Norrköping! Del 2.







Fredagnatt i Norrköping.

Fin lägenhet.
Fantastiskt kollektiv.
Mysig stämning.
Lite sömn.

Norrköping! Del 1.




Fredagkväll i Norrköping.

Nyinvigning utav Norrköping Vineyard.
Kära återseenden.
God mat.

Upptagen med att leva. Eller något i stil med det.


Den här musikvideon gör mig helt otroligt sugen på att vara med i ett band!

Nu var det tre dagar sedan som jag skrev någonting här. Tiden går verkligen fort ibland! Hela den här veckan består av 12-14timmars dagar hemifrån. Det är långa arbetsdagar plus körövningar, tågresor, personalkonferens etc.
Till helgen åker vi, ett gäng, (men oklart vilka än) till Norrköping och Örebro. Det kommer bli jätteroligt! Vi ska gå på Norrköping Vineyards möte på fredagskvällen, sova över hos kompisar där som också har ett kollektiv och åka till Örebro på lördagen och träffa vänner där. När vi ändå är i farten haha. En trevlig helg lär det bli iallafall! :)
Ha det fint tills nästa gång!

Söndagshäng



Efterhäng med Vineyardfolk + fler.

Efter en härlig gudstjänst i Vineyard så åkte de allra flesta (unga vuxna alltså) hem till oss. För en kort stund var vi sammanlagt 16 stycken! Riktigt trevligt :). Kvällen avslutades med en uppfriskande kall 25minuters promenad till max och en kallare promenad tillbaka. Jag gillar verkligen mina vänner! :)

Så mycket som har hänt!


Bild från i somras. Tänk vilken skön värme det var!

Jag får nog helt enkelt göra en punktlista över vad som har hänt det senaste dygnet!

  • Spenderade fredagskvällen på Ryhovs akutmottagning med en kompis som befarats brutit foten. På vägen dit hittade vi en plånbok som efter viss research på nätet och några telefonsamtal senare kunde härledas till en 20årig kille i Mjölby, av alla ställen. (Foten var för övrigt inte bruten).
  • Idag träffade jag killen och han fick tillbaka sin plånbok. Sjukt tacksam och glad var han. Alltid kul att få sådan uppskattning för en liten grej :).
  • Ikväll var mamma, lasse, albert, stina och hennes kompis filippa och jag på ett fantastiskt lovsångsmöte i Kungsporten där ett team från Salem i vargön ledde lovsången. Helt underbart!
Ett ganska intensivt dygn! :)

Det som vi gör allra mest.


Karin den vackra.

Om det förra inlägget sa vad jag/vi göra annars så säger det här inlägget mer om vad jag/vi gör allra mest. Vi har besök utav och umgås med våra nyfunna vänner från Göteborg! Karin, Gustav och Macke! De åkte i onsdags och kommer tillbaka nu på söndag. Klart att det blir intensiva dagar att bo 6 pers ihop, men vi har så kul och alla känner sig hemma, avslappnade och trygga med varandra så det är verkligen ingen fara :). Vi längtar alltid tills de kommer och vice versa.

Vad gör jag annars?


Friends/Vänner. Vilken serie.

Ja, vad gör jag annars kan man ju undra? Alltså de gånger som vi inte har massa folk på besök, jag är på bröllop, konfirmation, fest eller i kyrkan. Jo, då ser jag på tvserier! Och inte under deras sändningstid, utan på dvdbox. Det är lätt det bästa sättet att se serier på! Inget reklamavbrott och man slipper vänta en vecka på nästa avsnitt :). Jag innehar en hyfsat imponerande samling nu om jag får säga det själv haha. Alla Scrubs, Gilmore Girls, Friends samt alla säsonger som släppts av Big Bang Theory och How I met Your Mother. Och inte att förglömma; första säsongen utav Magnum P.I haha! Det är ett riktigt trevligt tidsfördriv och vill ni låna någon serie eller säsong, säg bara till! :)

Den nya favoritplatsen


Erik provsitter den nya fåtöljen. Den är så bekväm!

Vår fina lägenhet



De två delarna utav vårt vardagsrum.

Det absolut bästa med vår fantastiska lgh är det stora vardagsrummet som tar upp 2/3 av nedervåningen. Det finns plats för många gäster i sofforna och runt bordet. Trots att vi är tre kompisar som bor ihop och alla kom med olika möblemang så tycker jag att vi har fått det riktigt fint matchat. Och mysfaktorn på kvällarna med tända ljus i vrårna är hög :). Välkomna hit!

Gustav



Allas vår Gustav.

En annan utav våra Göteborgska vänner (se Hej Macke, hej) är Gustav, gift med Karin som också är här hos oss. Det är alltid lika trevligt när de är här! Ikväll skall vi äta stek :). Vilken lyx. Tänk vilken grej egentligen! Man får besök utav fina vänner och så har de dessutom med sig egen mat haha. Fint är bara förnamnet.
Nu såg Gustav att jag bloggar om honom (han blev glad),  så när du läser det här; Hej Gustav och tack! :)

En liten, liten bit av amerikansk kultur.


Mountain Dew.

När vi för några dagar sedan var och handlade på Ica Maxi (vilket typ aldrig händer annars eftersom vi bor så nära Willys) så hittade jag denna dryck på den "amerikanska hyllan". Jag blev så glad haha! Jag som älskar Amerika trots att jag aldrig varit där fick nu ett litet smakprov ändå. Och god var den! För att vara krass så smakar den i princip som en 7up, men vadå, den här är ju från Amerika! Det är ju det som gör hela skillnaden.. eller?

Maskerad


Rebecka som...

Igår kväll var Rebecka på maskerad. Är det någon som kan gissa vem hon var utklädd till? Pigan Lina i Emil i Lönneberga! :) Klänning och förkläde är fyndade på second hand, på samma ställe som jag köpte fåtöljen i inlägget nedanför. Det börjar nog bli vårt favoritställe!

Dagens fynd!


Vilken grej!

Jag är sååå nöjd med min nya fåtölj! Den är otroligt bekväm, mjuk och gosig. Tänk vilket fynd! Det enda som krävdes var 175 kr, lite arbete med en häftpistol till banden på den flätade dynan och en skruvmejsel till några skruvar och en dammsugning så var den i prima skick! Underbar! :) Nu är bara frågan vart den skall stå haha, det finns några möjliga platser...

Hej Macke hej!


Allas vår Macke.

Återigen har vi haft besök utav våra trevliga vänner från Gbg. Så fort de kom innanför dörren ropade jag till Macke: "Nej! Ta inte av dig kläderna! Det är ju skitsnyggt!" Och så sprang jag och hämtade kameran. Det uttalandet "Nej, ta inte av dig kläderna!" tyckte Macke var skitkul som ni kanske ser haha. Men eller hur var det en snygg outfit? :)

Många tankar kring projekt


Höst = Dags att börja sticka!

Nu när hösten utan tvekan är här så har jag många pyssliga små projekt i huvudet. Jag ska bla ta tag i några stickprojekt, men vem det är till avslöjar jag inte här, misstänker att personen i fråga läser bloggen och då förtar det ju överraskningen totalt. Dessutom har jag en hög med kläder som jag behöver laga, fina tyger att sy något käckt av och pärlor att göra smycken av. Dessutom var det längesedan som jag bakade något...
Det får bli en pysselhelg helt enkelt! :)

Egotripp 1.0



Outfit från  helgen.
Fotat av Stina.

Alberts konfirmationsdag.


Idag var det den stora konfirmationsdagen för Albert och hans kompisar. I Värnamo stadskyrka ägde det hela rum, klart att man är lite nervös och sprallig innan.

Efter lite fotande med syskonen så var det dags att gå in i kyrkan och göra sig redo för högmässan.

Det var en fin, rolig och vacker konfirmationsgudstjänst där alla deltog på sitt sätt.

Till slut så är det fest med massa gäster, god mat och såklart presenter! Klart att man är nöjd och glad då! :) Albert - en underbart härlig kille.

Scrapcarding hehe.



Plötsligt händer det.

Sent på kvällskvisten kom jag på att jag skulle ha gjort ett kort till helgens festligheter, så då gjorde jag det! :) Är väldigt nöjd om jag får säga så. Har dessutom fått höra att jag är söt när jag koncentrerar mig, eftersom jag håller tungan rätt i mun så att säga haha. Märk väl att det är tre lager med paljetter i mitten på blomman, och att det vita bladet på insidan är fastlimmat med en svart kant som marginal hehe. Ska det va så ska det va har jag hört. Så då håller jag mig till det ;).

Fotostudio


Karin och Rebecka.

Gustav (ni vet han som lagar så god mat) är också fotointresserad och hade med sig lite utrustning senast. Här är det hans fantastiska fru Karin som fotar Rebecka. Stativet som står framför dem är ett blixtstativ, ett trådlöst sådant. Fantastisk uppfinning! :) Man kan få till riktigt häftiga bilder med en sådan fixerad och mobil ljuskälla. Sugen? Jag? Nä, inte alls... Eller, vid närmare eftertanke, jo. Det är jag. Men först skall jag skaffa mig ett fast 50objektiv och det blir det nästa månad! :)

Vardagsfest.





Josefine, Gustav, Karin, Macke och Johan.

Tänk att få bli bjuden på festmåltid i sitt eget hem! :) Nu har vi återigen haft möjligheten att ha våra kära vänner på besök några dagar och återigen har det bjudits på fantastisk mat. På tisdagkvällen fick Gustav ett ryck och bestämde sig för att laga riktigt god mat till oss, vilket han givetvis fick haha! Så fram på bordet kom allt det goda ni ser ovanför. Hemmagjord pasta med kycklinggryta och färska champinjoner, bönsallad, grönsallad, brieost och kex, grekiskt lantbröd med tapenad och olivolja, mandlar rostade i havssalt och spiskummin, lite extra kycklingbitar och så en fantastiskt god grönsakspaj med massa gott i. Tänka sig, vilken lyxmåltid va!

Första konserten för terminen




Anna, jag, Amanda och delar av kören.

Nu har gospelterminen dragit igång på riktigt och första konserten var i Lördags. Det gick fantastiskt bra! :) Vi var i Vireda (ca 4 mil utanför Huskvarna) av alla ställen, ett ställe där det sägs bo 100 personer, så med tanke på att det var ca 70 st på konserten så tycker jag att vi lyckades bra haha. (70 personer låter ju inte så överdrivet mycket, men kyrksalen var verkligen fullknökad.) Så det var en riktigt rolig dag!
På söndagmorgonen sjöng vi på gudstjänsten i Pingstkyrkan i Jkpg. Jag hade den stora äran att få leda lovsången! :D Det är lite utav en dröm jag haft att få göra det, inte rent "karriärmässigt" utan mer som en upplevelse och möjlighet, så det var en fantastisk känsla! Om jag säger att det går in över 1000 pers i kyrksalen så kanske ni förstår vilka dimensioner på scen och sammanhang som vi pratar om :). Mäktigt! Inte för att det var fullsatt, de hade församlingshelg så typ 300 var bortresta, men ändå! Go känsla :).

Uppskattning



Känslan av att veta att man gör ett bra arbete :).

Fotolinus


Linus!

Idag fick vi finbesök utav min vän Linus hemifrån Vargön. Numera bor han i Mullsjö så det är ju betydligt kortare sträcka att färdas för att ses än vad det var innan.
Linus är en grym fotograf så under tiden som han diskade åt oss (!) så lånade jag hans monsterkamera och fotade lite :). Så kul!
Ska definitivt köpa ett fast 50objektiv till min kamera!

RSS 2.0