på promenad genom stan

det är komiskt vilka situationer man kan hitta sig själv i ibland...
som en sen fredagsnatt, gåendes genom stan med en elgitarr som saknar e-sträng och dessutom inte har något fodral i handen, pratandes med en shintoist om skillnader, acceptans och värderingar inom kyrkan.
shintoisten är dessutom självutnämnd emo och bär på sin ministärkare.

det var en grymt intressant kväll!

nu laddar vi inför nästa pass på jobbet imorgon :).

stop the world - I want to get off.

tryckte på pausknappen idag. skälen varierar från stund till stund men resultatet var nödvändigt.
har tänkt en del, planerat en del och sovit en del men mest av allt så har jag inte brytt mig så mycket.
det är skönt att stanna upp och märka att världen fortsätter snurra.
peace.

holy

one bright morning when this life is over, I know I'll see your face.



there is an endless song, echoes in my heart. I hear the music ring.
and though the storms may come. I am holding on.
to the rock I cling.

how can I keep from singing your name?
I know I am loved by the king, and it makes my heart want to sing.

I can sing in the troubled times. sing when I win.
I can sing when I lose my step and I fall down again.
I can sing cause you pick me up. sing cause you're there.
I can sing cause you hear me Lord when I call to you in prayer.
I can sing with my last breath, sing for I know
that I'll sing with the angels and the saints around your throne.
how can I keep from singing your name?

Chris Tomlin – How Can I Keep From Singing (See The Morning Album Version)

som om det är vi


ibland blir det så tydligt vilken sorts värld vi lever i. vilken sorts människor vi är. denna upptäckt kan givetvis vara både skrämmande och glädjande, men den är alltid nyttig.

för ingen människa är en ö. alla kommer vi någonstans ifrån. alla är vi någon, formade utefter arvet och miljön.
vi kan leva våra liv som om vi inte behövde någon och med det ge oss rätten att endast utifrån vårt eget synsätt sätta regler i våra relationer. som om vi är världens mittpunkt. som om vi är mallen som utomstående skall anpassa sig efter. men en relation har alltid en till medverkande, en motspelare, en annan pol.
alltför många gånger har man hört diskussioner på temat "du borde fatta att när jag är sån här skall du inte...". som om det är vi som bestämmer. som om det är vi som är huvudpersonerna i andras liv.

men ingen människa är en ö. vi länkar obönhörligt, motvilligt, glädjande, beslutsamt, resignerat, tacksamt in i varandras världar utan att vi ens behöver lyfta ett finger för att påverka det. är du född så har du gjort en skillnad. är du född så har du förändrat historiens gång. och det är inget du kan göra åt det.
känns det jobbigt, blev bördan tyngre? eller blev du glad och styrkt?
oavsett reaktion så kvarstår faktum att vi inte kan, i trotsig iver, göra oss fria från andra människor och tänka att våra beslut inte rör dem. för det gör de.
men allt för ofta tar vi oss rätten att bestämma villkoren utifrån våra egna känslor och helt enkelt bortse från det faktum att allt vi gör påverkar. vi låter oss själva leva i en medveten förnekan om våra kopplingar till andra.

som om vi är en ö.


ojojoj!

mycket som händer nu! spännande tid :). fick precis ett samtal från alfred nygren, en utav pastorerna i min hemförsamling salemkyrkan i vargön, som frågade ifall jag vill vara "pressfotograf" under den stora konferensen i vargön/vänersborg nu i sommar. - det ville jag såklart! :) känns väldigt kul och stort för en glad amatörfotograf som jag :).

andra roliga grejer är såklart det nya jobbet där tiderna bara rullar in, och musiken i missionskyrkan som jag börjar få mer och mer ansvar för. det gillar vi också! :)

dessutom finns det massa roliga grejer att se fram emot förutom ovan nämnda. bröllop i juni, frizon i augusti och flytt i auusti. och då har jag bara nämnt de största grejerna :).

wohow! över och ut

mina damer och herrar; - sarah kelly!



sarah kelly.
en helt fantastisk kristen artist från staterna som gjorde succè på frizonfestivalen 2006 och fick sitt stora genombrott.
jag var i publiken och grät mig igenom halva konserten. helt magiskt totalt sjukt galet fantastiskt bra!
i mitten av konserten gick bandet av scenen och sarah körde själv med pianot en stund medan hon delade med sig utav sitt liv.
videon är från det.

disco duck

otroligt lyckad kväll med disco på lyktan. ca 100-120 pers, inhyrd dj och två säkerhetsvakter gjorde kvällen komplett :).

 

tina och björn var precis här och körde bilbana. det finns nästan inget som går upp emot att se vuxna helt gå in i, engagera sig och ha så barnsligt roligt med leksaker haha.
för övrigt så laddar vi inför nästa vecka som kommer innehålla MYCKET jobb på det nya stället och lite lagom med jobb på det gamla stället. plus gbg/skola på det då. busy woman.
men det är kul! :)

 


partyhelg

go partyhelg ändå! singstarturnering med rejält drag på ungdomssamlingen i fredags kväll. kusinnatt med elina som fyllde 16 och som sov över till lör. släktkalas hemma hos farbror på lördagen och disco på ungdomsgården ikväll :).  tror det kommer bli riktigt bra drag där faktiskt...

ledarteamet gav järnet för att vinna över ungdomarna i singstar haha!


för er som det engagerar så tror jag att jag hittat klänning till bröllopet nu, blev överförtjust när jag såg den haha. så om en vecka kommer den på posten :) 

 


sommarrollen

jag förändras på minst två sätt så fort solen glimtar fram, sommarsjukan slår till!

1. solglasögonen åker ständigt av och på och med dem följer en hel lektion i hur man betraktar andra människor. -man glor på dem mycket längre i tron att det inte syns! men det gör det... det klantigaste är när man helt enkelt glömmer att man inte har dem på sig och tittar på folk på samma sätt som man gör med dem på.. talar av egen erfarenhet haha.

2. min musiksmak blir avsevärt sämre! helt plötsligt tycker jag att dunkadunkalåtar är ganska underhållande och tillochmed modern rnb kan slinka med utav bara farten. dessutom gäller principen ju högre desto bättre. men menar, Elov & Beny – Hal som en tvål - hur bra är det EGENTLIGEN? resten av året går det verkligen bort haha. men solen gör något med mig... något konstigt. (förresten så är deras rim på röst och lust fantastiskt kul.)

någon som känner igen sig?


ömmande fötter är ett gott tecken på en trevlig och aktiv dag.


dagen i korthet:

  • föreläsning om naturliga tal.. tror jag. matte var det iaf!
  • personal shoper åt joakim som gav mig helt fria händer angående kläder och styling. ytterst trevligt!
  • MYCKET gående.
  • fika på espresso house, blivit smått beroende av deras latte. den är magnifik!

  • blev överraskad, imponerad, glad och förvånad över den plötsliga sången som bröt ut på centralstation i gbg. out of nowhere tar en tjej ton och börjar (fantastiskt vackert!) sjunga en folkvisa och helt plötsligt faller 5-6 karlar, som satt utspridda på bänkarna runt omkring i helt alldagliga kläder, in i låten och lägger helt underbara stämmor! alla satt kvar på sina platser, låtsades helt oberörda av att dom sjöng och det lär verkligen huuur bra som helst. övrigt folks reaktioner runt omkring var obetalbara haha.
  • planering inför resterande ungdomssamlingar under våren tillsammans med massa fina vänner. förvisso mer sidospår än planering, men vi fyllde veckorna till slut :).
  • inspektion av gregor och elins nya lägenhet, kommer bli sjukt bra!

  • efter 14 timmar tog jag äntligen av mig skorna som jag haft på mig sen imorses. ömma (fötter) är bara förnamnet. men som sagt, det är ett gott tecken!
  • köpte för övrigt ett par jeans på halva reapriset och en lång, vit och somrig skjorttunika. längesedan jag shoppade nu! skjortan förstörde min budget men så får det vara haha. det var inte så farligt :)

en försmak av sommaren? + dagens allmäna bös

"vääälkoooomen gröna, granna, sköna, sanna sommar"

dagen spenderades mestadels utomhus i diverse soliga hörn. göteborg ÄR mycket varmare än vänersborg, det är nu konstaterat. i götet traskade folk omkring i tshirt, shorts, kjol, linne, en del hade sandaler, uppvikta byxor etc medan en del fortfarande hade kappa och halsduk! att dom inte fick värmeslag är för mig en gåta...  själv satt jag i klänning och tunn kofta på en uteservering och åt thaimat från favoritstället tillsammans med delar av the basgruppz, aka 50 (pro)cent.

när vi senare åt årets första uteglass till efterrätt sittandes på kopparmärra (ja alltså inte på själva hästen, vi nöjde oss med trappan neranför) så iakttog vi en schteking till kille som med världens sötaste blombukett gömd bakom ryggen stod vid hållplatsen och väntade på sitt hjärtas dam. tilläggas bör att vi inte var de enda som spänt väntade på själva slutscenen av det förväntade händelseförloppet. hela kungsportplatsen totalt MYLLRADE av folk,  som resten av göteborg också gjorde, och alla (nåja) hade tydligen gått man ur huse för att slå sig ner på stans alla nyöppnade uteserveringar. var verkligen som en försmak av sommaren! and we like it! men för att återgå till killen så kom tjejens spårvagn tillslut och hon blev jätteglad och väldigt överraskad. vem han nu än är så har han fattat grejen och hon har gjort ett kap :).

när jag satt på tåget hem kände jag att den soliga dagen inte kunde gå till spillo, så jag hoppade på bussen till vargön när jag kom fram till vänersborg och åkte till farmor och farfar och hängde på deras altan i x antal timmar :). det blev en väldigt bra dag! som avslutades med ett STORT och läskigt steg... i rätt riktning förvisso. jag har nu skickat in ansökan om studieuppehåll och sökt massa kurser i jkpg inför hösten. känns både läskigt, spännande och riktigt roligt! men, som alltid, så hör Gud bön och det kommer bli grymt bra!




totalt psykbryt!!

jag gillar ungdomar, jag gör det. 8 års tjänst på ungdomsgården lyktan bevisar det. men ikväll.. fy tusan! dessa kids! jag blev så ARG! har knappt lugnat ner mig fortfarande... de sprang omkring överallt, jagade varandra, hade vattenkrig, slogs, kastade mängder med grejer, ljög, skrek, smällde i dörrar och betedde sig allmänt som.. ja, som om dom var ****. fruktansvärda i sitt beteende. givetvis inte alla skall tilläggas, men 95% av ca 70 kids är alldeles för många! var tvungen att sätta mig i ett annat rum i en kvart för att lugna ner mig. då kom en utav killarna in och frågade hur det gick med mig och bad (typ) om ursäkt. det var fint gjort. men annars.. galet! var längesedan jag var så arg och jag hoppas det dröjer ett bra tag till!

MENMENMEN. kollade mailen nu när jag kom hem; - fick VG i fritidspedagogikkursen! där satt den! plötsligt känns livet lite lättare och ljuset lyser återigen i själen.. eller nåt. så det firar vi med en riktigt somrig bild från midsommaren 09 ute på bästkusten. för nu taggar vi vår på riktigt!




ohoj!

sitter nu hemma hos pappa i solväggen och har hejat på honom medans han har dragit upp det gamla altangolvet men nu bär det av till lyktan alldeles strax och jag undrar hur långt man egentligen kan skriva här och så vill jag även säga att:

allt det som hade kört ihop sig i förgående inlägg är nu fixat, klappat och klart. inte utan möda och inte heller utan darriga knän. men gjort är gjort och det känns oerhört skönt! nu ser vi framåt med ny, klar blick!

nästa station: lyktan. lyktan.

h s h*

att man får ligga som man bäddat är ju inte helt obekant för de flesta, således inte heller för mig. men attans vad dåligt det blev den här gången! har lyckats att trassla till det en del för mig själv, vilket i sig inte är så farligt, MEN det kommer att gå ut över andra och det vill jag verkligen inte! trodde jag skulle ha tid att kunna avstyra hela grejen - men det hade jag uppenbarligen inte. dock så gäller det att hålla rätt perspektiv på det hela och inse att det faktiskt inte är hela världen...

ja, h s h* är en snitsig förkortning för home sweet home. nu är jag hemma från småland och skall ta tag i verkligheten. det blir oerhört intensiva veckor framöver! kommer att bli mycket att stå i och engagera sig i, men allt är roliga saker så det kommer att gå bra och bli fint :).



mamma och lasses kök in working progress. det är så illa snyggt! :)

v som i varmt, vackert väder

-sandra! sätt på dig skorna så skakar vi mattorna!

hejdå

bilbana!



snodde filmen från min systers blogg.
jajjemen, vi pratar rikssvenska här...


småland

sitter nu äntligen hemma hos mamma och lasse i deras nya, totally AWESOME, hus. allt är inte klart än. men det blir så sjukt snyggt! :) älskar köket! foto kommer att komma.. så småningom :)

ser fram emot en go helg med trevligt umgänge :)

vi hörs!

visit från hufvudstaden

fint besök av rebecka, fasica, elsamaria, madeleine och ellen idag!
alla går på betel i stockholm och är ett riktigt fint och härligt gäng :).
vi slog bla till med årets första fika på balkongen, shopping på erikshjälpen och en fin promenad i vänersborg.

den sociala biten utav kvällen avslutades med bilbanerace! har ÄNTLIGEN köpt batterier och lisa var här för premiärturen. hej vad det går! :) fantastiskt roligt.

den allra sista biten av kvällen kommer däremot ägnas åt städning och packning inför smålandsresan imorgon. skall vara hemma hos mamma och lasse över helgen i deras nya hus och ha det riktigt gött :).


vivian maier

tänkte det kunde vara på sin plats med ett litet fotograftips. vivian maier är tjejen hela dan. bortsett från att hon är död...
historien bakom denna fotograf är faktiskt högst fascinerande. ingen kände till hennes verk under tiden hon levde, men på en loppis någonstans i USA hittade en man alla hennes rullar och negativ från gatulivet i chicago under 40-70talet och började framkalla dem som ännu inte var framkallade. historien började rullas upp och en fantastisk fotograf blev känd över en natt. på bloggen finns hela historien. väl värt att läsa!

några exempel:



märtahjärta



kom äntligen iväg för att hälsa på min förra grannar och lilla underbara märta, som faktiskt inte är så liten längre!
hon är nästan 1,5 år nu och springer omkring själv och flyttar på saker haha.
så söt som socker.

blandade känslor

både hungrig, sötsugen, mätt och opepp på mat. en kombination som endast slutar i ett frenetiskt öppnande och stängande utav allehanda köksluckor för att se om någon har lagt dit en lagom munsbit de senaste tre minuterna.
men någon har aldrig det.

ikväll är det lyktan som gäller. ska både bli riktigt roligt och lite tråkigt. roligt eftersom rebecka äntligen är hemma och dessutom har dragit med sig tjejligan från sthlm som jag äntligen2 skall få träffa ikväll :). tråkigt på det sättet att det antagligen är enda gången som rebecka och jag hinner träffas under tiden som hon är hemma över lovet. men man kan ju inte få allt.

på torsdag åker jag till mamma! ser fram emot det riktigt mycket :).

och just det. jag måste köpa batteri till bilbanan..

tillägnad

ett inlägg enkom för joakims skull.
han är en riktigt fin vän han! :)
foto från senaste nyår btw.

vårens bakslag

tog en spontantur upp till dalsland och hälsade på mormor och morfar som varit i stugan under påsken.
just när man tror att det har vänt på riktigt och att solen skall lysa konstant hädanefter, så växlar det om och himlen erbjuder snöblandat regn.

att man aldrig lär sig.


jesus > bilbanor.

så, nu har t.o.m aftonbladet kommit på att det som står i bibeln är sant. eller ja, åtminstone så har dom publicerat en artikel om det. men det är bättre än inget! :) kul och bra läsning utlovas!



dessutom fick jag äntligen tummen ur och knatade upp på pappas vind för att hämta ner min gamla bilbana som jag fick i julklapp för... minst 10 år sedan. God Im old. tyvärr hade vi inga batterier som passade, men det var ändå kul att krypa runt på golvet och försöka bygga ihop den igen haha. som ni ser så fick jag dock två bitar över... men bättre lycka nästa gång!

ett dilemma, delat av all världens människor. tror jag.

okej, såhär är det:
flertalet av alla fina idéer, smarta tankar, bra tillvägagångssätt, nya uppslag och fascinerande slutsatser kommer man fram till när man är som tröttast. oftast när man ligger i sängen och precis ska somna. (om det däremot är det trötta tillståndet som gör att alla idéer verkar bra låter vi vara osagt.)

men faktum kvarstår:
på morgonen är det som bortblåst ur minnet.

åtgärder:
vette tusan; jag har nämligen glömt dom.

the best påsk ever

kom nyss hem från det nya jobbet! mycket att ta in och hålla koll på, men det gick bra och jag gillar det verkligen! :) får se hur det fortlöper... hoppas på det bästa! :)

sitter här just nu och funderar på vad man skall ha på sig till påskfesten ikväll. inbjudningen insisterar på huckle haha, men något mer måste man ju ha på sig.. det hade iaf jag tänkt! antingen så kör man på spexigt vårigt eller festsnyggt. får se vad det blir :)

som ni märker så sträcker sig inte mina tankar längre än så här idag. men jag kan iaf konstatera att det här är en utav de bästa påskarna på länge. bra väder, mycket kyrkobesök, mycket musik, mycket vänner, go mat. fina grejer!



the long friday

sjöng i kyrkan med johannes, gick hem med emma, pratade med mamma på tel, lagade kyckling inför festen imorgon, såg på scrubs.

ska hänga med syster och kusin, hämta farmor och farfar i grästorp.

slut på långfredag.

its a great day to be alive

  • det här är en bra dag! :) känns ända ner i maggropen.
    förhoppningsvis så har jag rott i land ett riktigt drömsommarjobb! men vi får se haha. hoppas på det bästa! uppdatering kommer givetvis när det står klart hur allt blir :).
    dagens soundtrack är en fantastisk gammal hit av en countrysnubbe: Travis Tritt – It's A Great Day To Be Alive
  • mamma ringde förresten förut och tycker att jag skall sätta upp förra inlägget på ytterdörren haha. ja, varför inte! det vore verkligen en rolig grej! får se hur jag gör, måste få tag på en skrivare först och främst :).
  • jakten på gömda och glömda kort från pappas dator har nu kulminerat. som pricken över i är alla kort från rumänienresan 2005 hittade! och upplagda på facebook haha... man måste ju dela med sig av sina skatter!

  • ikväll är det nattvardsmässa kl 19 i missionkyrkan. hur uppstyltat och högtidligt det ordet än låter så är det faktiskt väldigt jordnära och ja... fantastiskt. kören har haft ett projekt i påsk som de nu skall sjunga upp från en mässa som heter hunger. tror det kan bli riktigt bra! så de ser vi fram emot.

underbara barn från lägret vi jobbade på.
ancuta, emma och ...


min brevbärare och jag.

jag gillar min brevbärare, uppskattar vår relation. även fast vi aldrig träffats så vet jag att det är en hyvens karl. en sådan som går en extra mil när det egentligen inte krävs. vad jag än har beställt för klumpiga paket så kånkar han dem upp för trapporna och lämnar de så snällt vid dörren.
men det som varje dag värmer mitt hjärta och får mig att hoppas på mänsklighetens godhet och omsorg är av helt annan kaliber. det är nämligen som så att mitt brevinkast på dörren inte går igen av sig självt, vilket innebär att så fort något har passerat så står det helt vidöppet ut i trappuppgången. till glädje för alla de som vill glutta in på min dörrmatta. men min brevbärare, han kan han. varje dag efter han har levererat vad än han nu är satt till att leverera så stänger han så fint och tyst igen inkastet. det är inget som han är satt till att göra, det tar några extra sekunder och oh vad jag blir glad över den lilla gesten!
det finns hopp för världen.

och allt tack vare en snäll man med god servicekänsla.
min brevbärare och jag. mm, jag gillar det.

RSS 2.0