Vill du leka med oss?


Trevlig kväll med killarna! Oavgjort i bilbane"race" och seger till mig i TP :).


Easy like a sunday morning


Julia, Therese och Joakim på Gudtjänst i Pingst Jönköping.

Nu har det varit en sådan där jättebra helg igen, "jag kan inte hjälpa det" haha. I fredags var det ju handbollsmatch mellan Sverige och Frankrike (som Sverige ju tyvärr förlorade) och vi hade massor av folk här, åt gott, skrattade och pratade. Kvällen avslutades med ett nostalgiskt samtal med Erik där vi gick igenom hur det var när vi var små, när mobiltelefonerna kom, cdskivan, modemuppringning till internet och dylika saker. Sen när blev vi äldre? Åren bara går.
Lördagen spenderades på stan tillsammans med min lilla söta Bella som är här på besök över helgen, sen såg vi en massa tjejfilmer. Såna filmer som jag alltid blir nerröstad för annars haha.
Och idag var det Gudtjänst i Pingst och så givetvis bronsmatchen i handboll mellan Sverige och Spanien nu! Heja Sverige!
Summa sumarium: Bra helg! :)


Vilken träff!



Vilken dag! Shopping på billigbillig rea, typ 40 spänn för en tröja, 49 spänn för en tyllunderkjol - värt!
Men det bästa och trevligaste av allt: på stan träffade jag en halv drös med trevligt folk som jag inte sett på flera år!
För den som det säger något; Johannes från marre som bor i Göteborg och David och Joel från estet hemifrån men som numera bor i Stockholm och läser på musikhögskolan, samt allmänt Jönköpingsfolk :). Så himla nice! Menar, hur random är det inte att träffa både göteborgare och stockholmare i samma stad på samma dag? :)
Trevligt var rätta ordet.


Ska DU på hockey? Du? Sandra?




Japp. Jag var på hockey! Hv71 - Modo. Vi satt precis bakom sargen, riktigt nära som ni ser på bilderna.
Tyvärr så förlorade Hv på straffar, men det var ändå gött att gå på hockey! Det var första gången som jag var på något större sportevent live och det är ju alltid en speciell känsla, har man hört haha. Men att jag pratar om sport känns så fel och jag har ingen aning om vilka uttryck som är rätt att använda, så jag slutar nu haha.

Ursäkta min något skrala uppdatering, men det var många som varit inne och kollat idag ändå, tack! Alltid lika roligt när besöksantalet går upp. Uppdateringen kommer garanterat bli mer frekvent när jag har fått tillbaka sladden till min egen dator igen!


Vintervatten






Rebecka, Erik och jag tog en tur ner till sandbankarna här i Jönköping. Så vackert!
För övrigt har det varit en bra dag, med bowling, hamburgare, nyttiga och "fixande" telefonsamtal och så har jag fått lite jobbtider.
Jönköping keeps on delivering.


Det där som har med Gud att göra

Ska man skriva sådant här på en blogg? Skit samma, det är ju sant och säger egentligen inte så mycket om mig som om systemet.

Egentligen skulle jag varit helt uppstressad, rivit mitt hår, dunkat huvudet i väggen, gråtit och hyperventilerat över den situationen jag nu befinner mig i. Inte nog med att mina ansökningar BÅDE till högskolan och csn krånglar och inte ens går igenom, dessutom verkar det som om lönen dröjer och jag har fortfarande inte ansträngt mig det minsta för att söka sommarjobb. Det där med csn är också ett kapitel för sig men hänger starkt ihop med att jag just nu inte verkar kunna bli registrerad på den kursen jag går på, vilket i sin tur innebär att skolan inte kan skicka en studieförsäkran till csn vilket slutar med att jag inte får csn = inga pengar. Alls. Och snart är det dags för räkningarna att betalas.

Men konstigt nog så är jag kolugn, harmonisk, ja nästan fridfull över situationen. Jag har en stark förtröstan/tillit till Gud om att det hela kommer att lösa sig. Han har lovat flera gånger om (i Bibeln) att vara vår försörjare, ge oss vårt dagliga bröd och att vi inte behöver bekymra oss om morgondagen. Så jag har beslutat mig för att inte göra det, bekymra mig alltså. Självklart fortsätter jag att maila studievägledare, kolla mitt csnbesked och hålla mig uppdaterad med studera.nu. Men bekymrena, de tar Gud hand om. Allt kommer att lösa sig! Så enkelt är det. Det gäller "bara" att inse sina begränsningar som människa, göra allt man kan medveten om den rollen och sen lämna resten till den som vet bättre och har all koll i himlen och på jorden.
Amen.
(Amen är ett utryck som bekräftar det som just sagts)


Det är en lång väg kvar att gå, men det finns en glädjande frid att vila i.


Ut med julen!


Idag är det dags. Julen ska ut. Eller upp rättare sagt, till vinden.
Det kanske "borde" ha varit dags för längesedan, men det är så mysigt med allt framme! Julgardinerna får sitta kvar ett tag iaf. Och kanske stjärnan haha...
Men krubban ska väck!

Rebecka är i skolan och Simon på gymmet (gänget runtikring här har tydligen drabbats av träningsfeber, jag är lika oförstående som vanligt) så det är tur att jag har något att sysselsätta mig med då :).


Music, maestro!

Nu är det strax dags för veckans höjdpunkt: Instrument of Praise! Att sjunga i kör är en sådan glädjekick så ni anar inte. Första gången jag var med i den här kören, det vill säga förra veckan haha, så var jag tvungen att nypa mig själv flera gånger under uppsjungningen. Hade svårt för att fatta att det äntligen var sant, jag sjöng i kör igen! :) Ett liv utan musik hade verkligen varit helt ofattbart och som jag nämnde i min summering utav 2010 så önskade jag verkligen att jag hade sjungt och spelat mer under året. Det blir så tomt utan musiken! Jag kommer in i någon slags kreativ abstinens och känner mig sprängfylld till gränsen utan att ha något naturligt utlopp för det. Musik är livet, så enkelt är det :).

På Emil och Eleonores bröllop i somras.


Sommarjobb, sommarjobb.

Jaha, då var det dags igen. Det borde egentligen ha varit dags för längesedan- att söka sommarjobb! Och den här gången blir det i Jönkan, det är ju här jag bor och att jobba i Vargön/Vänersborg och betala hyra här känns inte optimalt haha. Men vad för slags jobb det blir det återstår att se.


Vacker solnedgång härom kvällen.


Extremfika och handboll!



Även den här gudtjänsten körde vi med knytfika, så himla maffigt! :) Direkt efter gudtjänsten var slut så var det bara att kuta till bussen och hänga utanför O´learys för att smygtitta lite på handbollsmatchen haha. Heja Sverige! Jag är inte ett fan av sport överlag, men handboll är kul! Verkar som om Sverige är påväg att få ett nytt superlag - det gillar vi!


Gospelnight!




Klicka för större format.
"Min" kör Instrument of Praise hade ikväll konsert i den pampiga Sofiakyrkan här i Jönköping. Vilket drag! Det svängde något hejdlöst. Tyvärr fick jag inget foto på kören, satt lite för långt bak för det, men fotade det goa gänget som jag hängde med under kvällen! Känns som om jag har kommit igång med fotograferandet så smått igen. Så grymt roligt! Älskar verkligen min kamera :). 


Smoking is bad for you, but tuxedo is ok.

Har du problem med rökande grannar? Känner du att du vill orsaka dem lite smärta? Kom ihåg, du behöver inte ta till stora artelleriet och döda dem, det fixar dom så bra själva, men om du vill bli kvitt stanken i din egen lägenhet - läs här! (Jag utgår ifrån att stanken kommer från köksfläkten).

Stäng köksfläkten! Att ha den öppen och igång för att på så sätt vädra bort lukten gör det bara värre. Se till att spjälet, filtret eller vad det nu än är är helt stängt.
Öppna ett fönster så långt bort från fläkten som möjligt. Det drar ut röken fortare än man tror, varför vet jag inte, men det funkar! När vi försökte med fönstret i köket så blev det någon typ av drag och det hjälpte inte alls. Men att öppna i vardagsrummet gjorde allt mycket bättre!
Ställ en burk/glas/skål innehållandes ättika och lite vatten nära fläkten, eller varhelst du vill få bort lukten. Det tar inte bort röken samtidigt som den röks, men stanken efter den försvinner fortare!
Prata med grannarna eller ring och klaga hos hyresvärden. Helst båda.


Good luck!

Två glada tjejer som numera inte är ofrivilligt passiva rökare.


Rebecka en fredagkväll


Vi tog tillfället i akt och fotade lite ikväll, flyttade bort gästsängen och skaffade lite mer belysning, voila.
Eftersom jag inte har tillgång till min dator/bildredigeringsprogram så dröjer det lite tills bilderna blir publika. Men ett smakprov på vår konstnärlighet ser ni här haha.


För några kvällar sedan



...var jag hemma i Emmelis nya lägenhet tillsammans med Emil. Emmeli har hunnit få det riktigt fint på bara någon vecka! Verkligen ett mysigt ställe. Var även trevligt att träffa varandra utanför skolan och hinna prata om allt som man inte hinner med annars :).

På tal om skola så gick tentan hyfsat bra idag faktiskt, så det tackar vi för! Tack!


Godermorgon


Foto: Johannes Skoog
Gammal bild igen. Det måste bli skärpning snart.
Sitter just nu på biblioteket och pluggar. Eller ja, åtminstone snart. Imorgon är det tenta bl.a. i engelsk fonetik och jag känner mig inte riktigt redo. Så det får jag se till att bli haha.

För övrigt, om någon undrar ang. förra inlägget, så låter alltid saker värre än vad de är. Hela livet har inte rasat samman, inte ens halva faktiskt. Ja, det är en del saker som behöver lösa sig, men det tar vi sen. Typ nästa vecka.
Have a good one!

Allt kommer att lösa sig, för det måste det.


Återigen en bild från arkivet. Lilla Märtas bebishand och min.
Det är mycket nu, det är riktigt mycket nu. Jag vet varken ut eller in. Saker måste helt enkelt lösa sig.
Förtröstan är nyckelordet.


Axplock

texas


Eftersom jag inte har tillgång till min dator nu på ett tag och Rebeckas dator inte har minneskortsläsare rotade jag igenom arkivet på bloggen för att hitta någon passande bild för dagen. Men det gjorde jag uppenbarligen inte.
Däremot hittade jag massa bilder som jag är riktigt nöjd med och som har figurerat på bloggen under dessa år. Blev så inspirerad att fota seriöst igen! Måste verkligen ta mig tid för det. Iofs så är naturen inte till sin yppersta fördel nu med allt slask och olika nyanser av gråvitt, så de kanske får vänta ett tag. Men människor kan man ju alltid fota :).
Det här är iaf ett axplock utav de bilder som föll mig mest i smaken efter dagens sökande i bildarkivet.
De är tagna med en vanlig kompaktkamera, canon ixus 70 eller 80.


Holy macaroni!

 


Bilden får illustrera två glädjeuttryck.
Rekord på bloggen!
Kören var fantastisk!
Jag är glad. Svårare än så behöver det inte vara :).


På service

Japp, så var det gjort. Nu har jag lämnat in min nätadapter (laddningssladden) till datorn på lagning och det verkar som om det kommer att dröja upp till två veckor innan jag får en ny. Så nu är jag beroende utav Rebeckas dator ett tag framöver, men det kommer nog att gå bra :).

Ikväll är det premiär för kören och jag är jättenervös! Nytt ställe, nytt folk, nya låtar och allt annat nytt. Som tur är går jag inte ensam, Amanda och jag ska gå tillsammans och det blir första övningen för hennes del också, så det känns tryggt haha.


Mamma tittade förbi en stund i Lördags! Så fint att se henne igen, det kan aldrig bli för ofta.


28 timmars häng






Vilken underbar helg det blev!
Det började med handbollsmatchen Sverige - Slovakien kl 18 på lördagkväll och avslutades kl 22 på söndagkvällen med youtubeklipp. Där emellan hanns det med film, brottning, snack, scones, blåbärspaj, massa musik och sång, spex, sömn, världens bästa frukost, två rundor till Willys och allmänt gött umgänge.
Vilket liv man kan ha va' :).


Narnia i 3D



Efter att ha dansat klart min glädjedans igår åkte R och jag in till stan för att träffa gamla goa folkisfolk och se Narnia i 3D på bio. Den var bra och fikat var trevligt. Det var även roligt att träffa Peter igen, vi har samma humor och det är sjukt kul! Skrattade så mycket att jag fick värsta krampen, mitt på gatan. Fick stödja mig mot en lyktstolpe, höll mig för magen och flämtade som en tok. Skrattretande syn, probably. Men vad gör man inte för att glädja sina medmänniskor...

GLÄDJE!



Ja, jag vet, ni har sett utsikten förr. Men jag slutar aldrig att fascineras. Detta är en del av Huskvarna samt Vättern.

Jag är hur glad som helst! :D Nu har jag gått med i en kör här i Jönköping! Äntligen! Jag är så otroligt glad nu så ni anar inte. Kören heter Instrument of Praise och är en kristen ekumenisk kör där man verkligen satsar på konserter och gudtjänster. Det kommer bli så roligt! :D Nu måste jag sluta skriva haha. Jag spricker snart av glädje! :D

stuff and fluff



Lite random stilleben från vår lägenhet, inte förstklassiga foton på något sätt, men hade lite långtråkigt + att det är fantastiskt ljus idag! :)

Kom nyss hem från skolan, saker känns lite bättre nu. Igårkväll var en kaosartad upplevelse som jag inte tänker gå in närmare på nu, mer än att det verkligen är underligt när det känns som om allt plötsligt rasar ihop på några sekunder. Men efter idag så tror jag att det löser sig, det helt enkelt måste det haha. Så idag är det en bra dag!
Nu ska jag sätta mig och plugga inför redovisningen utav grupparbetet som är på måndag. Ska prata om londondialekten cockney, ifall det intresserar någon. Jasså inte? Då är vi ifall två ;).

It's the most wonderful time of the year?


Jag är inte redo att plocka bort julen än, jag är inte det. Det kommer bli så tomt utan stjärna, adventsljustake och julgardiner. Det är så vackert!

A&A


Igårkväll fick vi finbesök utav Anna (t.v.) och Alexandra (t.h.). Vi åt Sveriges nationalrätt a.k.a. tacos, spelade yatzy och flamsade runt rent allmänt.
När man har en "riktig" kamera blir spexkorten så många fler uppenbarligen...

Årssummering 2010 (varning för långt inlägg).

Varken i verkliga livet eller här på bloggen så har jag gjort någon "grej" utav att det är ett nytt år. Jag som alltid har varit supersentimentalt lagd och gärna vill minnas så länge som möjligt har plötsligt börjat gå vidare utan minsta tillstymmelse till att tänka tillbaka. Jag gillar det inte. Trivs bra med att vara blödig. Så här följer en summering av 2010. Jag googlade för att hitta en bra lista att utgå från och hittade en helt random, vanlig och antagligen okänd blogg. Jag tar således ingen som helst cred för frågorna.

Har du gjort något under 2010 som du aldrig har gjort förut?
Well, jag kommer inte ihåg allt nu. Men bland de största grejerna är ju att jag flyttade till Jönköping och har jobbat/jobbar i en klädaffär.

Är det något som du kommer att sakna med 2010 och gärna vill ha kvar under 2011?
Hm. Ja! Jag vill verkligen tillbaka till att vara "ungdomsledare" i kyrkan. I Vargön jobbade jag på ungdomsgården i 9 år. I Vänersborg var jag ledare på ungdomssamlingarna både i pingst och i mission under några perioder. Det är fantastiskt roligt och det är något som jag saknar här i Jönköping.

Vad var din största framgång 2010?
Oj. Om man räknar i meriter odh dylikt så är det väl mina högskolepoäng och min förmåga att sätta VG på skrivuppgifter. Men om man inte skall tänka på det sättet så är det nog att jag mer har insett att jag faktiskt klarar nästan allt praktiskt själv med de medel som finns tillgängliga för tillfället. Jag har också insett att alla människor är beroende utav varandra, fast en del väljer att leva som om deras handlingar inte påverkar någon annan. Ingen människa är en ö.

Vad spenderade du mest pengar på?
Överlag? Kläder. Enskilt tillfälle? Dator- och mobilköp.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oh ja! Absolut! Det finns så många små guldkorn i vardagen att jag inte ens kan nämna en tiondel av dem. Den gemensamma nämnaren är att allt har med vänner och relationer att göra. Det är där den sanna glädjen finns. När någon visar uppskattning/kärlek/uppmuntran/generositet helt oväntat mot mig så är mitt hjärta i sjunde himlen.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2010?
Antagligen så är det spellistan soft -10 från spotify. Där samlade jag alla fina, goa låtar som jag gillade under året. Men även artister såsom the baseballs, Oskar Linnros – Vilja Bli, hoffmaestro och Glen Hansard – Once har etsat sig fast. Och många fler!

Har du varit gladare eller ledsnare under 2010 jämfört med tidigare år?
Gladare! Utan tvekan. Det är ett bra liv.

Vad önskar du att du gjort mer utav?
Sjungt och spelat. Det senaste halvåret har det absolut varit en bristvara, jag har sådan abstinens så ni anar inte!

Vad önskar du att du gjort mindre utav?

Grubblat, analyserat, tänkt och oroat mig.

Blev du kär under 2010?
Kort och enkelt svar: Nej.

Favoritprogram på tv?
Mitt tvtittande är i princip obefintligt. Jag/vi ser nästan bara på dvdboxar (Scrubs, How I met Your Mother, Gilmore Girls.) Men ett tvprogram som jag verkligen gillar och har gjort i alla år är Så ska det låta. Det gillar jag verkligen!

Största musikaliska upptäckten?

Öh.. jag gillar singer/songwriter/akustiska stilen mer än jag trodde. Men inget revolutionerande.

Något du önskade dig och fick? Något du önskade dig och inte fick?

Jag önskade mig ännu fler nya vänner och bekanta, det fick jag med råge :). Vad jag däremot inte fick var en Saab 900 och en USAresa. Men hey, jag har en systemkamera! :)

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Jag hade festen innan jag fyllde, så på själva födelsedagen var jag faktiskt lite ensam. "Jag hade ju redan fyllt år" tänkte många. Men på em kom min underbara vän Joakim och höll mig sällskap, det var en trevlig kväll!

Vad fick dig att må bra?

Vänner!

De bästa nya människorna du träffade?
Men haha, jag kan ju inte rangordna folk heller! Men många nya bekantskaper blev det, och det tackar vi för!

Högsta önskan just nu?
Jadu. Mina materiella önskningar innefattar som vanligt en Saab 900 och en USAresa. För övrigt: hälsa, lycka och välmående. En närmare relation till Gud och fler fina vänner!


Dagsfärsk och spontan "in-the-moment"bild.

A night at Birger Jarlsgatan






Vi tog hissen ner till Kribban, lastade med tomater, krydda, ballonger och kamera. Vi var bjudna på toastkväll tillsammans med Erik. Det är gött att alla bor så nära så man kan skapa ett riktigt tight och "självklart" hänggäng :). Kul har vi!

Ett brustet halleluja

They say you are just a brain ghost, a coping strategy.
And sometimes you are a mystery to me,
my doubts never seem to end.
But I'm so lost without you, I'm so lost without you.


Vineyard

Vår hemgrupp hade hand om fikat på gudtjänsten i Vineyard idag. Börjar gilla den församlingen mer och mer. Det är annorlunda mot allt annat som jag har deltagit i tidigare, så det tog en tid att vänja sig, men nu känns det riktigt gött. Om dom bara kunde skaffa bekvämare stolar haha...


Tillägnad Martin

Vilket fynd va?!


Mixed day



Göromål:
  • 06.30. Väckarklockan ringer.
  • 08.00. Frukostbuffé på Coffehouse by George med moster.
  • 10.30. Hjälpa Emmelie att flytta tillsammans med bla Kribban (på bild).
  • 14.00. Middag hos Kribban.
  • 15.30. Rebecka kom äntligen hem hit igen!
  • 16.00. Malin kom på besök.
  • 18+. Kribban kom också på besök.
  • 18+. Jag gick och lade mig.
  • 20.15. Lördagshandling på Willys.
  • 21.00. Gilmore Girls gör åter entré i våra liv.
  • 21.00-> Du läser detta ganska intetsägande inlägg.
  • P.s. Bilden på Kribban är tagen med "systemen".

Spontanitet var ordet



Kul att inläggen sen jag fick min systemkamera är tagna med min vanliga kamera haha. Men till mitt försvar så visste jag inte att jag skulle hamna hos grabbarna ikväll och hade därför inte med mig min dyrgrip :).

Vilken kväll det blev ändå! :) Spontanhandlade på Willys precis innan de stängde, spontanringde till Erik och hamnade på en spontan spelkväll där Nate och Kribban också var med.
Och vilket blev dreamteamet kan man då undra? Erik och jag! Att vi var sådana överdängare på Alias hade ingen kunnat tro haha.

Äntligen!


Jag är i sjunde himlen. Minst.

Zicorp 20081016001038128?

För ett tag sedan, kanske precis efter nyår, skulle jag skriva "what" i ett sms och min mobil (Sony Ericsson J10i2) gav som förslag zicorp 20081016001038128! Vi var några stycken samlade då och alla blev lika konfunderade. Vad sjutton kan det betyda? Och varför ligger det som förslag i t9?

Följande förslag kändes mest orimliga:
  • Det är koden till en hemlig internationell liga. Vad ligan däremot gör är det inget som vet, därav är den hemlig.
  • Det har något med fotboll att göra. Varför är dock oklart. Det bara känns så.
  • Personen som progammerade den lämnade en "signatur".
  • Zicorp är en paraplyorganisation/corporation som får oändligt med smygreklam. För vad kan man dock undra.
Efter visst googlande så har jag nu kommit fram till det stora Svaret.
(Eller frågan. För det känns ju som om Zicorp20081016001038128 snarare är svaret än frågan.


Frågan och Svaret är alltså (trumvirvel):
Zicorp är ett företag som länge har konkurerat med Sony Ericsson om att ligga i framkant vad gäller t9-funktioner. Den hyggliga snubben Sony bestämde sig dock för att samarbeta istället för att tävla och Zicorp gör alltså numera Sony Ericssons t9.

Varför "ordet" Zicorp 20081016001038128 finns inlagt i mobilen är det däremot ingen som tycks veta.

Bagarn's tös



Bullar (och schackrutor), det är dagens bakverk.

När jag såg att mamma och Lasse hade en spark ståendes blev jag överlycklig! Jag kommer väl ihåg när min syster och jag som små lånade en spark av mormor och morfars grannar vid stugan och sparkade oss backe upp och backe ner. Vad roligt det var!
Vad jag däremot verkade ha förträngt var att det var 14 år sedan och varken jag eller min kondition är i samma form som en 9-årings. Fy tusan vad jobbigt det var! Så efter en kort runda kom jag tillbaka, med andan i halsen, darriga ben och svaga armar.
Och det som såg så lätt ut...


Rydaholm



På plats i Rydaholm. Kom hit med ett tåg som inte var försenat! Riktigt gött.
Dagarna här kommer att spenderas framför ugnen och jag har redan producerat morotsbullar i mängder. De som säger att det är jobbigt att baka har nog inte bakat. Rogivande är vad det är!
Och att se Rydaholmfamiljens min när de kommer hem till ett hus som doftar nybakat går inte heller av för hackor :).


Jibberish

  • Jag har tvättat i husets nya tvättmaskiner idag. Snabba, snygga och spacade var orden!
  • Var på A6 med Alexandra (som nu har åkt hem) och fyndade ett par fantastiska skor för halva priset.
  • Hittade Kribbans slips under soffan när vi städade efter nyårsfesten. Otippat.
  • Älskar mitt duntäcke som jag fick i julklapp. Hur har jag kunnat vara utan ett så länge?
  • Saknar mina kombos jättemycket!
  • Önskar att jag kunde spela gitarr.
  • Imorgon kan jag förhoppningsvis hämta ut min systemkamera!
  • Om något smälter utav sig självt är det ett intransitivt verb och böjs därmed smälta, smalt smultit. Som ost på pizza gör ungefär. Om ni undrade.
  • Jag är ledig fram tills 10 Januari. Är du också det, eller om du har förslag på vad man kan hitta på, kom hit till Jönköping eller hör av dig!


    De två hypade brudarna Sandy and Alexis

Gott nytt!


Efter en hejdundrandes fest igårkväll har vi "överlevande och kvarvarande" (Anna, Alexandra, Rebecka och jag) spenderat dagen med städning, diskning, pizza och tjejfilm :).
Det var allt vi orkade med, för oj vilken fest det var! Riktigt roligt!
Hoppas ni hade det lika roligt som vi :).
Gott nytt på er!

RSS 2.0