Majas Gröna Ängar´s kalkonsmörgås med en twist.


Så gott!

När den fantastiskt mysiga affären/cafèet Majas Gröna Ängar fanns hemma i Vänersborg hade dom en kalkonsmörgås på menyn som var helt underbar. Jag kommer inte ihåg exakt vad de hade på den, men det här är ett gott exempel! Om än inte exakt och med lite extra tillbehör.

"Recept":
Bröd i två halvor
Smör
Philadelphiaost
Röd paprika
Rödlök
Skivor av rökt kalkon
Blandad sallad (på bilden är det ruccola och bladspenat)
Alfagroddar

Dessa smörgåsar med ett stort glas apelsinjuice och fjärde säsongen av Big Bang Theory på dvd garanterar en go kväll för sig själv när ens kombos är bortresta :)!

Bröllopsskor, typ.


Nyförvärvade.

Nu har jag (äntligen) skaffat mig ett par "neutrala" klackar. Bruna i fuskskinn med träklack, precis som bilden visar haha. Tänkte ha dem på Peter och Helenas bröllop den 10 december, det kan nog bli en hit :).
Har ju klackskor sedan innan såklart, men det är så speciella att de inte matchar allt/det mesta, så det här känns som ett vettigt köp som man kan få användning för i några år. Hoppas på det bästa iaf!
Allt gott!

Nya vänner




Mysiga och trevliga kvällar utlovas när Gustav, Karin, Macke och Victor är på besök!

Ca en kväll i veckan så har vi två underbart trevliga inneboende, Karin och Macke som läser till pastorer på halvtid i Jkpg. Och i måndagskväll och igårkväll följde Karins man Gustav med samt en kompis till dem som heter Victor. Gustav lagade en underbart god fisksoppa till oss, vi fotade, skrattade, pratade och hade en underbar kväll. De kommer tillbaka nästa vecka och vi (Rebecka, Josefine och jag) kunde inte vara gladare.
Förstår att det kan låta mycket för en del att ha besök så ofta, men när det gäller det här gänget så var allt umgänge så naturligt från första gången att det känns som om vi har känt varandra mycket längre än vad vi har gjort. Det finns inga krav, ingen prestation eller måste till underhållning. Vi har hittat varandra kan man säga och det är vi alla uttalat glada över det :).

Göteborg får finbesök.




Elina och jag på besök i Göteborg, där vi såg en gatumusikant som hade en utav de bästa röster som jag har hört, där vi satt på kajen och hälsade på turisterna som åkte förbi i Paddanbåtarna samtidigt som vi åt thaimat från det bästa stället, 14 kvadrat mat.
Go dag!

Lyktan, tio år senare.





Blandad kompott från Missionskyrkans ungdomssamling och Salemkyrkans ungdomssamling.

Vilken trevlig helg det blev! :) Jag älskar verkligen min hemförsamling. Det var extremt längesedan jag var där, men så fort jag kom dit, både på fredagkvällen och på gudstjänsten imorses, så känns det som hemma. Verkligen en församling som är på väg framåt.

I fredags hann jag med både Missionskyrkans ungdomssamling och Salems ungdomssamling. Salems håller till på nedervåningen i kyrkan, där ungdomsgården Lyktan har sina lokaler. På Lyktan spenderade jag (vi) varje tis, tor och lördagskväll under vår tonår. Nu i fredags satt vi i samma lokaler, med samma gäng, förutom att vi var 10 år äldre. Och våra samtalsämnen rörde inte alls samma saker. På ett sätt kändes allt verkligen som förr, men ändå inte. Här satt vi nu, tio år senare, med samma människor fast ändå inte. Konstig känsla! Men trevligt var det så klart :).

Arkiverat, men inte preskriberat.


Är i Vargön och orkar därför inte ladda upp någon ny bild. Men som den gyllene bloggregeln säger; inget inlägg utan en bild, så får jag fint finna mig i det och ni får hålla till godo med denna återvunna bild. Miljövänligt är det ju iallafall.

Vilken fin dag det blev! Min kusin Elina och jag åkte med tåget till Göteborg och härjade i affärer och längs gator i flera timmar. Så skönt att se att allt låg kvar där det låg sist, att thaimaten på lunchstället fortfarande var lika god som förr, att affärerna låg där de skulle och att man ALLTID ser flera personer från Vargön/Vänersborg/Trollhättan på stan som man känner igen men absolut inte vet namnet på.
För övrigt så gjorde jag några reafynd och några som inte var på rea och Elina hittade grejer hon med. Så allt var som det skulle.
Imorgon skall jag på gudtjänst i min hemförsamling! Det ni! De har äntligen tagit det stora klivet och börjar numera kl 11 istället för 10.30. Som vi ungdomar kämpade för det i vår tonår haha. Men nu, i den aktningsvärda åldern av 24 år, känner jag att det kanske vore skönt att börja 10.30... kanske tom 10.. så att man får dagen framför sig. Men eftersom det uttalandet får mig att låta så gammal så håller vi tyst om det. Klockan 11 it is. End of story. Haha.


Nu drar jag till Vargön!



Vargöbilder från i somras.

Vargön. Där vattnet brusar i vattenfallen, där måsarna cirkulerar över Vänern i kvällssolen. Där man är samma person som man alltid varit.

Fotosugen!



Bilder på Rebecka från i våras.

Nu var det ett bra tag sedan som vi hade en riktigt fotosession här i kollektivet. Får övertala tjejerna att ställa upp som modeller en kväll :).

Det är dagarna som är dagarnas dagar dagar... dagar. Dagar.


Börjar få bildtorka nu..

Ojojoj, vad dagarna går fort när man jobbar "på riktigt"! Helt plötsligt är det tre dagar sedan som jag skrev ett blogginlägg, och jag har inte ens märkt det.
På jobbet flyter allt på fantastiskt bra och jag gillar varenda minut. Imorgon är det dags för mitt livs första föräldramöte! Iofs så är jag en utav de som håller i det, men ändå haha.
Även fast jag verkligen gillar att jobba där (och speciellt nu när lönespecen kom...) så tar det något enormt på krafterna att jobba (nästan) heltid mån- fre. Det känns ju som att man aldrig är ledig? Att ha någon vardag ledig mitt i veckan är ju verkligen ovärdeligt och något som jag saknar. Fast å andra sidan så vet jag ju att jag alltid är ledig på helger och aldrig kan bli inringd i sista minuten, vilket väger upp det hela ganska rejält.

*Trumvirvel*
På fredag åker jag till Vargön/Vänersborg och är där tills på söndag. Förhoppningsvis hinns det med en tur till Göteborg också på lördagen. När man ändå är i farten så är det väl dumt att sakta ner haha. Så det ser vi fram emot!

Efterfest



Ballongsportfest!

Vad gör man när man har massa ballonger kvar och inget speciellt att göra? Jo, man hittar på nya sporter och leker tills man inte orkar mer tillsammans med bästa vännerna!

Kalasfest!









Vilken fest det var!

Ja, ni skulle varit här allihopa! Vilken fest det var! Supertrevligt, roligt och alldeles... alldeles underbart haha. Det blev ca 35 pers i slutändan och vi hade riktigt kul. Massa go musik, snack, häng, fika och framförallt ballonger! Vi blåste upp över 100 stycken! Sen så var det ju inte alla som klarade sig tills festen haha, lite svinn får man räkna med, men vilken succé det var. Kul! Längtar redan tills nästa fest! När den nu blir...

Min stora nyhet


Min stora, suddiga bild.

Jag fick jobbet! :D Så i två veckors tid (och lite till) har jag nu tagit bussen till Bankeryd varje morgon. Det är en resa på 50 min dörr till dörr, men det är ändå helt okej. Ditvägen känns alltid lättare än hemvägen på något sätt. Jag trivs fantastiskt bra på förskolan! Vi personal har väldigt roligt ihop och barnen är så fina så. Det är mer krävande än jag trodde att jobba 90%, men det är för att jag är van att allitd kunna vara ledig en dag i veckan, minst. Men nu har man ju å ena sidan alltid helgerna lediga istället! :) Så på det stora hela jämnar det ut sig.

Tänk att jag fick jobbet! :)

Släktkalas


Den som väntar, väntar på något gott!?

Tack till alla er trogna läsare som har hängt kvar trots den extrema bloggtorkan! Anledningarna till att jag inte har skrivit något är att många, men mest för att det har hänt så mycket så att jag varken har haft tid eller ork att skriva allt som har hänt. Men nu sätter vi igång med nya krafter!
Så här glada var släkten när de var här och åt gofika i krokarna runt min 24årsdag, vilket var 3 veckor sedan... men bättre sent än aldrig antar jag :). Det var väldigt trevligt iaf! Blåbärs- och citronmuffins, butterkaka, bullar, choclate chip cookies och miniblåbärspajer. Allt givetvis hembakat :). Ska det va ska det va!

RSS 2.0