God of this city

You`re the God of this city
You`re the king of these people

And greater things have yet to come
greater things are still be done here

Amen

idag blev grupparbetet klart! yeay. det känns riktigt gött det. för nu har jag sommasrlov i en vecka! iofs så är det en hel del grejer som skall hinnas med under den tiden, såsom bal, student + presentfixning , bröllop (!) och bös. men en go vecka kommer det allt att bli! :) ska försöka hinna bli riktigt, riktigt brun nu tills dess så att det bara är att underhålla brännan under sommaren istället för att skapa den :)


brännö!

ojoj vilken fin dag det har varit :)
i förmiddags tog jag mitt (väldigt tunga) pick och pack och hoppade på tåget till gbg. spenderade några goa timmar med glass och solning uppe hos moster och åkte sedan ut i göteborgs skärgård till brännö med joakim! :) det var riktigt fint. vackert ställe och trevligt sällskap :)

det är så mycket som jag tänker på egentligen, det är många grejer som snurrar och som jag tänker att jag skall skriva ner på bloggen. men jag kommer aldrig så långt! när jag sitter på allsköns bussar och tåg kommer jag på många fina ämnen, låtar och ting som skulle passa, men när jag sitter vid datorn försvinner alltihop...
så  ja, det här får helt enkelt bli (som joakim och jag pratade om idag), en blogg där det handlar om vad jag gjort under dagarna. bilddagboken får stå för min poetiska sida, där lägger jag ju upp grejer varje dag och skriver små fina underfundiga texter eller bibelord.

ja, det var väl det :) och så några fina skärgårdsbilder också!


all summer long

vilken bra dag det har varit! :) fått mycket gjort samtidigt som jag har varit ute i solen och fått fin färg :) har både pluggat, tvättat, läst och lekt med barn :)
calle har varit här och vi såg en film som heter damernas detektivbyrå. titeln låter inte så jätterolig, men den var bra! satt uppkrupen med handen på hjärtat under vissa stunder för att det var så nervkittlande. och ibland rös jag för att det var så vackert.

en sådan där underbar dag där saker bara händer, man får ändå grejer gjort och får vara ute mycket men ändå ha det lugnt och gött :)
tänk om hela sommaren kunde bli såhär go.. hoppas kan man ju alltid! :)

sjung om hallelujah och lyckliga da`r

tillägnad alla de som avslutar sin underbara tid på mariannelunds folkhögskola imorgon:

lets make it last forever, screaming hallelujah. we`ve got nothing but time on our hands. we`ll make it last forever.

nytt stycke.
idag blev en rolig dag! om man bara bortser från det trista grupparbetet på förmiddagen förstås... 
det är kul att se vad man hamnar i slutet på dagen mot vad man trodde i början på den. 
imorses innan jag åkte iväg till gbg ringde jag mamma för att bara prata lite allmänt. då sade hon att hon skulle på antons student i gbg ca kl 15. eftersom vi bor så långt ifrån varandra och även jag skulle befinna mig i gbg så beslutades det hastigt och lustigt att jag skulle dit också :). så efter grupparbetet blev jag upphämtad kl 14, åkte hem till dem, firade studenten, åt massa god mat och tårta och hade det allmänt gött :). sedan fick jag skjuts med mamma till centralen och tog 20.08 tåget hem.
bara sådär :)
så nu är jag riktigt trött. men imorgon skall jag inte åka till gbg. det räcker med mån-tor och sedan lör-tis (som jag skrev om i förra inlägget). däremot skall jag skriva grupparbetet haha. there´s nothing like good teamwork.
får se vad som händer på kvällen sen, bortsett från att packa.
screaming hallelujah and good night


dagarna går så fort, så fort

märkte nu att det var 4 dagar sedan som jag skrev här sist. tiden går fort när man har roligt! för roligt, det har jag.
som vanligt så trivs jag bra i skolan men glädjer mig ändå åt att den slutar på måndag. det ska bli skönt med lite lov innan jobbet börjar. ett jobb som jag faktiskt ser fram emot :) jag ska vara på samma demensboende som jag var förra sommaren, det är ett riktigt härligt ställe må jag säga. go personal och härliga boende.

men innan dess så är det en hel del saker som ska hända. roliga saker!
nu till helgen så har jag, med ett stort mått av dåligt samvete och kval, tackat nej till lennart och josefins bröllop. (vilket givetvis inte räknas till de roliga sakerna). men tyvärr är det som så att mycket saker, såsom det avslutande grupparbetet för terminen, jobb i göteborg, mors dag, ett pendelkort som går ut på lördag och det innebär att jag måste stanna i gbg lör-tis så jag slipper att betala enkelbiljetter som jag inte har råd med, vänner som kommer till gbg över helgen och annat smått och gott som bara vill sammanfalla just det helgen helt enkelt blockerar alla mina möjligheter att åka på deras efterlängtade bröllop! (det här kvalar nog  för övrigt in som den längsta meningen hittils på bloggen).

men åter till de roliga sakerna.
jag har hittat och köpt en bikini! som passar överallt! det är smått fantastiskt. samt välbehövligt. inte för att jag har tänkt mig till stranden i sommar, men nu kan jag åtminstone ligga och sola i trädgården utan att bli utskrattad av grannens katt. a big step up, so to speak. or something.
just nu kommer jag faktiskt inte på de roliga grejerna, men det är mycket smått och gott nu för tiden! :)
fast jag har sparat det bästa till sist...trumvirvel...:

du vet att det blir nyhem       du vet att det blir nyhem      du vet att det blir nyhem     du vet att det blir nyhem

jag ska till nyhem! :D fantastiskt roligt. bara över lör-sön (13-14/6) men oj vad jag ser fram emot det :)

nu får det räcka för idag.
haaej

dagens outfit for fun


massa, massa, massa

  • queen är så sinnes bra! jag återupptäcker dom gång på gång. låtar värda att lyssna på är: princes of the universe, save me, crazy little thing called love, somebody to love.
  • ojoj vad jag är glad! :)
  • det har varit riktigt fina dagar det senaste med mycket häng och firande av rebecka som kom in på betel. jag har verkligen underbara vänner!
  • jag har underbara vänner på långt håll också!
  • längtar till och saknar småland!
  • soundtracket till happy feet är makalöst bra! låtar värda att lyssna på: somebody to love, I wish, boogie wonderland. fusionen mellan kiss och heartbreak hotel är enastående!
  • jag klarade grammatiktentan! (men det kanske jag har skrivit tidigare?)
  • har fått mitt schema inför sommaren. jag börjar jobba en vecka tidigare än jag trodde. vilket är bra på så sätt, men inte bra eftersom det tog bort nästan hela min planerade semester och roadtrip i småland.
  • jag är på soffjakt nu. vill ha en bäddsoffa som är riktigt stor, mjuk och billig. tyvärr lyckas jag inte kombinera alla de tre "kraven". stor och billig går att kombinera, mjuk går däremot bättre ihop med dyr verkar det som. och det är inte min grej. tyvärr. om priset  däremot inte hade spelat någon roll så har jag hittat den perfekta soffan för 11500. men nu spelar priset roll och det var inte det perfekta priset :).
  • det har blivit alldeles på tok för sent 4 nätter irad nu.. det är aldrig meningen. det bara händer haha :)
  • så nu skall jag lägga mig!
  • ha det fint! godnatt
  • haha 

hon kom in!

hon kom in! hon kom in! hon kom in! :D
rebecka kom in! :)

askul, asbra och as...kul :) igen.

på betel alltså, i stockholm till hösten.



tillgång

under hela ens skolgång så har lärarrummet varit en zon dit inga barn har tillträde. vad som har dolt sig bakom dörren har nästan varit omöjligt att få se och frågorna har varit många.
-har dom alltid fika därinne? vad pratar dom om? hur ser det ut? sitter dom bara där och dricker kaffe?
jag har verkligen varit ett av de barnen som har tänkt och undrat mest. de enda gångerna som man blev berättigad att få se vad som gömde sig bakom dörren var om man hade slagit sig gul och blå och behövde bli omplåstrad eller om man behövde göra ett akut samtal hem (men då skulle det verkligen vara akut).
men eftersom jag då inte var (okej, är) tillräckligt sportig för att skada mig på rasterna och med tanke på att jag bodde granne med skolan så fick jag aldrig tillgång till det mystiska, vuxna och stängda rummet.

men det har jag nu! som genom ett trollslag har den förbjudna zonen blivit tillgänglig för mig och helt lagligt  så kan jag nu trava rätt in i lärrarummet och ånjuta dess åldersstämplade förmåner. för det är faktiskt sant, det enda som man gör där inne är dricker kaffe, sitter i mjuka soffor och pratar om elever och det ständiga gisslet föräldrar. föräldrar som lägger sig i för mycket, föräldrar som inte bryr sig alls, föräldrar som sjukanmäler sina barn för en nysning och föräldrar som låter de gå till skolan fast de har feber. föräldrar som .... listan kan göras lång.

det är faktiskt inte mer magiskt än så.


I get knocked down

håhåjaja. mycket trevlig helg sammanfattningsvis! :)
men usch för allergier!
kom precis hem från min systers släktkalas.
mina allergitabletter gör mig så seg, trött och det känns som att jag befinner mig i någon slags dimma. var tvungen att gå och lägga mig mitt under kalaset.  första gången som jag har däckat på ett kalas haha.

men lite obehagligt är det.
ska byta sort på tabletterna.


but I get up again


plantagerocken 2

åh, vilken kväll det blev! :) helt otrolig. på plantagerocken blev jag (samt en del andra) totalt golvade av ett band som hette arg eller något dyl. medlemmarna går i 9:an och är så svinigt tighta, samspelta och svängande så det var galet. de hade en astuff tjej som growla och en great basist. de spelade någon form av metal, men vad orkar jag inte definiera :) bra var det iaf!
sedan var det brandelyns tur. (aka tobias och rebecka). det var också grymma! men det visste jag ju redan :)

det främsta med kvällen var dock mina två nya bekantskaper/kompisar :). linda och emma heter dom. tobias känner linda genom itm och linda hade med sig emma. och så kände ju tobias mig och rebecka, så då hängde vi allihop och oj så kul det var! :) vi klickade direkt och hängde resten av kvällen tillsammans. både hemma hos mig och på donken, där vi inte direkt var ensamma...
vi var även inne och jammade i kyrkan! kabadaboom vilket bönesvar liksom :) igår skrev jag ju här att jag verkligen saknade att få spela ihop med några.. och det har jag verkligen fått göra ikväll! :) linda var/är galet grym på både piano och gitarr, och tobias är asgrym på gitarr, och alla tre var/är  skillade på att sjunga. så det blev till och med fyrstämmigt ibland! å, det var fina stunder ... :).  vilken härlig stämning och vilken härlig grej! träffa några för första gången, ha trevligt ihop, prata och skratta för att bara några timmar efter att man möttes spela och sjunga ihop! :) det är galet hur livet är ibland, hur Gud leder när vi ger honom chansen :)

imorrn bär det av till gbg, förhoppningsvis i sällskap med min kusin. sedan är det grillkväll hemma hos pappa :)

på söndag är det 20årskalas för min syster och då kommer mamma och lasse hit, bla, det ska bli kul! :)

ha de great, för sannerligen har jag det! :)


plantagerocken

igår gjorde jag en hel del nyttiga grejer. städade, sorterade massor med tvätt, pluggade och gick en fin fotopromenad längs skräcklan (park vid vänern). blev en del fina tycker jag :).

idag är det så småningom dags för en klassiker.. plantagerocken! wohow. det är musikvecka i kommunen nu och esteter, musikskola och musikklasser har konserter överallt och ingenstans i en veckas tid. på fredagskvällen är det (mestadels) rock  som gäller på scenen i plantaget. det har varit så i många år och för.. ett tag sen, haha, var jag själv med i den svängen och röjde :).  nu är det dags igen!

och för övrigt. Gud välsigne farmor och farfar! out of nowhere så ringde farmor när jag satt på bussen hem och frågade om jag var hemma lite senare så att farfar kunde komma förbi med lite köttbullar och plättar som hon hade lagat till mig :). så snällt! och så välbehövligt! :) tack!




dagens konversation & 3 halvor...

del 1
när jag stod och väntade på bussen efter skolan (där jag gör min praktik alltså) så kom det två st tjejer från åk 3 gåendes på andra sidan vägen. de ropade:
-"va! åker du buuuss hem?"
-ja det gör jag, svarade jag.
-"har du ingen kille?"
haha, den kopplingen alltså! dom är ju sköna.. 9 år gamla :)

del 2
jag älskar verkligen livet som lärare, speciellt på den skolan. den är riktigt bra!
livet för övrigt är riktigt bra också för den delen :)

del 3
jag har sådan längtan efter att sjunga och spela tillsammans med några! det var längesedan sist och jag saknar det. att gå in i kyrkan och kompa sig själv är inte riktigt samma grej. längtar efter den känslan när man jammar  tillsammans och man är så tighta så allt bara sitter. trestämmigt? javisst! :) åh. hoppas det blir av någon gång snart! I wanna.. :) haha

life is good and you know it

vad händer med oss nu

det känns som att du kommer förstå, hur det än går
jag vet att du tar det hårt. men för mig blir det minst lika svårt.
du vill att vi försöker igen. men allt har sin tid.
vad händer med oss isåfall?

det känns som att jag glömt hur det var, alla misstag
och just nu känns det lika bra att vi lämnar det bakom oss
jag vet att du är likadan som du var då
jag kan inte låtsas som att du lärt dig något sen sist
vad händer med oss nu


(hur mycket jag än skulle vilja så kan jag inte ta cred för den här texten, [dock har jag gjort smärre ändringar för detta tillfället]. det får joakim & joel göra. för det är deras låt. den heter "vad händer med oss nu"  och finns tyvärr inte på spotify. det gör däremot deras två singlar. värda att lyssna på. och när ni ändå håller på så lyssna en sväng på melissa horn också. hon är grymt bra. tjipp och hej!)


musik i scrubs

mitt favoritprogram, scrubs, innehåller många fina musikscener och musikalnummer med skådespelarna och allehanda inhoppare. har man väl börjat söka på youtube efter det så är man fast ett bra tag framöver :) kul!

söktips på youtube:
-waiting for my real life to begin
-guy love (egentligen alla nummer från deras musikalavsnitt, sök på scrubs musical)
-scrubs good time
-more than a feeling scrubs style
-worthless peons (eller the blanks som de också heter. teds band i serien)
-
hey ya scrubs (beroende på hur mycket ni vill veta om säsong 8)
-white boy dancing
-kung fu fighting (två versioner. en kort med JD i hissen och en lång med turk och the todd, se båda!)

and many more :)

sömnproblem

det är dags för ett nytt inlägg nu känner jag. jag har haft en del tankar de senaste dagarna om vad det skall handla om. det känns som att jag har en drös med "det här har jag gjort idag"inlägg och inte så mycket tänkvärda inlägg om ni förstår.
men tonight is not the night för ett tänkvärt inlägg. hjärnan snurrar, ögonen går i kors, huvudet nickar till och munnen gäspar för fullt. jag är så galet trött! i alldeles för många nätter på raken nu (en knapp vecka kanske?) har jag kunnat sova alldeles för lite, och det beror inte på läggtider, utan på att jag helt enkelt inte kan sova! även om jag lägger mig och är riktigt trött så somnar jag inte förän vid kanske 00/01.. och för att ta den senaste natten som exempel, så vaknar jag 03:02 och är redo att stiga upp, tror kroppen. sedan sover jag i halvtimmes-/timmespass med långa vakna stunder där emellan fram tills att klockan ringer vid en ca 06+. det är galet och inte okej...
och idag har varit värst hittils.

men annars tickar livet på och det är ett bra liv! :)

godnatt!


tentatentatenta

skrev tenta idag. ni vet den där om grammtik, fonetik, morfem, norska och danska.
det gick bra tror jag. räknade ihop de poängen som jag är ganska säker på att jag kommer att få och det blev en bit över godkäntgränsen iaf. så hoppas, och tror, på det bästa :) en omtenta på den vore döden. omtentan ligger den 5 juni och den dagen tar alla studenten här i vbg.. vore kasst. men inte för att jag tror att jag får en omtenta :)

eftersom man har varit så inställd på att "på lördag är tentan, på lördag är tentan", så har man inte tänkt på något annat. så när jag kom ut från salen strax innan halv elva så kom jag på att jag hade hela dagen kvar och inget alls att göra!
tog tåget hem 5 över 13, mötte terese på tåget och snackade med henne en del. nice!
sedan när jag kom hem så hade jag verkligen inget att göra. min syster kom över en stund och berättade hur hon hade haft det i spanien. efter det gick jag över till mina grannar och tiden rann iväg :). lekte en hel del med bebisen och blev bjuden på mat. fantastiskt :) (hej emma)

men nu är jag tillbaka hos mig och har fortfarande inget att göra ikväll. är så grymt sugen på scrubsmaraton! men hur kul är det ensam? inte speciellt. dock är det ingen som svarar på mina sms idag verkar det som, så jag får väl vara ensam då.. suck.
oj vad det är synd om mig haha


nattvandra

inatt var vi ute och nattvandrade. ungdomar från pingst, mission och jag från salem hade ett saft, kaffe och bullbord vid torget i vänersborg och gjorde små turer runt gågatan och skräcklan. iklädda våra fina reflexvästar haha.
det var en fantastisk kväll! snackade med många ungdomar, serverade mycket kaffe och delde ut mycket bullar.
det är så givande att vara ute på det sättet, man får så mycket tillbaka!
det tragiska är alla dessa stupfulla ungdomar/barn som rumlar runt och ställer till med bråk bara "för skojs skull"...

hade ett grymt djupt samtal i närmare 1,5 timme med en 16årig kille som verkligen mådde pyton, både fysiskt (kombinerade starka mediciner med en hel del alkohol) och psykiskt. det har verkligen gått långt åt skogen med samhället när såpass unga människor är så desperata. 
 man känner sig otillräcklig och vet inte riktigt vad man ska göra. men huvudsaken är att man finns där och lyssnar, vilket han också påpekade. så förhoppningsvis gjorde man en liten skillnad.

idag ska jag åka till göteborg och sova över tills imorgon eftersom tentan börjar såpass tidigt att man inte kan åka med ett tåg. det är ju trots allt lördag...
jag är lugn inför tentan.
det är gött.

RSS 2.0