåtts med mamma, Lasse och Albert såklart men också lekt med lego med två killar på 5 och 7 år gamla och så självklart bakat. Bakningen resulterade bla i morotsbröd som vi åt till kvällsmat tillsammans med mammas nykokta, hemmagjorda rabarberkräm. Så gott!

Daniela & Martin





De vackra tu + alla andra

Vilken fest det var att se alla igen! :) Så roligt! Och vad fina brudparet var.
Till hösten var det fyra år sedan vi började på Mariannelund och lärde känna varandra, men varje gång vi ses, oavsett konstallation, så blir det precis som förr :).

Uppenbarligen hockey


Bild från den enda hockeymatch jag har varit på. Hv71-Modo(?)

Japp! Ikväll gäller det uppenbarligen. Sverige och Finland möts i Vmfinalen och jag är en utav alla dom som skall följa matchen. Hur det kommer sig vet jag inte riktigt, men när Sverige är i final i sportsliga sammanhang så är det ju alltid lite kul att titta. Tur att de kommer vara fler här som kan förklara allt för mig :)

I ett hus på landet...


...kan man träffa Peter och hans fästmö Helena.

Idag var vi på bröllop! :) (Bilder kommer imorgon.) Efter vigsel + öppet hus med kakbuffé åkte vi förbi Bottnaryd och hälsade på Peter och Helena i deras nyförvärvade hus. Feta vuxenpoäng på det! Att Peter dessutom har ett visitkort från sitt jobb bidrar ytterliggare till vuxenheten haha.

Den perfekta dagen






Bilder från i Lördags. Det var en sådan underbar dag!

B-uppsats, här kommer jag.



Innergården vid högskolan. Tegelbyggnaden är en ombyggd fabrikslokal som numera är ett riktigt häftigt och stort bibliotek. Den runda vita byggnaden är handelshögskolan och den andra tegelbyggnaden till höger i bild är HLK (Högskolan för Lärande och Kommunikation). Dessutom finns hälsohögskolan och tekniska högskolan.

Idag hade vi introduktion på biblioteket inför B-uppsatsen som vi "håller på" att skriva. Det känns ganska roligt faktiskt! :) Efter introduktionen och en liten runda i biblioteket för att samla ihop referenslitteratur avnjöts en sallad i solskenet på trädäcket vid Munksjön tillsammans med Simon.  Ikväll kommer min vän Amanda hit för en musikalkväll och lite fotosession, kommer bli riktigt roligt! :)

Lägenhet med pool på balkongen?


Vi har skaffat pool!


Det stora tvättäventyret


Gammal tvättbild, vi har faktiskt nya maskiner nu :).

Tänk att det kan vara så hård fight om att få tvätta! När Rebecka och jag tvättade, helt enligt den inbokade tiden, så var det någon som inte hade tömt torkrummet i tid för vårt pass och dessutom satt hänglås på det. Det torkrummet som alltid står till förfogande utöver tvättschemat, det torkrummet som inte får låsas, var också låst såklart. Vi gick då helt sonika till husvärden som klippte upp hänglåset och drog ut alla kläder.
Dessutom så plingade en kvinna på vår lägenhet och frågade ifall hon kunde få tvätta några maskiner på vår tid, vilket jag sade inte var möjligt eftersom allas vår vän Kribban skulle tvätta direkt efter oss, så fort han kom hem från jobbet. Det verkade som om hon förstod budskapet. Men när Kribban kommer ner till tvättstugan så var alla tre maskiner redan upptagna och i full gång. Jaha?! Så han stängde av dem, drog ut tvätten och lade i en vagn. Det var ju faktiskt hans tvättid. När han kommer ner och ska ta upp tvätten så har denna någon tagit torkrummet som tillhör tiden och dessutom satt hänglås på det. Menar, hallå!? Hur svårt kan det vara att följa ett schema?
Ett av livets alla mysterier.
/En inte bitter men desto mer konfunderad Sandra.

Nu ni!







Fotosession från i fredags bland vitsipporna i hagarna på Kungsängen.

Den här helgen har gått så fort! Samtidigt som det kändes som om den aldrig tog slut. Den var helt underbar! Som en försmak av sommaren. Jag har varit utomhus nästan hela dagarna fre-sön och haft det helt fantastiskt. Så tyvärr har det ju inte blivit någon tid vid datorn, men här kommer det en bildbomb som heter duga. I fredags var både Rebecka och jag lediga och spenderade förmiddagen på stan, sedan hade vi en liten fotosession bland vitsipporna (vi tog 458 bilder på 1,5 timme!) och senare på kvällen hade vi besök.
Fin dag!

Som vanligt går det att klicka på de små bilderna för att se dem i större format.

Rabarber, rabarber.


Det smakar sommar!

Hittade rabarber i affären för bara 18.90 kr/kg. Billigt! En rabarberpaj har det redan blivit och resten har jag skurit och fryst in så det är redo tills nästa bakning :). Hörde jag någon som sa husmor?

Nu är tentaveckan slut!


Så glad och lättad!

Idag skrev jag den sista tentan för veckan. Den gick riktigt bra och jag tror verkligen att jag klarade den. Men helt säker kan man ju aldrig vara...
Det är en utmattande men lättad känsla när man har betat av en tenta. Nu ser jag fram emot en ledig och skön helg utan att ha dåligt samvete för att man inte pluggar :).

Spotify Unlimited


Spotify- den nya tidens musiklyssnande.

Känner mig som en lite bättre människa nu, jag har skaffat Spotify Unlimited istället för gratisversionen jag hade förut. Eftersom Spotify sedan 1 maj införde begränsningar till sin tjänst, såsom att man bara kan lyssna 10 timmar i månaden och på en låt max fem gånger, så bestämde jag mig för att skaffa Unlimited. För 45 kr i månaden är det verkligen värt att kunna lyssna på all musik man vill, dessutom helt fritt från reklam! Märker redan skillnaden :).

Oj, det här känns verkligen som ett reklaminlägg/produktplacering. Men tro mig, det är det inte. Jag är verkligen inte sponsrad av Spotify på något sätt haha. Men det är en bra grej och jag gillar det!

Vackra Rebecka O


Det kan vara det bästa porträttet jag någonsin har tagit :).

Beskåda Rebecka, min kombo och nära vän. Eller hur är hon vacker?

Post-tenta


Idag är jag så trött! Det bör tilläggas att bilden inte är från idag haha.

Satt uppe och pluggade till 01 inatt, så det blev inte så sent som jag trodde, men när klockan ringde tidigit imorses var jag ändå helt död. Och så länge som jag satt idag och skrev på en tenta har jag aldrig suttit innan! Tre timmar tog det innan jag äntligen kände mig klar med allt skrivande. Nu sitter jag här med en go post-tentakänsla. Det vill säga väldigt trött, utmattad och med inga vettiga tankar kvar i huvudet haha. Man ger verkligen allt under några timmar.

Sköna maj välkommen



Enorm majbrasa! Duktiga jazzmusiker från en folkhögskola.

Igår var vi som sagt i Fjällstugan och firade in våren. Tydligen är det en stor tradition med majbrasa vid Fjällstugan och det var ca 1000-1500 pers där. Galet mycket folk! Elden var väldigt stor och värmeutvecklingen extrem haha. Stod man några meter ifrån så kändes det som om man smalt. (Smälta, smalt, smultit. Om du inte tror mig, kolla den här länken http://sv.wikipedia.org/wiki/Kausativa_verb )
Efter brasan var det musikcafé med extremt tighta och duktiga musiker från en folkhögskola någonstans i Skåne.
Go kväll på det stora hela :).

RSS 2.0