Plugga är det senaste har jag hört.


Idag drog en utav de två nya delkurserna igång. Verkar som om jag kommer spendera mycket tid på biblioteket de kommande veckorna!

Det är roligt nästan jämt. Nästan.


Igår hängde vi hemma hos Martina. Mario Kart (Tvspel) och melodifestival blev kvällens grejer. Det var ovanligt att vara den som åker hem för en gångs skull haha.

Bortsett från att det totalt suger att vara ensam en helg i kollektivet så har det hänt mycket småroliga händelser det senaste:

1. Efter min tenta i fredags morses mötte jag upp Kribban på stan och käkade lunch. Efter ett tag kom en av servitriserna och frågade ifall det var okej att en annan kille kunde sätta sig bredvid oss eftersom de andra borden var upptagna. Det var det såklart! Kribban och jag pratade på som vanligt, bla om min tenta, och det visade sig att den andra killen också hade skrivit den tentan, fast ett år tidigare! Hur otippat var inte det liksom haha. Så då satt vi där och pratade Indo-Europeiska språkstammar och morphology ett tag.

2. Kassörskan i skoaffären trodde att Kribban och jag var sambos eftersom ja.. dels var vi ju där tillsammans och kollade på skor. Men framförallt för att när Kribban skulle skriva upp sin adress och postnummer så frågade han mig vad vårt postnummer var. Och jo, vi har samma postnummer - vi bor ju i samma hus! Bara det att det är 8 våningar emellan oss...

3. På busshållsplatsen utanför Martina igår"kväll" frågade det trevliga äldre paret ifall jag och Erik kanske ville vara med på samma bild tillsammans med varandra istället för på varsin. Vi förklarade hövligt att det inte faktiskt inte alls var nödvändigt... Men jag tror inte dom riktigt förstod haha.

-Två killar på två dagar Sandy. Gött jobbat!
Eller? Haha.

Just me and the guys


Kribban, Erik.

Hemmagjorda hamburgare, filmer, gött tjat och spex. Allt delat med goa vänner! Det blir en bra fredagkväll :)

Vårfika!


Mamma, Lasse, Petter och Albert var här på lite fika idag. Alltid lika trevligt med besök!

Igår när jag var på stationen och lämnade av Elina vid tåget gick jag in på ICA en sväng för att fördriva tiden. Dom hade tulpaner! Oh vad glad jag blev!
Så en bunt, rosa såklart, fick följa med hem :).

Snyggsyster!


Min syster! Hennes blogg hittar ni här.

Min syster, Jennie, läser till frisör på Svenska Frisörskolan i Stockholm och lever verkligen livet :). Härom veckan när de skulle vara på praktik i två dagar på valfri salong, så mailade hon till en frisör vars blogg hon läst länge och frågade ifall hon skulle kunna gå bredvid henne de dagarna. Det kunde hon!
Både ägarna och frisören själv blev jättenöjda med hennes insats under dagarna, trots att hon bara läst i fyra veckor än :). När hon berättade det för mig blev jag sjukt stolt haha, och det får man bli!
Hon blev dessutom featured på frisörens fina blogg - läs här! :)
Kate Lee's blogg.

Rebecka N


Ett kollage som jag gjorde till hennes 23årsdag.

Rebecka Nilsson.
Vännen, själsfränden, pärlan, allt-i-allo.
Jag saknar henne!

KusINA


Min kusin Elina är här på besök i några dagar!

Äntligen så fick vi till ett besök i Jönkan för Elinas del, att ha sportlov är inte så dumt :).
Igår strosade vi runt i centrum och fyndade lite på Monkis sista rea och idag tog vi bussen till A6 för lite shopping på IKEA. Det är lite roligt det där med IKEA; det kostar inget att gå in, men man måste alltid betala för att komma ut!

Konstant häng


Uppenbarligen så kan man åka madrass nerför vår trappa!

Dagens projekt feat. Erik


Ja, här skulle det egentligen ha varit en film som Erik och jag snodde ihop i förmiddags. En så kallad "stop motionfilm" - eller ja, typ. Den består av massa foton som vi satte ihop till en liten film helt enkelt :). Men tyvärr så går det inte att klistra in den filmen här i blogginlägget, av någon okänd anledning, så klicka på länken som kommer här för att se den istället! :)

Länk till filmen!



Photomania





Ja, det har blivit mycket foton i de senaste inläggen. Jag älskar det haha.
Som vanligt är det bara att klicka på bilderna för att se dem i ett större format.

Efter gudtjänsten i Vineyard så drog ungdomsgänget till Claras och fikade. Så mysigt! Några gick om varandra lite, men allt som allt så rörde det sig nog om ca 15 pers som satt och fika i omgångar. Trevligt! Det som är så mysigt med att vara aktiv i en sådan liten församling är ju att alla hänger med alla på ett eller annat sätt, man lär liksom känna varandra mer. Det gillar vi! :)

And we'll be dancing all night.






En sådan sjukt värd kväll! :) Det var välgörenhetsgala i Fjällstugan och det var längesedan jag hade så roligt!

Diakoniagruppen i Jönköping ordnade en välgörenhetsgala för Sri Lanka. Det var auktion, lotteri, liveband, dans, mingel och mycket finklätt folk! :) Jag (och många andra med mig) gick i klackar hela kvällen och det gjorde SÅ ont i fötterna! Men det var det lätt värt. Det var en riktig höjdarkväll! :)

At its finest.




Rebecka, Kribban, Erik och Emil. - Vilket gött gäng!

Jag kommer på det titt som tätt; det där med att jag bor i Jönköping på riktigt. Det är en go känsla! Vänner och vardag flyter ihop och gör allt till ett enda stort kollektiv där vi alla bor på olika platser, men ändå tillräckligt nära.
Ibland tänker jag att det går nog inte att ha det så mycket bättre än såhär.

Att älska är svårt /Marcus Birro



Den underbara poeten och allkonstnären Marcus Birro har författat en fantastisk krönika om det makabra i att krossa allt heligt och frånvaron utav renhet i livet.

"Vår samtid är en kran som vi öppnar och glömmer bort.
Allt av värde rinner ur oss."
"Som om uppluckrandet av tro, helighet och tröst skulle vara en ärbar bedrift. Vilket misstag det är. Det är bara lathet. Det är futtigt och ovärdigt. Alla kan hata, det är enkelt.
Att älska är tusen gånger svårare."

Här är länken till hans artikel, läs den! Det är bland det bästa jag har läst på länge.


Livet i lådor


Människor staplade på varandra. Livet i en fyrkant, bredvid en till och ännu en. Gemenskap? Isolerat?

Uppvuxen i en villa som jag är troddde jag aldrig att jag skulle bo i en kartong. Jag kunde inte förstå hur människor ville göra det, annat som ett stopp på vägen mot en villa. Men nu bor jag här, i kartongen, och trivs! Det är roligt när fördomar/tankar ställs på ända och det blir ett nytt perspektiv på det hela. Vi trivs verkligen sjukt bra här :).

Scrubs s.9 - Var det inte mer?


No more Turk and JD.

Den 4 September 2009 skrev jag det här inlägget och publicerade bilder ifrån inspelningen av den 9:de säsongen av Scrubs. Jag var så förväntansfull inför vad som komma skulle! Nu, nästan 1,5 år senare sitter jag här och har sett alltihop. Den nionde säsongen har nu visat sig bli den absolut sista och efter igår finns ingen mer Scrubskomik att se fram emot. Säsong 9 innehöll bara 13 avsnitt och vi (ett allmänt gött gäng) plöjde alla på raken igår. Det bjöds på många klockrena vitsar och goa skratt, men ack vilket slut!
Jag skall inte säga för mycket egentligen, för jag vet att ni läsare kanske inte har sett det, men ojoj.
Har man sett avslutet på säsong 8 så behöver man inte se säsong 9, - egentligen.
Det är inte som att det tillför en extra dimension. Extra skratt, javisst. Men ungefär där slutar det.
Tyvärr!

Smygreklam


En mysig och tyvärr alldeles för kort fika med fina tjejerna Josefine och Maja.

Det händer inte ofta, men när det händer, då slår det till rejält; - idag var jag på stan! Det var en del ärenden som behövde göras. Bland annat skulle jag införskaffa nytt skrivblock till skolan, nya vantar (eftersom jag har tappat bort tre av fyra möjliga vantar den här säsongen) och en likadan blus som den jag har på bilden i headern högst upp här på bloggen. Nej, jag ska inte ha två själv. Den nyinköpta är till min syster, som genast när hon såg den blev totalt förälskad i den och letade igenom alla Stockholms butiker för att finna blusen. Tyvärr var den slutsåld in the big city, men i Jönkan fanns den kvar! Frågan är nu bara hur den skall komma upp till henne. Är postverket tillräckligt pålitligt för det?

Que dia es hoy? Es lunes. /Magnus


Inför förra tentan träffades vi flera dagar och pluggade ihop.

Den här veckan SKALL jag plugga. Så det så!
Det är en uppsats och två tentor som lurar runt hörnet strax - dom ska vi sätta! :)

Folk som kommer och går skapar minnen som består.




Serietittaren


En lite onödig men relativt billig hobby - boxar med tvserier!

Nu när den absolut sista säsongen av Scrubs finns i min ägo så kände jag att det var dags att börja samla på någon ny serie. Jag har hela Gilmore Girls (7 säsonger), Scrubs (9 säsonger) och så How I Met Your Mother (4 säsonger av 5 som finns ute, men den serien görs fortfarande). Men vad var det dags för nu? Vad skulle nästa serie bli?
Svaret är något otippat: 80talsdängan Magnum P.I.! Den liknar ingen av de serierna som jag har innan, är en klassiker och är relativt billig jämfört med att samla på nyutkomna boxar. Simon säger att jag enbart kollar på Magnum för Tom Selleck's mustasch, men hallå liksom? Det är ju för de korta shortsen och den håriga bringan skull!
(OBS. Skämt!)

Sandra - hon som får saker att hända.


Jag skulle helst vilja inleda detta inlägg med en halvt löjlig fanfar för att matcha den knappt spexiga bilden som idag får illustera någon slags hjälteposering.
För idag har jag fått saker att hända!

För er som inte vet så har vi haft lite problem med röklukt som kommer in genom köksfläkten från våra grannar. (För er som redan visste om det så har vi också det.) Jag har ringt och pratat med vår hyresvärd Vätterhem förut angående problemet och då kom det en kille hit som mätte lufttryck och andra tekniska saker. Han gav oss några tips på hur vi kunde göra saker lite bättre, men sa även att fläkten var trasig och att han skulle ge ärendet vidare för reparation. Det besöket var för ca 2 månader sedan, tror ni det har hänt något sen dess? Nej. Så idag vid frukostbordet, när lukten var väldigt påtaglig ringde jag igen, en gubbe kom och kollade och sa att han skulle skriva upp det för reparation. Men denna gång viftade han med ett papper samtidigt, så jag tror det faktiskt kan hända! Vi får verkligen hoppas iaf! :) En hantverkare som viftar med ett papper känns ju ofantligt mycket tryggare än en som inte gör det.
Så det var samtal 1.

Samtal 2 gick till Tele 2 angående vårt kanalutbud på TVn. När vi flyttade in (i September) så fick vi papper om att standardutbudet på TVn fanns men att vi fick välja till ett eget kanalpaket, det var bara att ringa och beställa. Just det. Gjorde vi det? Nej. Sköt vi upp det fram tills idag? Ja.
Men Sandra - ni vet hon som får saker att hända, fixade biffen och nu stoltserar vi med alla kanaler som vi har "längtat" efter så länge.
Dataratatataaa!
(Det var den där fanfaren jag pratade om tidigare.)

Rebecka the gorgeous




Klicka för större bilder.
För ett tag sedan så hade Rebecka och jag en liten fotokväll där det togs massa fina bilder. Tyvärr var inte min dator tillänglig då så jag "lovade" att när den var det (och således också mitt redigeringsprogram) skulle några fler smakprov dyka upp här.

Så som jag har längtat! ÄNTLIGEN är min adapter lagad och jag kan använda min dator! :) Så skönt så ni anar inte haha. Tre långa veckor tog det, men jag fick en helt ny adapter så det var det väl värt antar jag.
Nu har jag lagt in alla bilder jag har tagit hittills med systemkameran på datorn - 1150 st! Det tog sin lilla tid att sortera, men oj så gött att ha alla samlat på ett ställe istället för utspridda på olika datorer.


Debbie och jag, vi är goda vänner.


Sex år av vänskap, med mer eller mindre frekventa träffar. Vi hoppas på fler! Tack för en otroligt skön och rolig kväll Debbie (och Christoffer!).


Barn är livet!


Peppad bild från midsomras. Luggen är alldeles för lång, lika lång som nu.

Vilken rolig och givande dag! Jag gjorde ett efterlängtat besök på min gamla praktik/jobbplats Dalkjusans skola och både jag, barnen och en del personal blev totalt överexalterade när jag dök upp haha. Min (förra) handledare visste att jag skulle komma, men hon hade hållt det hemligt för barnen så när jag kom gåendes över skolgården blev dom som galna :). Och det dröjde inte länge förrän jag var helt översvämmad med barn högt och lågt som kramades, klängde, hoppade och frågade tusen frågor.
-"Hur länge skall du vara här?" "Stannar du på fritids?" "Vilken klass skall du vara i?" "Varför är du inte här längre?" Hur gammal är du?" "Kommer du ihåg vad jag heter?"
Så underbart och mysigt :).
Barn är livet!


Nytt, nytt, nytt!


Blev serverad riktigt god och fin mat igår. Fläskfilé- och grönsaksspett, potatisklyftor, tzatziki och så en grekisk sallad till det. Det var det godaste som jag ätit på mycket länge!

Ja, som ni ser så blev det äntligen ny design på här på bloggen. Jag är nöjd! Finns några små detaljer kvar att justera men överlag så känns det riktigt bra. Är även lite stolt att jag tillsist förstod mig på alla htmlkoder och grejer, förstod hur man skulle göra och vilka koder/siffror man skulle ändra på för att få det som man ville :). Men det tog ett tag haha.

Sister from the same mister. And mum for that matter.


Här är hon, min snygga syster som precis har börjat läsa till frisör i Stockholm. Hon har också varit i Vargön/Vänersborg i helgen men idag åkte hon hem. Och vet ni, nästan det absolut bästa med att hon har varit här: Vi har bokat biljetter till Linkin Park i Stockholm den 14 Juni!

Äntligen, äntligen, äntligen skall jag få se Linkin Park! :D
Simon och jag pratade för någon vecka sen om vilka som var våra drömkonserter. De fyra som jag kom på snabbast och som jag har tänkt på i några år var Frank Sinatra (men det går ju inte, för han är död) Queen med Freddie Mercury i spetsen (men det går ju inte, för han är död), Linkin Park och så James Morrison. Och här sitter jag nu, med biljetter till LP. Så himla gött! :)


Schlager för halva slanten och bebisar för resten.



Petter, Jonas och JuanManuel.
Supervackra och höggravida Naomi.

Blev hembjuden till Jonas där han och hans schlagergalna fästmö Karin ställde till med schlagerkalas med hembakt pizza, chips, godis och allmänt fint häng. Riktigt trevligt att träffa en del utav "de gamla" gänget igen! Endast några få med på bilderna ovan, det blev inte några direkta fototillfällen.

 

Det är VÄRSTA babyboomen hemma! Om man räknar kommer man utan svårigheter upp i 11 par som precis har fått eller får barn när som helst. 11 par! Det är helt galet. Så på så sätt är det lite gött att vara i Jönköping, där gift och gravid inte tillhör det normala tillståndet. Fast jag kan gladeligen tillägga att jag är den första som kommer att gosa, gulla, hålla och leka med varenda bebis som tittar ut, barn är oemotståndliga! :)


Ömma fötter


Lite lutande foto, men kameran stod på en jeanshög haha. Vad gör man inte för konsten.. eller något.

Så var denna dag avklarad! Att jobba heldag själv gick riktigt bra! Inga krångliga returer eller problem i kassan, allt rullade på fint och dagen gick fortare än jag trodde. Imorgon är det dags igen fast då blir det inte riktigt lika länge, det är ju trots allt Lördag.

Över helgen får jag låna Lisas lägenhet, sicken brud va :).

The railways brought me here


Farfar sitter vid köksbordet och lagar sitt dragspel.
Nu befinner jag mig i Vargön och nu första natten sover jag hos farmor och farfar :).
Det är så skönt att komma hit, allt är som det alltid har varit och skämten och musiken finns alltid nära. Det är livet det! Att få nystekta plättar till kvällsmat är ju inte heller fy skam.

Imorgon gäller det, jag ska jobba heldag mellan ca 9.45-19.30 själv i affären! Kommer att ha lunchstängt, men det är ändock en lång dag. Så om ni befinner er i trakterna runt Vänersborg - kom dit! Inte för att jag inte kommer ha något att göra, men det är trevligt med besök haha. Vi har dessutom halva reapriset på en hel del grejer så det går allt att fynda stort!


Bortagrupp



Snack, fika och bön hemma hos Henrik, trevlig kväll! Spridda bilder på några utav folken.
Snart kommer vi att börja läsa boken "100 dagar med Jesus" tillsammans. Det är något som, i princip, alla församlingar kommer att göra gemensamt i Jönköping. Det är en stor satsning som kommer att synas utåt med bussreklam etc. Ganska häftig grej att en hel stad kör tillsammans för att utvecklas och nå nya människor. Det gillar vi!


Ny design?

Sitter här och funderar så smått på en ny design, åtminstone ny header, till bloggen. Det är lite klurigt men småroligt att komma på hur man vill ha det! Det allra knepigaste blir ju däremot att få det tekniska att passa ihop med det som man har tänkt sig. Eller ja, det är den svåraste delen för mig :). Så vi får se, vi får se...

Ikväll blir det hemgrupp hos Henrik, imorgon skola på förmiddagen och sedan tåg till Vänersborg inför helgen då jag ska jobba i klädaffären igen och träffa massa fint och trevligt folk :).


Det blir till att fota och fundera tills en ny header dyker upp.


Registrerad!


Typ såhär glad är jag nu, lite ofokuserad, men glad.
Mina damer och Herrar, nu är jag registrerad och bekräftad att jag går kursen! Amen!

För övrigt har det varit en sjuk dag idag med massa roliga händelser! Jag kan inte gå in på dem här på bloggen, speciellt inte en utav dem, men oj vilken dag! Massa saker har löst sig och det känns riktigt gött. Som jag har väntat :).
Himla kryptiskt inlägg kanske, men det är tydligen en hata-/älskatrend på bloggar har jag märkt. Så jag följer väl strömmen (eller antiströmmen) och sällar mig till skaran.

Men förresten, om flertalet vänder sig emot det som är mainstream enbart för att vara anti, så blir väl det som är anti mainstream istället?


Kerstin, you've got mail.

...och jag fortsätter att maila, ringa, fråga, ja allt som kan tänkas för att skolan ska bekräfta att jag numera går på kursen. Jag har "lyckats" att bli antagen till kursen, men ännu inte registrerad att jag faktiskt går där. Så Kerstin, du har mail - igen.


Återanvänd bild (man måste ju tänka på miljön hehe) på mamma. Hon är här nu! :)


RSS 2.0