Å ena sidan... å andra sidan.



Utsikten som aldrig kan bli uttjatad. Från vår översta balkong.
Utsikt över Öxnehaga och Kungsängen.
Vättern, Österängen, liten bit av Vättersnäs och en stor del av Huskvarna.


Idag måste jag verkligen få mycket gjort. Och det har börjat bra! Har suttit på balkongen i tre timmar och fått pluggat en hel del . Fast den största biten har jag kvar. Men tänkte att så länge solen är där skall jag också vara där haha.
Nu blir det alldeles strax lunch och ikväll blir det stor majbrasa, massa folk, fika och jazz i Fjällstugan. Det ser vi fram emot!

Skolan är oskyldigt tom


HLK (Högskolan för Lärande och Kommunikation) i Jönköping en sen fredagseftermiddag.

Jag satt kvar nästan sist av alla idag. Under mina 6,5 timmar på samma plats i datasalen såg jag många komma och gå. Skriva på gemensamt arbete eller bara slösurfa innan de gick hem för dagen. Men själv satt jag där och kämpade mig igenom en utav de torraste böckerna om engelsk och amerikansk litteratur och kultur som någonsin har skrivits. Och skolan var nästan tom när jag släpade mig hemåt vid halv fem. Men klar blev jag! Nu är det bara att plugga in resten inför tentan på måndag.. och nästa på torsdag.

Det är en speciell känsla att gå igenom ödsliga, offentliga utrymmen. Som om världen stannat, eller kanske inte ens börjat. Det är nästan som om lokalerna får ett eget liv när de är tomma om ni förstår vad jag menar? När det är fullt med folk under dagarna låter de sig bara användas och står till förfogande. Men när alla har gått hem, det är släckt och tomt, vad händer då? I min lilla fantasi så känns det som om väggarna drar en djup suck, golven pustar ut och hela byggnaden rättar till sig, tänker över dagen som har gått och förbereder sig inför nästa. Och det är knappt att man vill störa...

Körsbärsblom


Körsbärsblom i Lasarettsparken. Så vackert!

Efter vad som kändes som en smärre evighet kom jag äntligen ut från datasalen i skolan. Dagen började med lektion 9-12 och efter det gick Emil och jag direkt till datasalarna och pluggade till kl halv fyra. Effektiv dag! Imorgon blir det samma tid igen antar jag. Det är ju två tentor nästa vecka och det är mycket som skall ha pluggats in innan dess! Får sätta in högsta växeln :)

Sitter med näsan i boken och pluggar oerhört mycket i en av skolans datasalar medans en klarblå himmel och strålande sol lockar utanför. Senast om en timme skall jag komma härifrån!

.

Rebecka!


Rebecka, Rebecka, min älskade vän Rebecka.

De flesta av er vet nog redan vilken stor del Rebecka Nilsson är i/av mitt liv. Vi förstår varandra och läser varandra nästan bättre än oss själva i vissa fall och har hängt ihop i... 15 år men känt varandra i 17 år. Det är nästan hela våra liv! Nu för tiden läser hon till pastor i Stockholm men idag var hon i Jönköping för att ha undervisning med klassen. Vi träffas ju inte så jätteofta, och även fast vi bara hann med en snabb lunch i pingst så var det fantastiskt att se henne igen.
Sanna vänner har man kvar!
Rebeckas blogg

I Sverige är ordet alltid fritt. Med vissa förbehåll.


Vad många det var som hittade till bloggen idag! Det firar vi med ett extra inlägg haha. Det brukar ju mest bli ett om dagen :). Glädjedans från i påskas.

En låt som verkligen har fastnat hos mig det senaste är Adele – Make You Feel My Love (album). Texten är helt fantastisk och trots att det kanske inte ger så mycket att läsa den såhär så tycker jag att den ändå har en del att säga. Men för att det inte ska bli allt för emo eller långrandigt så väljer jag istället ut mina favoritcitat haha. Ordet är väl fritt tänker jag...

When the rain is blowing in your face and the whole world is on your case.
I could offer you a warm embrace to make you feel my love.
When the evening shadows and the stars appear and there is no one there to dry your tears.
I could hold you for a million years to make you feel my love.

The storms are raging on the rolling sea and on the highways of regret.
Though winds of change are blowing wild and free, you ain't see nothing like me yet.
To make you feel my love.

Underbar, eller hur?

Allt på samma dag, såklart.


Plugg är inte min starka sida. Eller kanske snarare motivationen till att plugga.

Ja, så sitter man då här i sista minuten igen och ska skriva ihop en engelsk sammanfattning på ca 500 ord från en svensk artikel om ölets historia i Amerika. Konstigt ämne kan tyckas, och jag är benägen till att hålla med, men med tanke på att kursen som uppgiften ingår i heter Cultural Studies (kulturella studier) så är det inte så konstigt. Dessutom skriver jag hellre om ölets historia än om någon kung som deltog i något krig och gjorde något bra för 200 år sedan.

Om 3 timmar skall jag dessutom gå bredvid för sista gången inför sommaren och extravik innan dess. Gillar verkligen stället så det känns bra. Men att min planering är så dålig att jag alltid får knöka ihop alla göromål på samma dag, det gillar jag inte!

Picknick i det gröna




Josefine, Maja och Joakim på Kungsängen.

Påskens sista dag avslutades med picknick på Kungsängen (inte i Stockholm för den som nu trodde det) och samtal om Uppenbarelseboken och dess olika tolkningar. Att bara nämna ämnet såhär gör ju att det känns väldigt pretentiöst, men det var det inte. Mest funderingar och tankar om hur den sista tiden kommer att bli här på jorden. Vad händer när allt som man känner till tar slut liksom? Spännande tankar... Läskiga tankar. Uppmuntrande tankar!

Livets Grill







Me and my gang. Vi har det underbart ihop.

Sitter här i soffan med Rebecka och Josefine och tänker hur underbart vi har det tillsammans här i Jönköping. Vi lever verkligen en liten bit av vårt drömliv här och är så tacksamma! Det är lite som Tvserien Friends/Vänner. Vi är ett tight gäng som umgås (nästan iallafall) jämt och gör det mesta ihop. Det är alltid nästan någon som är ute och går/springer med någon, käkar ihop, ser på film, snackar eller har kontakt med vad som kommer hända senare under dagen. Alla ska med haha! Som ett enda stort kollektiv fast alla bor på olika ställen...
Tack Gud för detta underbara liv!

Tre Dagar



Funk/Hiphopbandet Hansam spelade galet tight och svängigt igårkväll.

Vilken rolig kväll de där timmarna på Tre Dagar blev! Träffade massa fint folk som man ser alldeles för sällan. Det är kul när något större anordnas och man vet att "alla" åker dit! Både från Stockholm, Örebro, Göteborg och mer närliggande ställen som Aneby, Värnamo och såklart Jönköping haha. Kul var det iaf! :)

Strax blir det påsklunch här för ett par vänner och ikväll blir det grillning med hela gänget och alla andra som känner sig hågade.

"Serve with a smile"?


I farten. Uppenbarligen.


Idag har jag haft gäster i 12 timmar! Från 9.30-21.30. Klockan ringde redan 07.30 (nåja, första gången iaf haha) så jag skulle hinna baka och städa innan de kom. Och det hann jag ju! Mycket tid spenderades i köket idag, husets hjärta som det så fint kallas, med förberedandet, lagandet, dukandet och iordningsställandet/disken efter hela två påskmåltider med olika sammansättningar av släktband :). Men nu är jag riktigt trött.. vilket även kan bero på att jag åkte direkt till konferensen Tre Dagar och hängde där till strax efter kl 24 haha. Jag träffade massa fint folk som jag inte sett på länge. Men det är ett annat inlägg! För nu måste jag verkligen sova. Imorgon är det påsklunch här med några vänner så det är bara att köra igång nästa "pass" haha. Och med den glädjen!
Inget slår gemenskap.

Grabbarna och jag!



Finbesök av Tobias och Robert.

Äntligen fick jag träffa Tobias igen! Senast vi sågs var i Augusti förra året på min 23årsfest, det var ett tag sedan! Men eftersom han numera bor i Stavanger och jag i Jönköping så är det ju inte som att man har vägarna förbi varandra längre, som man hade i Vargön/Vänersborg. Robert var också med och det var givetvis jättekul att se honom med igen, men vi sågs för 1,5 vecka sen så det gav inte riktigt samma utslag på glädjande-återseende-skalan haha.
Så himla goa grabbar! Vi har känt varandra i över 10 år nu... tiden går uppenbarligen fort!

Munksjön




Munksjön by night with Josefine by my side.

Efter kvällens mysiga hemgrupp hemma hos Henrik, som bor mitt i stan, gick Josefine och jag i princip bara tvärs över vägen från hans lägenhet och satte oss på mitt nya favoritplace i stan- på bryggan bakom Bageriet. Trots att det är mitt i centrum känns det ändå så avskärmat och lugnt. När Munksjön ligger alldeles spegelblank och ljusen tänder sig runt omkring så är det nästan som ett egen liten oas :).

För övrigt kretsar de flesta av mina tankar kring påsk nu. Det är mycket som jag skall få ihop och hinna med! Men ändå känns det inte stressigt på något sätt, det är bara roliga och trevliga saker alltihop. Men mycket planerande blir det! Det kommer nog att kunna kvala in som den bästa påsken hittills. Kanske inte så svårt egentligen då förra årets påsk var den sämsta någonsin för min del, så allt är väl bra i jämförelse med den haha.
Nä, vet ni vad, nu är det läggdags här i kollektivet Österhänget! ;)

För där emellan kommer påska!


Vår alldeles egna lilla kycklingkör står redo i trappan. Tyvärr består deras repertoar endast av Gullefjun, -det börjar gå mig lite på nerverna!

Det är ett himla gött liv alltså!





Grillning med fina vänner på Vätterstranden i ett soligt Jönköping. Värre kunde man ha det haha.

Lång dag på stan.. eller?


Vackra utsikten över.. ja, antingen är det Rocksjön eller Munksjön. Kommer aldrig ihåg vilken som är vilken haha.

Efter läkemedelsutbildningen (som kvalificerar in som dagens längst ord) satt jag en stund på trädäcket bakom Bageriet och bara njöt av de tidiga solstrålarna, det spegelblanka vattnet och att bara få finnas till i just den stunden. Så härligt!


En vårdag + ett dolt inlägg



Calle är här och hälsar på!

Tidigare idag postade jag ett inlägg om Frizon 2011, men undrade varför det aldrig publicerades. Nu vet jag svaret! Det hade lagt sig i arkivet för Augusti 2010. Men här får ni länken!

För övrigt så har det varit en otroligt fin dag här i Jönköping. Solen har strålat, vi hade en väldigt lugn förmiddag med lite lätt plugg och en del häng på balkongen och kl 16 var det dags för gudtjänst i Vineyard, det var bra som vanligt! :) Efter det blev det säsongens första glass i solen på en trappa utanför Stora Hotellet med utsikt över Vättern. Värt! 
Imorgon är en tight dag schemamässigt. Både läkemedelsutbildning inför sömmarens jobb, skola och kör på kvällen. Men det kommer gå det med :). Fast så överdrivet pepp är jag ju faktiskt inte...

Mediatips


Ikväll blir det King's Speech på bio. Den har fått fyra Oscars och många har rekommenderat mig att se den, så det skall bli kul!


Den bästa reklamen som går just nu! Så rolig! :)

 

Här får ni länkarna till de enda spellistorna jag lyssnar på i princip.
soft -10 - den bästa lugna musiken som är riktigt go att ha i bakgrunden eller kanske ta en tupplur till.
Party!
- ultimat partylista med massa goa beat och dansanta rytmer.
Adele
- jag har sagt det förut och säger det igen: Adele är en av de bästa artisterna jag har hört på länge!

 


Bloggtips:
Som så många andra har jag fastnat för UnderbaraClaras blogg. Med massa fina bilder, bra texter, pysseltips och fina kläder är det en riktig höjdare.
Andra favoritstorbloggare är:
Spiderchick - Humoristiska vardagsbetraktelser på hög nivå!
Sofie - Svensk tjej som pluggar på en modeskola i New York. För mig som älskar USA är det riktigt roligt att se alla bilder.
Sakina - Modig fransk plusmodebloggare med helt underbar klädsmak.
Korvasbloggen - En pappa som skriver om sin 1,5 år gamla dotters små vardagsäventyr. Både eftertänksamt och underhållande!


Dessutom:
Kolla in HatHeartSpoonStraw på YouTube. En kompis härifrån som är fantastiskt rolig haha.


Nu är det bestämt


Den första vårdagen med min galet coola skinnjacka med nitar på.


Nu är det bestämt, och jag ser inget skäl till varför jag skall undvika att gå runt ämnet. Det blir inget plugg till hösten, inget alls. Jag har ringt och pratat med Göteborgs Universitet idag ang min utbildning och det blir inget till hösten. Det betyder inte att jag har hoppat av, det har jag inte och kommer inte att göra. Jag vill verkligen bli lärare! Frågan är bara när. Tanken på att bli klar med vad man skall göra för resten av livet känns skrämmande.

Anledningarna är många, men huvudgrejerna är att de två terminerna jag har kvar att läsa i Göteborg INTE kan läsas på distans. Och om jag läser Högskolan i Jönköpings motsvarande kurser kan jag inte tillgodoräkna mig dem i Göteborg, och de kurserna jag har läst i Göteborg på lärarutbildningen kan jag inte tillgodoräkna mig i tillräcklig mån i Jönköping för att få en godkänd utbildning därifrån. Så det enda är isåfall att jag flyttar till Gbg och läser där i ett år, men det gör jag inte. Jag har skapat mig ett liv här i Jönköping, ett liv som jag verkligen gillar.
-Jag har lärt känna underbara vänner som jag delar allt med, jag har en fantastisk lägenhet, jag är medlem i en grym kör, jag har skaffat mig ett sommar-/extrajobb och gillar Vineyardförsamlingens gemenskap. Jag har skapat mig ett hem. Och jag vill inte bryta upp igen och börja om på nytt, jag hade inte pallat det. Sen 2006 har jag flyttat en gång per år, det vore skönt att vara på samma ställe i två år iaf. Så det enda som gäller till hösten är att skaffa mig ett jobb. Allra helst inom skola/fritids, det har ju med min utbildning att göra och är det som jag vill göra.

Allt detta kan låta hårt, kanske lite motsägelsefullt och väldigt hugget i sten. Och vet ni, det är nog så. Jag blir 24 i år och vet hur jag vill tillbringa mitt liv och på vilket sätt jag vill göra det. Men än är jag inte klar med allt, och jag försöker inte verka som om jag är det heller, men jag är riktigt nöjd med det här. Det kommer att bli så bra!

Vitsippor etc.


Nu har vi två små fina vårbuketter här hemma med alldeles nyplockade vårblommor.

Dagens finaste textrad:
"I could hold you for a million years to make you feel my love".
/Adele

Gemenskapshelg







Gemenskapshelg med Vineyardförsamlingen på Brittebogården utanför Bottnaryd, mitt i Smålands djupa skogar. Så rolig och trevlig helg! :)

En dag med bil!


Inte ens en tiondel av alla polkagrisar!

Rebecka, Emil, Kribban och jag åkte till Gränna idag för att turista lite - och köpa polkagrisar såklart. Vi hade även tänkt att åka med färjan ut till Visingsö, men den kom vi inte med! Och eftersom det var 2 timmar till nästa avgång så kände vi inte riktigt att det var värt att vänta :). Men en trevlig tur var det och nu ikväll så har vi filmhäng med äpplepaj här i vår lägenhet.

Äpple/Äppelpaj. Vad är egentligen rätt? När man är många från olika ställen som umgås kommer man förr eller senare in på dialekter och uttal.. Jag säger äpple. Och inget annat :).

Party Weekend


Nu åker jag till mamma och Lasse! :)

Från punkt A till punkt B.


Försöker hålla ögonen öppna efter futtiga fyra timmars sömn inatt. Halv fyra till halv åtta är inget att hurra för!

Kämpade som en liten blå för att hålla ögonen öppna under föreläsningen idag. Men nu är jag hemma i tryggt förvar och har redan hunnit laga mat, äta och skall alldeles strax sova innan det är dags att åka till jobbet för att gå bredvid en andra gång.

Tankar inpå småtimmarna


Idag var Robert och hans fina Sofia här. Vi fikade, pratade, såg på Erik & Mackan och sydde in en herrans massa byxor :).

Hur kommer det sig att när behovet av att sova är som störst, så finns inte möjligheten? Jag har nu legat vaken i över 2 timmar, väntandes på att få sova, men det är stört omöjligt! Det är inte det att jag inte är trött, för det är jag, men det går liksom bara inte! Miljoners tankar snurrar i huvudet och jag planerar morgondagen, helgen, nästkommande vecka, april i stort, maj och slutligen hela sommaren för att landa någonstans i ovissheten om vad som händer i höst. Jag skriver anteckningar på mobilen om alla saker jag skall komma ihåg tills morgonen samtidigt som hungern gör sig påmind och jag tänker igenom kylskåpet för att se vad man kan laga för mat imorgon och vad som behövs handlas under veckan. Jag tänker på min ekonomi och hur jag åter igen skall lyckas få ihop det i glappet mellan studielån och sommarjobbslön och tackar Gud för att jag har fått sommarjobb här i Jönköping.
Det är inte klokt egentligen hur mycket saker som ryms i hjärnan kan man ju tänka då. Och på så vis ytterliggare spä på aktiviteten i huvudet och komma ytterliggare ett steg ifrån att somna.
För sova, det behöver jag och det måste jag. Imorgon är det nämligen både skola och jobb inplanerat. Det var inte tanken från början, men så blev det och så är det. Det kommer att gå det med. Som allt annat också gör, med eller utan min inblandning. Det gäller väl att inse sin begränsning som människa antar jag och inte försöka sträva efter rollen som allvetande, för det kommer jag aldrig att bli. (Och skönt är väl det!) Men det är en helt annan diskussion och tankebana som jag varken tänker eller orkar gå in på nu.
För nu måste jag verkligen sova.

Ett nytt försök...


Gammal bild men med rätt sinnesstämning.

Ja, då gör vi ett nytt försök då! Skrev ett inlägg förut men det publicerades aldrig och finns dessutom inte sparat i utkast. Så nu skriver jag väl ungefär samma sak igen då haha.

Idag är en väldigt bra dag! :) Solen har strålat från klarblå himmel, det har varit riktigt varmt och bland alla andra goda grejer som har hänt så har paketet till Martin i USA äntligen kommit fram efter dryga två veckor! Vi gick ihop ett gäng på 8 personer här i Jkpg och köpte massa godis, kaffe, fula vykort och skrev ut foton på oss själva och skickade till honom som en liten överraskning. Han blev så glad! :) Och då blev givetvis vi glada också haha.
Imorgon kommer Robert och Sofia på besök, det kommer också bli awesome!

Det är en glad dag idag! Känns som om hela veckan kommer att bli rolig :)

Tredje April


Så himla gött att kunna gå i skinnjacka nu! Alldeles lagom temperatur ute. Och ja, jag måste verkligen klippa mig! Håret är ännu längre i verkligheten än på bilden.

-Idag var vi på gudtjänst i Vineyard, det var riktigt bra!
-Jag har blivit erbjuden en tjänst nu i sommar på 70%+ på servicehuset där jag provjobbade. Trivdes fantastiskt bra där och har tackat ja till det :). Äntligen är sommarjobb fixat!
-Har haft ryggont de senaste dagarna, galet onödigt.

Den första ljumma vårnatten


Man blir aldrig för gammal för att leka.

Tänka sig, klockan 11 på kvällen var det 11 grader ute! Det var så skönt att vara ute och gå då. Med vänner blir allt så mycket roligare :).

Idag har jag idétorka för bloggen. Återkommer imorgon.

Eller kanske senare ikväll

Adele



Adele - vilken sångerska! Endast 22 år gammal och helt otroligt begåvad.
Här har ni spellistan med henne som går varm hos mig nästan dygnets alla vakna timmar.
Adele
Rekommenderas starkt!

RSS 2.0