vilken helg!

håhåjaja. nu är jag allt bra slut.. har varit en intensiv men kul period. (ons-mån). mycket att göra, mycket att bära på och mycket trevligt folk :). men skönt att vara hemma.

för att ta den viktigaste händelsen då:
mamma och lasse är numera gifta och heter hagman i efternamn :). det är fint det! bröllopet var jättetrevligt och min nya släkt är underbar! alla är så trevliga, gästfria och härliga :). vi har fått låna bilar, blivit skjutsade, bjudna på god mat och välkomnade på alla sätt och vis.
det var rickard som vigde dem (pastorn i salem) och det gjorde han riktigt bra.
jennie och jag spelade och sjöng håll mitt hjärta och youre the inspiration. det gick bra och jag har aaaldrig fått så mycket beröm som vi fick efter! helt sjukt! man kunde knappt gå någonstans utan att folk tog tag i en och sa hur bra det var, hur duktiga vi var, att dom hade njutit så mycket, hela familjen hade suttit och diggat med, att de hade fått gåshud, hur samspelta vi var och otroligt många som "bara" uttryckte sin tacksamhet över att vi hade sjungt för dem. helt fantastiskt roligt! det var till och med så att folk stod på kö för att få säga det till oss haha. galet men sant.
man kanske är så hemmablind för sin egen förmåga så man fattar inte att man kanske är duktig... :)
kul att höra var det iaf! :)

mamma och lasse var så fina också. vi spenderade flera timmar i mosters frisörhänder och blev fixade.

nu orkar jag nästan inte skriva mer. men om ni (som vanligt) kollar min bilddagbok så finns det massa bilder där! :)
ha det fint kramar

jösses amanda vilken pers!

klockan är nu över 05 på morgonen och jag har inte lagt mig än.. men min tenta är klar! :D
kolla in min bilddagbok för idag, där står det mer utförligt om hur jobbigt det faktiskt har varit.
sabana.bilddagboken.se

nu ska jag soooova

godnatt

hemtenta, rep och packning

nu är det plugg som gäller i dagarna två (önskar att det var längre).
har en hemtenta med mycket läsning att göra idag och imorrn. den ska egentligen vara inskickad på söndag men jag åker ju till rydaholm på fre morgon så.. det är bara att ligga i. och kanske förbereda sig på lite kompletteringar. men det tror jag inte.

och så kommer jennie ikväll så vi hinner repa än mer inför vigseln på lördag. sången sitter känner jag, det är mest kompet på youre the inspiration som inte sitter helt. det är krångligt! menar, chicago är ju så grymt skillade och så ska jag, en glad pianoamatör, spela den. ja just det. har transponerat ner den en liten ters (!) så den tonarten jag övade in först gäller ju inte längre. men det låter avsevärt bättre för övrigt.

eftersom det är mammas bröllop vi ska på så måste jag ju hinna fixa iordning mig en hel del innan vi åker också. åtminstone packa ner allt som kan tänkas behövas. vilket nog är ganska mycket. det också att det blir ännu mindre tid till hemtentan... får ta till nätterna helt enkelt. det har ju funkat förr.

tjipp och hej

dagens outfit... hm

för första gången presenteras nu dagens outfit. det kommer inte att bli till en vana, det lovar jag. den här gången är det mest för att jag är så nöjd med mina slitna jeans :).
dagens outfit for fun


och så dagens visa: "våren har tofs i håret, på sommaren grillar jag mest. hösten regnar bort och vintern är kort"
made by staffan and me på tåget hem från gbg. skrattade så jag grät.

för er som inte riktigt hängde med i det roliga med visan så är det alltså en hypad, omgjord version av årstidsmelodin eller vad den heter. "januari börjar året, februari kommer näst...". och vår version är så grymt mycket roligare! :)


den perfekta helgen!

ojojoj vad fint det var, och vad kul vi hade!
det finns nog inget bättre än att vara omgiven av riktigt goa vänner en hel helg och prata, mysa, lattja, shoppa, äta, sjunga.... det är så nära en perfekt helg som det kan komma. om det faktiskt till och med kanske är den perfekta helgen, på riktigt. grymt fint var det iaf! :)
(för mer detaljerad info och bildbevis kan ni kolla in min bilddagbok, sabana heter jag där)

det enda riktigt tråkiga var när de åkte på söndagkvällen. usch vad hemskt det var. avsked är inte min starka sida.
hade textraden every time we say goodbye I die a little på hjärnan, vilket säger en hel del om min sinnesstämning då... men överlevt har jag gjort. :)

idag var det tillbaka till den krassa verkligheten, tåget gick tidigt till göteborg och jag sov ungefär lika mycket inatt som jag gjorde under helgen sammanlagt.. dvs ca 10 timmar. så var grymt trött. men dagens goda nyheter är att jag hämtade ut min salstenta idag och den klarade jag. tjoho. och så hade jag redovisning på hur boksamtalen som jag hade under min praktik hade fungerat, den gick också bra. yeay.

OCH [det är frihet att börja en mening med ordet och, eller hur] (du fattar), idag så har jag skaffat mig lite mer armmuskler och blåsor i händerna efter att ha slipat, borstat och filat på ett par jeans för att det ska bli trasiga haha. lite rebelliskt och lite dumt. men det passar mig.. ibland.

klockan är alldeles för mycket nu med tanke på att tåget går ännu tidigare imorrn, och då har jag en till redovisning dessutom. hade egentligen tänkt att skriva det här inlägget imorrn, men nu blev det inatt istället. min rebelliskhet slår till.

godnatt och tack

and its a great day to be alive!

idag är dagen som jag har väntat på så länge, i skrivandets stund är alexandra, anna, lundis och simon på väg hit till mig :). och jag är så otroligt glad som det bara går att vara! det är fint väder, min lgh är nystädad, jag har gjort allt som jag skall göra och jag lyssnar på riktigt härlig musik :). its a great day to be alive!

får se om jag uppdaterar under helgen, men det lär komma ett långt och fint inlägg om allt som vi gjorde och allt kul som vi hade :).

ååååh, det kommer bli så bra! :D

lycka lycka lycka

åh, vilken fin dag det har varit! vaknade hyfsat utvilad kl 10 imorses till en strålande vacker dag, solen sken och himlen var blå. och jag var glad :). vid ca kl 13 åkte jag ut till vargön för att träffa och hänga med de goa itmarna som gör praktik i kyrkan. det var riktigt, riktigt fint :). vi lagade mat, åt (!), köpte glass på konsum och knatade upp på halleberg för att se utsikten och äta glassen. solen lyste fortfarande och man såg väldigt långt bort.


senare hade vi lovsångsrep inför söndagen, och då tillkom det mer trevligt folk. det var ett konstigt och galet rep, mycket gick på tok och våran koncentration var dålig, men kul hade vi :).

ja, det var så mycket annat som hände emellan allt ihop också, mycket, MYCKET skratt och tokigheter.
en riktigt fin dag! :)

och helgen kommer att blir ännu bättre. det vet och känner jag ändå in i själen och hjärtat. fantastiskt! :)
nu är det vår!


dagens tanke

dagens tanke:
-i det yttersta är det bara jag själv som begränsar mig.

förklaring:

- idag på bussen hem satt jag och tänkte igenom min praktiktid, hur uppfattar andra mig i lärarrollen? hur kommer det sig att jag backar i vissa fall men tar för mig desto mer i andra fall? påverkas jag av andra vuxnas närvaro i klassrummet? och dylika frågor.
jag kom fram till att oberoende av vilket perspektiv som jag väljer att se mina insatser genom, så är det bara jag som kan tillåta mig att handla på andra sätt. i det lilla och i det stora. det är bara jag som har makten över hur jag uppträder.
andra kan säga åt mig hur jag ska göra och bete mig. men det är ändå jag som väljer om jag vill gå till väga så som de säger eller om jag anser mig tycka att ett annat sätt är bättre. man har alltid ett val, oavsett situation.
väljer jag, kanske omedvetet, att backa när det är andra lärare med i närheten så kan jag välja att lägga tyngden på dem, "bara för att hon/han är med så gör jag såhär". men jag kan också välja att lägga tyngdpunkten på mig själv, "hur kommer det sig att jag gör såhär när hon/han är här?". och jag väljer det sistnämnda.
för i det yttersta är det bara jag själv som begränsar mig.
och det är grymt viktigt att tänka på.

göttköttännamos

idag har varit en tung dag, hade huvudvärk när jag vaknade och den har fortfarande inte gett med sig, trots alvedon.
men det har också varit en väldigt fin dag. barnen har varit goa i skolan och det var riktigt roligt på fritids. de hade disco till melodifestivalskivan och det finns nästan inget gulligare än barn som dansar, hoppar omkring och mimar till engelska låtar :). sedan var joakim och hälsade på mig under tiorasten i skolan, vi var ute som rastvakter och barnen tog till sig honom direkt, visade honom deras koja, berättade massa historier och lekte med honom :). det var riktigt roligt att både få träffa honom och se hur glada barnen blev haha.

kom på sen när jag bytte skor för att gå hem att det här faktiskt är en bra period i livet just nu, jag har massa saker som jag ser fram emot, och trots att det är mycket runt omkring så trivs jag med livet. det var en härlig känsla :)
åkte med rebecka hem på bussen, det är värt att vänta den extra tiden så får vi ses och prata lite, mitt i vardagen så att säga :). göttköttännamos.

ikväll är det lyktan och det skall också bli kul.

och så bakade jag chokladmuffins med hallon i igår, dom blev riktigt bra! provsmakade några själv, gav några till grannen och frös in resten inför helgen :).


är oooerhört trött med föresten. men ska snart med bussen till vargön innan lyktan. hoppas huvudvärken ger med sig.
det här var nog allt för idag.
hade tänkt att det skulle bli ett kort inlägg, men aja. det får vi ta en annan gång :).
haaej

dagisöron

"tänk på mormors dagisöron!" är en mening som sitter kvar sen barnsben. min mormor är väldigt ung (för att vara mormor då) och jobbar (fortfarande alltså) som förskolelärare på en förskola i gbg. så när vi var små och sprang omkring och hade oss som barn gör mest fick man ibland höra: -"tänk på mormors dagisöron!"  vi förstod la att de hade något med ljudvolymen att göra, och att mormor hade massa barn runt sig hela dagarna som förde en del väsen, men mer än så kan jag inte påstå att vi reflekterade över det.
men nu fattar jag verkligen vad som menas med "dagisöron".... det är när man har varit i ett sådant uppskruvat ljud hela dagen så att när det väl blir tyst så har man en ton som fortfarande ringer i öronen, hjärnan är helt genomtjatad, man är så trött så man kan somna sittandes och man är minst lika trött på sin egen röst som på alla andras. det är dagisöron.
och idag har jag det.
jösses, det märktes att det var måndag idag. det var som att alla elever  var uppskruvade två extra hack och barnen var högt och lågt och överallt samtidigt. det var inga elever som utmärkte sig mer än vanligt eftersom alla var så speedade. så det var liksom ingen idè att säga till dom när det gäller alla hela tiden, inte bara några elever ibland.
ja, det var en galen dag idag.

och jag är grymt trött. det blir tidig läggdags ikväll. hoppas jag.
man måste ju tänka på sina dagisöron...

resumé och lite mer riktigt

en kort resumè:

yes. var i göteborg igår. det var fint. träffade hela släkten nästan. och åt grymt god mat.

vaknade klarvaken kvart i 8 idag. kvart i 8! det är inte okej.. inte med tanke på när jag la mig igår (kl för sent). lyckades dock somna om en liten stund till iaf.

chattar med becka under tiden nu, hon ska länka till min blogg haha. så välkomna ni som hittar hit därifrån :)!

jag blev nästan kär i heat igår på melodifestivalen... galet bra! mer glamrock åt folket! :)

det mer riktiga inlägget:

söndag. känner att det egentligen är dags för mig att gå till kyrkan, jag var där i söndags och hade tänkt att gå idag också... för innan dess var det verkligen grymt längesedan. och man behöver det så väl, det märks en direkt skillnad i livet om man lyssnar på lovsång eller går på gudtjänst. en bra skillnad. ändå tycker man att man kan leva utan det och köra sin egen väg med Gud lite bakom som någon slags försäkring. men det funkar verkligen inte så.
dock så kommer den krassa verkligheten ikapp mig och jag inser att jag verkligen måste tvätta innan nästa helg. bara det att jag gör praktik under veckan, plus lovsångsövningar, jobba på lyktan och göra lite arbeten för skolan vilket innebär att det bara är idag kvar. så ja...  det blir inte någon kyrka idag. vilket inte känns som ett bra val. men jag ska ju dit nästa vecka, då jag är med och leder lovsången.

tänk hur mycket vänner gör för ens välmående och liv egentligen! om man så bara har EN person som man kan ringa mitt i natten oavsett hur livet ser ut, då har man en äkta rikedom. pengar och status kan ta sig någonstans. det är vänner och relationer (inkl den till Gud då) som är grejen i livet. for real! och på den fronten känner jag mig riktigt lyckligt lottad. (äh, vad är det för uttryck egentligen, som att livet skulle vara en tombola där man kan få nitlotter eller vinstlotter.  det tror inte jag.) så istället: jag är rikligt välsignad på den fronten. för vänner är en välsignelse, som det gäller att förvalta väl.

lyssnar mycket på james morrisons nya platta nu. riktigt bra grejer. sista låten: love is hard, har jag verkligen fastnat för.
eftersom texter betyder så mycket för min del är det ALLTID det första som jag lyssnar på i en låt. och den här har något visst alltså... uttdrag:


And if they're lucky and they'll,
they'll get to see and if they're
really really lucky they'll
they'll get to feel.
And if they're, they're truly blessed
 they get to believe

And it kicks so hard,
it breaks your bones.
Cuts so deep
it hits your soul.
Tears your skin and
And makes your blood flow.
It's better that you know,
That love is hard..


If it was easy,
it wouldn't mean nothing tough.

(ja, där satt den kan man säga. hejdå för nu...bye for now)


and everything in between

ja, idag vet jag inte riktigt vart detta kommer att hamna i slutänden, men sådant är ju också kul :).
länkade hit från min bilddagbok, vet inte än om det var lyckat (fler läsare = roligare) eller om det var ett dumt drag (fler läsare = mindre fri uttrycksform) . men det visar sig. 

min praktik fortskrider och det var en lyckad dag. har ju mina små lektioner att hålla i och just idag så var en liten vilding till kille, som alltid har assistent med sig annars, med i den gruppen som jag hade hand om. och det gick riktigt bra, det skulle ha kunnat blivit kaos liksom. inte för att framhålla mina pedagogiska kvaliteter som oerhörda, men ja... jag klarar rätt mycket haha :). har dessutom läst i en bok att "man skall alltid framhålla sina egna goda sidor. de dåliga är andra så bra på att påpeka". stämmer nog till viss del...

har även pratat med anna och planerat nästa helg, jag är så oerhört pepp och fick reda på att även min älskade alexis kommer hit! oerhört längesedan jag såg den bruden :). får se hur och vart folket skall få plats att sova, men sådant löser sig alltid. "finns det hjärterum finns det stjärterum". (yes, min tantighet is still going strong!)

imorrn bär det av till götet med systra mi, skall träffa mamma och lasse, moster och morbror. det kommer bli fint :)
på återseende! haaej


please dont let it snow, let it snow, let it snow

punkt 1. "oh the weather outside is frightful, but inside it´s so delightful"
denna snön? vart kom den ifrån? (okej, korkad fråga) men framför allt, varför kom den?!

punkt 2. bortsett från den enorma missberäkningen med den nyanlända snön så är det faktiskt ganska bra.
men jag är liksom... nervös. och det vet jag inte varför jag är. jag ska hålla i lektioner imorrn igen i skolan, men det gjorde jag idag också och har gjort x antal ggr förut, så det är nog inte det. så frågan kvarstår. fri för alla att besvara. varför är sandy nervös?

punkt 3. ikväll är det antikrundan! :) ett ytterst trevligt program som jag har följt sen jag var 11 eller dyl.
citat om mina tv-vanor (någorlunda ordagrant): "så du ser så ska det låta och antikrundan, däremellan löser du korsord, bakar, stickar och lagar mat." /simon
....ja, jag vet. jag är en tant. men jag tycker verkligen om tanter!

punkt 4. hörde att någon var och skottade min trapp förut, sånt kallas service! :) men så är det när man bor i ett hus fullt av Guds tjänare haha.

punkt 5. det har jag ingen. bye

det kanske är dags nu

ja, det kan faktiskt vara dags att fortsätta här nu. känner mig lite insprierad till det. dessutom är det avsevärt mycket färre personer som läser här än vad det är på bdb, vilket gör det lite mer... fritt. och det kan ju vara skönt.
livet just nu är mest uppåt och glatt, med små snabba dippar emellan. (inte sådana baserade på gräddfil...) men jag antar att det är så som livet är mest.

jag är glad för att jag om 1,5 vecka  får besök av högt älskade människor, det kommer bli väldigt fint och ett underbart avbrott i vardagen.
jag är glad för att vi har 6 st härliga itmare på praktik i församlingen nu, har riktigt roligt med dem och det är ju kul att lära känna lite nytt folk :)
och så är jag glad för att jag gör vfu nu, läraryrket ligger mig som...(?) i handen (är det fågel, handske eller hur är uttrycket?) jag trivs alltså med andra ord. barnen är underbara och de stunderna som man får sitta ner med en eller flera elever och guida dem fram genom bokstäver eller matte är riktigt fina. älskar det pedagogiska mötet!
jag är glad för att jag var över och fick hålla märta igen efter denna långa sjukdomsperiod, hon är så underbart söt och har blivit riktigt stor nu! (sen sist alltså. ca 3 månader gammal nu!)
är även glad för att jag tog tag i min gigantiska disk alldeles nyss. det var välbehövligt. ska bara gå ut med soporna också. och se scrubs ikväll! :) säsong 7 går på 6:an nu, riktigt fint.

ha de! :)

galet

hej. det var grymt längesedan. som så många ggr förr. så egentligen vet jag inte om någon kommer läsa den här bortglömda bloggen och dess inlägg. men det är dags nu känner jag.
men min bilddagbok frodas dock som aldrig tidigare... check it out och skriv gärna nåt där! :)

nu är jag faktiskt arg! skulle vilja säga irriterad, sur, putt eller vad som helst. men de orden passar liksom inte. för den här gången är jag verkligen arg.
på vad kanske ni undrar. så det ska jag svara på!
jag är arg på människor som bara kör sitt eget spel och låter andra människor vara pjäserna!
de människorna som är helt på i början, sedan passar det helt enkelt inte längre och de drar. ger en konstig anledning som avslut, säger hejdå, eller knappt det.. bara försvinner och slutar att höra av sig.
de människorna som lämnar efter sig ett virrvarr av tankar, känslor och kaos. de kom och vände uppochner på ens värld, allt var så fint, så roligt och så lätt. men det försvann och kastades bort i en handvändning.
till de människorna: SKÄRPNING MISTERS!!!  (ja, de här handlar om killar)

ni kan inte hålla på såhär!! det funkar inte! varken med tjejer, jobb, familj, vänner... man gör inte så!
om ni fortsätter såhär så kommer de inte att finnas speciellt många kvar runt omkring er tillslut. folk får reda på saker, pratar med andra och "ryktet" sprider sig. sådant är oundvikligt.

tänk på hur ni handlar och vad den personen som ni helt plötsligt negligerar upplever och känner. på grund av er!!!
visst, det är ert liv, men de stoppar inte andra från att bli påverkade av era nycker. ingen människa är en ö. fatta det!

hejdå.



RSS 2.0