joråsåatte...

dagens inköp: knallrosa, skira gardiner till vardagsrummet. innebär att köket nu får de gardiner som var tänkta från början.

dagens låtar:  whiskey lullaby med brad paisley. praise the father, praise the son med chris tomlin. we are golden med mika.

dagens ord: schäslong. bekvämt och praktiskt. men framförallt kul att säga och så ser det så fult ut nerskrivet.

dagens problem: grupparbeten. den sorten där en person ändrar på texten innan den skickas in. ja just det, personen berättar det inte för de andra i gruppen heller. det är väl onödigt att göra det? ja just det 2. hela gruppen får UK. totalt oförtjänt.

dagens behov: socker. gärna i form utav smågodis. eller en kladdkaka.

dagens film: sleepless in seattle. klockren!

dagens ord som inte är okej: ball. speciellt i meningar som "de skall bli så ball att ses". OM man nu skall använda det ordet så kan man väl åtminstonde lägga till ett t på slutet?!

dagens video: we are golden med mika. återigen. han är fantastisk.

dagens pryl: soda streamer. det kan för övrigt kvala in som livets pryl.

dagens företag: telia! för att mitt bredband nu är tillbaka på normal hastighet. det är så gött! :)

dagens främsta grej:
vänner!

hejdå :)


kusinhäng

traditionsenligt häng med kusingänget. vi är bara tre så det är ganska lätt gjort :)

bestämde oss för att köra så långt ut på vänersnäs som möjligt. (vänersnäs är en halvö ut i vänern från vargön i stort sett.) vilket vi också gjorde. det är längre än man tror ut dit! och det finns bara en stor väg som allt utgår ifrån haha. livet på landet. jag älskar det :)




texas

för övrigt så har kvällen spenderats lyssnandes på old satchmo, louis armstrong. ojojoj vilken röst, vilken trumpetare! det är så underbart när man känner att musiken kommer från hjärtat och verkligen är på riktigt! äkta vara. det berör :)


Gud, oh Gud

för jag vet du hör min bön. minsta suck når ditt hus Herre.

Herre du min klippa, min eviga ro. Endast på dig vill jag bygga mitt bo.
Hoppet jag nu äger det fann jag i dig, kraften och nåden som räddade mig.
Jesus du min Herre är sanning och ljus.
Livet som jag lever är format av dig och skaparens händer omsluter mig. 
Kom Herre kom, ja allt närmare mig.


Amen


gammalt och nytt

jag vill tatuera mig. nu igen.
alltså ja, inte igen som i att jag redan har tatuerat mig en gång. utan igen som att jag återigen vill tatuera mig.
jag vet precis vad jag vill ha för tatuering, frågan är bara vart den skall sitta. själva grejen med en tatuering är ju nästan att den skall synas. samtidigt så vill jag ha den så att den inte syns hela tiden utan bara när man själv vill om man säger så.. vilket gör att det lite förlorar meningen haha.
så får se hur det blir. det är ju ganska dyrt också och soffköp samt ev. kameraköp går före :).

jag har haft det riktigt fint de här dagarna. älskar vänskapen, både ny som gammal. det tåls att sägas många ggr :).

som jag har skrivit tidigare så är det mycket som har hunnit ikapp mig när jag har varit ledig så länge, vilket verkligen börjar kännas nu. jag har ett seriöst problem att ta tag i. men för en gångs skull så kan jag inte säga att "med stöd av vänner och familj" så fixar det sig. det här är något som JAG måste fixa, SJÄLV. annars är det ingen mening med det. nu när jag tänker efter så är det två stycken grejer som det bara måste tas tag i faktiskt. men det ena löser sig förhoppningsvis lite med de andra.
mer redogörelse än såhär blir det inte.

ser faktiskt fram lite emot skolan nu, ska bli kul att träffa alla igen, komma in i rutiner och bös. men den känslan håller nog inte i sig så länge är jag rädd haha.

tack, tjipp och hej.

headache and a dream

"its a headache, nothing but a headache"
somnade med huvudvärk, vaknade med huvudvärk. not so fantastic.

om ca en timme så ska jag på middag hos farmor, det är däremot helt fantastiskt. 
ska hämta min syster på jobbet först. vilket innebär att jag borde göra mig iordning och sånt bös. men det är ju så gött att bara dra omkring på möra :).

ja, vad mer finns det att säga idag egentligen. inte så mycket, bortsett från att jag hade en massa konstiga drömmar i olika etapper inatt. bla så var vi (det gamla gänget från tonåren dvs petter, daniel, lennart, rebecka, tobias och tobias) på någon slags kursgård på 1800talet där vi hade kommit på ägarna mfl att smida massa onda planer. så vi fick rymma, och det gjorde vi i ett stort ekträd som stod på tomten där. vi hade förberett det så när det var dags kutade vi dit, klättrade upp, daniel höll i spakarna och så drog vi iväg. yes. fin dröm det där haha.

haaej



nytt, nytt, nytt!

nu är det måndag och jag har bott två dagar i min nya lgh. det är mycket att göra för att få det som man vill ha det, men bra blir det! :) (foton laddas upp i skrivandets stund på bilddagboken, sabana heter jag där).

idag övergick min desperata soffjakt till det fysiska stadiet. tillsammans med min syster var jag i fem, 5(!) olika möbelaffärer och provsatt, bäddade, kände och klämde på bäddsoffor av alla de slag. hittade dock ingen bra. så nu återstår IKEA, återigen. dagens roligaste grej är att vi åkte ut för att leta soffa och kom hem med två rosa sittpuffar med förvaring :). viss skillnad, men bra att ha! :) dessutom var de ju... rosa haha.

för övrigt så tänker jag lite lätt på min kombinerade inflyttning/22årsfest i september, hoppas att så många som möjligt kan komma. lite drop-in sådär :) med övernattning för de som vill och behöver! mer info kommer senare.

för övrigt 2 så åker jag på en liten utflykt imorgon, ska bli gött. målet är hemligt men lockande. får passa på nu när man har bil i en vecka (pappa är i turkiet).


eftersom det går så vansinnigt segt att ladda upp bilder både här och på bilddagboken med hastighet av ett modem så blir det bara ett foto på lgh:
 

matplats


sista natten

det skrivs mycket om min flytt här nu för tiden, men det är ju inte så konstigt med tanke på att det är nästan det enda som cirkulerar i mitt huvud haha.

men imorses när jag vaknade (fanns det ingen kille utanför dörren) så kom jag på att det här var sista natten i min lgh! kändes lite konstigt, jag har ändå bott här i tre år! The End Of An Era (rippat från LP som rippat från bobfest haha). ikväll kommer mamma och pappa för att hjälpa mig flytta sängen bort till den nya lgh. det är en lite speciell säng så den behöver skruvas isär och skruvas ihop på massa konstiga sätt. men den är go :).

idag har jag inte så mycket mer att göra förutom att gå till återvinningsstationen och slänga en kasse med skräp, som jag iofs borde ha slängt för längesedan. men bättre sent än aldrig i det här fallet :).

så ja, tjipp och hej. nästa inlägg kanske blir från min nya lya. men här är en vy över den gamla.

ha det fint!

the end of an era


sötaste hittills

jag hade precis gått upp och vankade runt i min pyjamas bland kartonger, dammsugare och annat allmänt bös i min lgh när det knackade på dörren. jag tittade ut genom kikhålet och ser att det står en ung kille på trappan. say what?
jag börjar låsa upp dörren samtidigt som jag tar ner håret från nattfrisyren med ena handen och konstaterar snabbt i spegeln att jag verkligen ser nyvaken ut. ska jag skita i att öppna? nä, han har redan hört mig.

oookej, here we go. tar ett djupt andetag, håller in magen och försöker se söt ut = ler ansträngt när dörren öppnas. ni kan ju tänka er hur det såg ut?
så iaf,  på trappan står en kille, ca 18/19 år, och håller i två stora balar hushållspapper. han ler lite förläget när jag öppnar dörren och säger något i stil med:
-"hej" varpå jag svarar: "ja, godmorgon säger jag" (han skrattar och fortsätter) "jag ska leverera det här till nygatan 24 B, men jag hittar inte det och det här är ju 24. är det du som har beställt?" jag svarar:
-"nä, det är det inte, men det kanske är till kyrkan? dom brukar beställa sådant, fast dom har nummer 22. jag vet inte om det är någon där nu, men du kan ju knacka på och om inte någon öppnar så har jag nyckel".
-"ja okej, jag testar då. tack. hejdå" säger han och tittar på min underliga utstyrsel och jag försöker låtsas som om jag alltid ser ut såhär samtidigt som jag ursäktar mig med hela kroppspråket. lyckat sandy, lyckat.

jag stänger dörren och tänker att ja, nu gjorde jag nog hans dag iallfall. kul att man kan glädja sina medmänniskor så lätt. men jag hinner också tänka hm, tänk om han kommer tillbaka, det är nog bäst jag byter om. eller, hur långt hinner jag byta om? och hur kul ser det ut på en skala om han efter 20 sekunder kommer tillbaka och jag står här i andra kläder? så jag rycker upp dörren till badrummet, på med tunikan som jag hade igår, upp med håret i en knut och då knackar det på dörren igen. jag öppnar.
han tittar på mig och ser att jag har bytt kläder och skrattar (tack). han säger:
-"det var ingen där, kunde du låsa upp?" -"javisst säger jag, hämtar nyckeln och går ut och låser upp. ser att han ser alla mina kartonger och skit inne i lgh och ursäktar mig med att jag håller på att flytta. "jo, jag ser det" svarar han.

sedan går vi ut i kyrkan, jag låser och vi säger hejdå varpå han småskrattar en sista gång.
och jag har fortfarande inte bestämt mig om han var generad eller road.

men kul var det iallafall :)


högt flygande planer

nu sitter jag här och tänker igen. det brukar inte sluta så bra när jag väl har börjat, men den här gången är det högt flygande planer som gör mig glad inifrån och ut :).
kan inte säga va de handlar om än, men kul kommer det att bli, om det nu är genomförbart :). kul och välbehövligt. ååå, pepp! :) men det är ett helt år kvar...

min vana trogen så kommer här också en uppdatering på hur långt jag har kommit i mitt flyttande. nu är alla fönster tagna och träningsvärken i armarna är änn värre haha (och ännu fler kartonger är packade). bara badrum och kök kvar att packa ner nu. sedan så ska hyllor och sådant skruvas ner, "frosten frysas ur" och golvet tas när lgh är tom. så det är ju inte så mycket, men å ena sidan så tror jag att "att-göra-listan" kommer bli lite längre under tidens gång också, men så är det ju :).

ungefär så här glad är jag nu när jag tänker på mina framtidsplaner



aaaaj!

yes, det blev som väntat. mina armar är ömma, möra och spända och gör något otroligt ont. vaknade flera ggr inatt pga värken :(. undrar vad jag gjorde igår egentligen, så ont skall man la inte få? även fast man är så fantastiskt otränad som jag är. håhåjaja. men det är bara att sätta igång igen och hoppas på att det går över om man jobbar lite mer :).

så idag har jag packat ytterligare några lådor och städat lite mer. heja mig! (när man flyttar ensam får man peppa sig själv haha).

gjorde en sådan där klassiskt fin miss igår också. jag packade ner skivor, böcker och sånt bös. men sparade tre skivor för att ha och lyssna på under tiden. men jag har redan tröttnat på dom haha! :) så klantigt misstag 1 blir: varför packade jag ner skivorna så tidigt? klantigt misstag 2 lyder som följer: varför sparade jag bara tre? 3! ynkligt.

snart dags för en kulinarisk, lättlagad och näringsrik lunch känner jag. det  vill säga stekt falukorv och fullkornssnabbmakaroner. en måltid värdig kungar.

tjarå


moving on

nu känns flytten än mer verklig. kusinen elina var här från kl 14 och framåt för att hjälpa mig med packningen och städningen. oj vad det gick undan! packade 5 kartonger, en resväska samt skrubbade/tvättade alla garderobsdörrar, överskåpsdörrar, lådfronter, dörrar, dörrkarmar, lister, kakel och väggar i köket och gjorde rent bakom ugnen, i ugnen och på spisen. samt handlade, lagade mat, diskade, åt och gjorde rent micron. på 6 timmar :)

jag har redan träningsvärk i armarna :(

men bra blir det!

its official

"det är över nu, men jag kommer ihåg alla dagar med dig"

yes, så var det gjort. nu har vi sagt hejdå, adjö, farväl och tagit avsked. det känns tungt och båda hade tårarna på lut, men vem vill gråta mitt utanför stans populäraste uteservering?
jag vet, det är ju inte som att vi inte kommer att ses igen, men det kommer antagligen dröja länge och bli långt mellan gångerna. stockholm är inte nästgårds.

så nu är en era över och en ny period i våra liv börjar. kanske kommer vi aldrig mer att bo på samma ställe, kanske kommer vi att göra det. vem vet förutom Gud. jo, kanske Jesus då. och den Helige Ande, men sen tar det nog stopp.
det enda man vet är att det kommer att bli annorlunda. 
men vi hittar glädjen och lyckan i det med :)

här är vi iallafall:


us
 

softarkväll

har suttit en rejäl stund framför datorn nu ikväll. har uppdaterat mig på det mesta och grejat med alla bilder. dock har jag inte kunnat ladda upp några, men det kommer. är vansinnigt nöjd med vissa av de, kul! :)

det är ingen som känner någon som vet någon som de tror skall sälja en ektorp 3sitssoffa från IKEA? kanske tillochmed en bäddsoffa i den serien? isåfall, hör av er till mig! jag är på jakt men csn har inte tänkt att utöka min budget iår (heller) så att köpa sprillans nytt känns inte så överdrivet aktuellt.

imorgon blir det avskedsfika med rebecka på nordfeldts. heavy stuff, men man behöver la inte göra det värre än vad det är. det är ju inte som att vi aldrig kommer att ses igen. sedan på eftermiddagen kommer kusinen och hjälper mig med packningen som jag verkligen behöver ta tag i nu! tur att det kommer att vara hyfsat fint väder så jag har möjlighet att ställa ut lådorna på altanen när det skall städas och bösas i största allmänhet. 

nu är det dags för läggdags! men först kommer det ett smakprov på bilder från frizon :) håll till godo.

intohimointohimointohimo

emelieflandersjosefinfinfin



 


mer aktiv

"det är dags nu" /julia

det är dags nu att bli mer aktiv här känner jag, det är ju faktiskt kul :).
så håll i hatten, snart börjar det hända grejer.
men först så ska jag packa ihop det sista av mina hyfsat utspridda pinaler, hoppa lite på väskan så den går att stänga och fika innan det är dags att sätta sig på tåget hem till vänersborg.

hittade en sanslöst prisvärd biljett faktiskt. 183 kr! då är det dessutom bara 2 byten, inte mycket väntetid och 1klass i x2000 mellan falköping och vänersborg. värt! :) känns också väldigt lyxigt. men kostar det lika "mycket" för 2klass som för 1klass så känns valet ganska självklart. tack SJ.

ja för övrigt så är det inte så mycket annat som händer nu förutom min stundande flytt på lördag. det blir en del att göra tills dess, men oh vad värt det kommer att bli. tack rebecka.

"pusshej" /jennie


101

tidigare inlägg var för övrigt mitt hundrade i ordningen :)
således är detta det hundraförsta.
oneOone så att säga.

lev väl!


högre och högre

lyfter mig upp, högre och högre... vet inte vilken låt det kommer ifrån, men den raden har fastnat hos mig det senaste.
jag har verkligen levt livet, haft det hur bra som helst och semestern pågår fortfarande - vansinnigt nice! :) men ändå är det något som inte riktigt stämmer.
det förflutna hinner upp mig  (hur dramatiskt det nu än låter) och säger till mig att sakta ner, ta itu med saker och bearbeta. men o vad det är lätt att bara smita ifrån och fortsätta köra på det glada spåret. det går ju utav bara farten. som på räls... hrm, öh... ja.

men för att återgå till lite roligare grejer, såsom semester tex, så kan jag berätta att sedan sist så har jag jobbat en hel del, varit på frizon och spenderat en vecka i mitt älskade småland. dessutom har jag två veckor kvar av semestern, smaka på den ni! :) dock bär det imorgon iväg hemåt med tåget och det är dags att ta tag i flytten på riktigt. för ja, på lördag flyttar jag till rebeckas lgh nu när hon drar till sthlm i ett år. det kommer bli så nice att få en stor, härlig lgh med riktigt kök! välkomna :)

för övrigt så kan jag stoltsera med världens bästa vänner, ni är så oerhört mycket värda och förgyller verkligen livets alla faser! älskar er!

RSS 2.0