Frizon, frizon, mitt älskade frizon.





Från Frizon 2010. Mitt åttonde i ordningen.

Om man bortser från stora orosmoln angående höstens sysselsättning och inkomst så är det som tynger mig mest nu att jag inte kommer åka till en enda av de klassiska konferenserna, lägren eller festivalerna som brukar förgylla min sommar och i vissa fall hela året. Det blev inget Nyhem, antagligen inget Hönö, inget New Wine, ingen Fallens Dagar, inget läger på Sundsvik och framförallt, sommarens huvudnummer, inget besök på Frizonfestivalen. Det gör faktiskt rent utav lite ont i hjärtat och jag är uppriktigt ledsen över det faktum att jag inte kommer kunna ta mig någonstans i sommar utanför Jönköpings län. Menar, hur ser en sommar utan Frizon ut? Jag kan för mitt liv inte tänka mig det! Vart ska man då få uppleva lovsång med 4000 pers i "publiken"? Vart ska man kunna ligga i gräset hela dagarna för att sedan mata hela natten med konserter, festivalmat och massa umgänge? Snälla, kan inte någon berätta det för mig. För snart vet jag ärligt inte vad jag ska ta mig till.

Drömmen om Elin


Gregors serenad till Elin.

När Elin och Gregor gifte sig hölls det såklart både möhippa och svensexa. Det här är filmen om vad Gregor fick göra på sin svensexa. När de visade den på bröllopet höll jag på att bryta ihop av skratt, men det kanske mest är för att man känner de båda. Men håll till godo! :)

Hjo´rå såatteh...






Vyer från Hjo.

För ett tag sedan, kanske tre veckor sedan, så drog Josefine och jag en dagstripp till Hjo och hälsade på två underbart mysiga killar. Nya bekantskaper för mig, men gamla för Jossan. Eller hur man nu skall uttrycka sig :). Det var en jättetrevlig dag! Hjo är en sådan vacker stad. Överallt är det gamla hus, kullerstensgator och små mysiga bakgårdar och gränder. Jag kommer definitivt att åka tillbaka dit! Någon gång...

Midsommar a la -11














Så bra det var!

Nu har jag jättebråttom, som vanligt. Hörs!

Debbie min vän


Debbie och jag på bröllop på förra sommaren.

Nu bor jag hos Debbie de sista dagarna innan de bär tillbaka till Jönköping. Det kommer bli kul! :) Några dagar kvar på jobbet och sedan blir det midsommarfirande i Rumskulla långt bort i Småland med vänner och nya bekantskaper, det ser vi verkligen fram emot!

Känner mig så trött och sliten nu så ni anar inte, jag jobbar och står i 6 av 7 dagar som jag är här och på kvällarna blir det mat, förhoppningsvis häng och sedan tidig läggdags. Längtar till Jönkan! :)


Potatisfestival





Debbie och Christoffer
Elin och Gregor
Galenskaparna på Potatisfestivalen i Alingsås

Hyfsat spontant så drog vi till Alingsås idag och såg Galenskaparnas fantastiska show på Potatisfestivalen. De berättade att när de tackade ja till att göra uppträdandet så hade de ingen aning om vad de skulle göra, så de satte sig och skrev ner varsina 7 favoriter av deras sketcher. De slutade med att de hade 28 stycken olika sketcher att välja mellan haha! För att lösa det tog det med sig ett hjul som de snurrade på för att bestämma vad de skulle köra på scen. Publiken hade listor med vilka sketcher som hörde till vilka nummer. Det kallar jag äkta underhållare! Att vara beredd att köra vilken som helst av 28 sketcher är verkligen rutinerat. Riktigt roliga var dom också! Alltsammans avslutades med ett medley från macken, så klockrent! Alla sjöng med :).


Kristin min sköna


Kristin, klasskamrat från högstadiet och gymnasiet.

Timmarna mellan bussens ankomst och Linkin Parks konsert i Stockholm i tisdags hade jag inget att göra, och jag hittar absolut ingenstans i Stockholm. Vad gör man då? Jo, man annonserar på facebook! "Någon som vill umgås med mig i centrala Stockholm mellan kl 15.20 och ca 18 på tisdag?" Och så väntar man på svar...
Kristin svarade! :) Vi gick i samma klass både på högstadiet och gymnasiet och hade riktigt roligt ihop, men nu hade vi inte setta på flera år, så det var verkligen dags! :) Timmarna flyter riktigt fort över en kopp kaffe!


At work



Work, work ´til the day is done.

Såhär ser min arbetsplats ut i Vänersborg där jag nu spenderar 9 timmar ståendes på ömma fötter varje dag. Jag kan inte nog understryka hur ont jag har haha. Men trevligt är det! :) Att styla/serva kunder och stå i kassan är det absolut roligaste, att vika och städa är ju sådär... som alla tycker i princip :).


Grillfest


I goda vänners lag.

Direkt efter jobbet åkte jag hem till Elin och Gregor i deras fantastiska lägenhet, träffade vänner och bekanta och åt massa god mat, spelade spel och pratade en massa. Oerhört trevlig kväll! :) Pappas dator är galet seg på att ladda upp, men jag har massa fina bilder från kvällen som kommer att visas vid ett senare tillfälle. Börjar märka att det här mer och mer blir en fotoblogg, fast kanske inte i ordets rätta bemärkelse. Det handlar ju inte så mycket om slutartider och exponeringar, men bilderna spelar ju faktiskt huvudrollen...
Sov väl!


Fullt ös, medvetslös?


Full fart, som vanligt.


Nu har jag inlett min jobbvecka, torsdag - torsdag, på Zalza. Kul! Men OJ vad mina fötter gör ont. När man står upp 6-9 timmar varje dag så vänjer sig både kroppen och fötterna, men när man som jag bara hoppar in och kör fullpass på 9 timmar direkt så gör det rejält ont. De första tre dagarna är värst men som tur är så blir det fler än tre dagar haha, så att "smärtan" inte är förgäves ;).
Imorgon efter jobbet blir det grillfest hemma hos det nygifta paret Tidholm med vänner fårn Vänersborgstrakten, kommer bli kul! Foton kommer :)


Vargön/Vänersborg



Thaimat längs hamngatan i Vänersborg. Thai Spice har världens bästa thaimat! Åtminstone i Vänersborg :).

Imorgon åker jag till Vänersborg igen för att jobba i en vecka på Zalza. Kom gärna och hälsa på mig om ni har vägarna förbi!

Linkin Park i Globen!





Linkin Park i Globen igår!

Jag gjorde en dygnstripp till Stockholm enbart för att se Linkin Park i globen! Vilken konsert! Vilket röj! Helt fantastiskt :). En av mina topp 4 önskekonserter!

En kvällsstund på ett berg



Utsikten i Huskvarna.

Nu i helgen har jag haft bil, vilken fröjd det är! Vad vi än får för oss så kan vi genomföra det typ. Som att åka upp till Utsikten i Huskvarna en sen kväll, stå där och bara njuta av den vackra skapelsen! Någon av oss i gänget borde verkligen skaffa bil snart, på riktigt. Allt blir så mycket enklare än när alla behöver förlita sig på kollektivtrafik eller cykel jämt. Omständigt är ordet :).

Petters student 2.0







Bröd bakat på en höft


Lyxkvällsmat!

Sommaren är här och ekonomin är oerhört knapp för oss studenter. Trots vår lovande hösttermin när vi bestämde oss för att spara in pengar på att baka allt bröd själva, vilket vi också gjorde, så tog latheten överhand någon gång runt vårens intåg och brödbaket avstannade nästan helt. Men nu är det dags igen! Så för några dagar sedan slängde jag ihop en sats rågbullar, eller vad man nu skulle kunna kalla dem. Jag kallar dem höftbröd :). För att göra det som en liten utmaning (och spara disk) använde jag ingen måttsats eller något recept under bakningens gång. Det som jag kände för hamnade i degen haha. För er som det intresserar (ni andra kan sluta läsa nu):

Degvätskan:

Margarin, Olivolja, Vatten, Grädde, Brödkryddor, Brödsirap.
Deg:
Jäst, Salt, Rågsikt, Rågmjöl, Vetemjöl Special, Havregryn, Linfrö.
Recept:
Allt som hör till degvätskan värmer du i en kastrull till ca 37 grader. Valfria mängder tills det ser ut att vara ca en halv liter sammanlagt.
Smula jästen i en bunke, häll på saltet och degvätskan. Rör tills jästen smält. Sedan valfria mängder av de torra ingredienserna tills degen känns.. som en bröddeg. Låt jäsa i 30 min.
Baka ut till 16 bullar, jäs i 30 min. Pensla med vatten och grädda i 200 grader ca 10-15 min.

Höftbrödet är klart!

Studentfest



Petter och jag, vi är goda vänner.

Vilken fest! :) Återkommer med fler bilder senare ikväll eller imorgon, nu har jag bråttom iväg igen. Jag flänger som en tok under nästan hela juni. Hörs!

Aqua Blå







Random bilder från Aqua Blåfestivalen i Vänersborg i helgen.

Vargön/Vänersborg på sommaren är verkligen så vackert! I Vänersborg är det numera tradition med stadsfestivalen Aqua Blå första helgen i Juni. Det är massa artister och band som uppträder på olika scener, happenings och massa restauranter med uteserveringar, öltält, volleybollturneringar och massa andra saker som händer under några dagar. Festivalen tar plats runt vattnet i Vänersborg och det är galet mycket folk som rör sig i området. Känner man någon i Vänersborg med omnejd så träffar man garanterat den personen där i folkvimlet :).
Kul grej!

Gissa maten!


Ingredienser

Idag när jag lagade mat plockade jag fram dessa ingredienser + köttfärs och diverse kryddor som chilipulver, vitlök och svartpeppar. Någon som har en aning om vad jag lagade? :)

Nu ska vi ut på kossjakt!



Nationaldagstårta
Kossjakt i hagarna nedanför vår lägenhet

Igår, Sveriges Nationaldag, snodde Rebecka ihop en tårta som vi fikade på den extremt varma balkongen. Efter det kände vi (mest Emil) att det var dags att gå ut och gå. Vi ser ju kossor från vårt köksfönster ibland, de betar i de vackra ekhagarna precis utanför oss, så vi gick dit på kossjakt! Rebecka och jag har som mål att ha klappat en ko innan sommaren är slut haha. Men hagarna är enorma och kossorna har uppenbarligen utmärkta gömställen, för inte såg vi några kossor! Det närmsta vi kom var en viss lukt och några avlägsna råmanden... Bättre jaktlycka nästa gång!

Elin & Gregor - the never ending love story.







Fina vänner i bröllopsyran.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, - vilken underbar dag det var! :)

Vargöfamiljer


Underbara

Det är lite komiskt att komma till Vargön från Jönköping. I Vargön är, jaa.. alla, gifta/förlovade och numera väntar de flesta barn eller precis har fått barn dessutom. Och alla är runtikring min ålder, vi växte upp tillsammans. Till skillnad från i Jkpg där jag knappt ens känner någon som har pojk-/flickvän, och folk är i min ålder också haha. Intressant att det kan vara så olika! :)


Elin & Gregor


Vilket brudpar! Vilken vigsel! Vilken fest!

Igår blev det äntligen dags för Elin och Gregor att gifta sig, så glädejfyllt! :)
Det kändes som om "alla" vänner hemifrån var där och det var riktigt roligt att träffa dem! Givetvis fotade jag mer än den här bilden, men eftersom pappas dator är galet seg på att ladda upp foton här så får ni vänta med att se resten tills jag åter är i Jönköping.
Nu skall jag strax åka och jobba på Zalza/klädaffären igen, ska bli kul! Och välbehövliga pengar...
Lev väl! :)


I andra delar av Vargön





I andra delar av Vargön

Idag har varit en kalasdag! Bortsett från ett ledsamt farväl-och-på-återséende till Simon imorses så har det varit riktigt roligt. Jag har åkt tåg genom vackra försommarSverige, ätit god mat hemma hos farmor och farfar och fjantat runt i Vargön tillsammans med bästa kusinen Elina. Visste ni att vi faktiskt har två vattenfall? En lång sandstrand vid Vänern? Två gigantiska platåberg där kungen + vänner är och jagar varje älgjakt? Ett stort vackert gammalt hus, Björkås, som nu servar som Sommarcafé? Och mycket mer därtill såklart. Är det något Vargön/Vänersborg (och kanske lite Trollhättan) har så är det vacker natur! Partisk? Patriotisk? Javisst! :)


RSS 2.0