love everlasting

jag har så mycket att skriva nu så det blir ingenting. låter det konstigt?
det är det.


det är en ganska knepig situation i livet för tillfället. trevlig på ett sätt, skrämmande på ett annat och sorglig på ännu ett sätt.
men bortsett från det så har jag praktik med alla söta små barn. det är fint.

bakgrund till veckans kommentar: mattanterna var inne i matsalen och satte in en nytt paket mjölk i maskinen. barnen stod i kö för att få smaka av den nya mjölken. (det är ju trots allt lite spännande om man är 7 år..).
när en av de yngre killarna tagit mjölk och druckit lite höjde han glaset och sade:


-"mm, nyslaktad mjölk!"

 

fantastiskt då, fantastiskt nu :).


in the middle of piled up boxes [BETA]

In the middle of piled up boxes you found me.
I sat on the floor, lacking hope.
Surrounded by emotions.
The home I was going to build with my own hands
quaked in my thoughts.
And there you found me.

The future was yet to be seen by me.
But I knew that if I took your hand,
you would lead me.
And there you stood.

The earth shaked, the ground quaked.
Your loving precense lingered around me.
I could have stayed forever.
Love everlasting.

The awareness in our lives is nothing compared to your all seeing eye.
From the floor you picked me up.
In the middle of piled up boxes you found me
and gave me a hint of what`s to come.

The earth shaked, the ground quaked.
Your loving precense lingered around me.
I could have stayed forever.
Love everlasting.

Love everlasting.




text skriven inatt. ifall någon har gåvan att tonsätta, gör gärna det.


julstämning

jag börjar verkligen komma in i julstämningen nu. nästan alla julklappar är färdigköpta och lägenheten är färdigpyntad! :) känns fint haha.


har varit i göteborg igår och idag. där träffade jag rebecka och caroline en kortis, trevligt! :)

 

för övrigt så är min arm så öm nu så jag vet inte vad! men som tur är så har jag inga andra biverkningar utav vaccinet.


vår Gud tillhör äran

det är helt enkelt fantastiskt att se hur mycket som löser sig, hamnar på rätt plats och klaffar när man först söker Guds rike!

vaccinerad

var och vaccinerade mig idag tillsammans med ungefär halva vargön. galet knökat med folk! stod i kö i ca 1 h varav den första halvtimmen tog mig 2 meter framåt . lite lagom segt sådär :). men själva sprutan kändes ingenting och statusen har bibehållits nu efter ca 2,5 timme. gött.


nästa hållpunkt för dagen är körövningen kl 19, ser fram emot det oerhört mycket som vanligt, kören låter bra! :)



har verkligen inget vettigt att skriva känner jag. i kategorin "ovettigt" hamnar dock upplysningen om att jag numera är en "gleek". dvs en person som älskar serien glee! sjukt bra! går på 4:an på torsdagar kl 21. men för oss utan tv så kan man streama den, mer eller mindre lagligt hrm. oavsett vilket så är det en väldigt bra serie.

haaej.

slapp söndag

det har varit en oerhört slapp söndag! riktigt gött efter den intensiva helgen. bösade runt hemma flera timmar innan jag gjorde mig iordning och åkte till kyrkan (vi har eftermiddagsgudtjänster på vinterhalvåret). det var ett fint möte!

det är mäktigt att se hur Guds rike breder ut sig och människors övertygelse om att väckelsen står för dörren. det som vi än så länge har fått se är bara en försmak, en aptitretare.
for greater things are yet to come
and greater things are still to be done in this city.

det är ett underbart liv att vara kristen! :)

 


en festlig helg i göteborg

det har varit en sjukt fin och mysig helg i göteborg, med två fester och massa underbart häng med vänner :).

blandad kompott:








I love the Lord

Du är helig, helig.
Ingen är som Du.
Du är helig, helig.
Ingen är som Du.

Dig vill jag prisa för alltid,
älska Dig mer och mer.
Här i Din närhet inför Din tron,
fylld av det liv Du ger.


God of glory

"you mean if I could? yeah, then I totally would".

det är lätt att tänka att OM jag bara kunde göra det här, OM jag bara hade möjlighet till det, OM, OM, OM..
och det är faktiskt bra att vi tänker så! för det finns en viktig skillnad mellan vad vi kan göra, vad vi vill göra och vad vi är satta att göra. det är bra att vi har drömmar men det är lika viktigt att vi lever i nuet på ett glädjefyllt realistiskt sätt där vi finner nöje i de sakerna som vi är menade att göra. i en mycket känd bön som heter sinnesrobönen beskrivs det såhär:

Gud, giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.

vi skall inte göra allt, vi skall inte ens försöka att göra allt. det är inte meningen. men det som vi brinner för, det som vi vill se förändrat, det som ligger på våra hjärtan, det kan vi förändra! men inte i vår egen kraft utan med Guds.
vi glömmer så lätt att med Gud är allting möjligt. med han på vår sida är inget hinder för stort eller för omfångsrikt för att inte kunna övervinna det. det är bara i våra ögon som det finns en gräns för vad som är övernaturligt. vi behöver utöka vårt seende och räkna med den andliga världens kraft i vardagen, för den finns där.


"you mean if I could? well actually, I can".



christmas shoes

för någon vecka sedan så började jag att lyssna på julmusik, men det finns en låt som jag har väntat med. inte för att den är så traditionell, speciellt julig eller makalöst bra. utan för att den är så sorglig! det räcker att jag tänker på den så blir jag alldeles rörd...
den heter christmas shoes och handlar om en liten pojke som på julaftons eftermiddag står i en kö för att köpa ett par skor till sin mamma. så långt allt väl. men ju längre sången fortsätter så beskrivs denna lilla pojkes situation betraktad av mannen som står bakom honom i kön. pojkens kläder är smutsiga och smått trasiga, likaså han själv. när pojken kommer fram till disken så säger han såhär till mannen i kassan (vilket är refrängen):

Sir I wanna buy these shoes for my mama please.
its christmas eve and these shoes are just her size.
could you hurry please? daddy says there`s not much time.
you see, she`s been sick for quiet a while and I know these shoes would make her smile.
and I want her to look beautiful if mama meets Jesus tonight.

ja ni hör ju själva? det är hopplöst att hålla tillbaka tårarna.
den är så vacker, så vacker och så sorglig.
usch ja.




för övrigt så skall jag hoppa i mina scrubs ikväll och jobba inom vården igen, skall bli kul! :) saknar vården lite nu när jag nästan bara är i skolor.


regnskogen någon?

när jag kom hem från göteborg idag var jag så illa tvungen och sätta mig och gå igenom all reklam som har anlänt över helgen och starten på veckan. det är galet mycket! vi behöver inte så mycket reklam för produkter som vi antagligen redan vet finns! och ja, jag vet att jag kan sätta upp en "nej tack till reklam"skylt för att slippa böset, men jag vill ha reklam. fast i mindre mängd! bara "matnyttig" reklam, såsom matpriser t.ex.
menar, regnskogen någon?

nä, trodde väl det.

älskade förundran

sitter här och förundras över hur fint livet kan te sig ibland. hur mycket det finns att älska och glädja sig över i vardagslunken. det som känns mest värt för tillfället är vänner och kreativiteten!

älskar verkligen mina vänner och uppskattar dom mer och mer för varje klok tanke jag tänker. konstig koppling kanske, men menar som så att ju visare man blir desto mer lär man sig att uppskatta de sakerna i livet som verkligen betyder något på djupet.

angående kreativiteten så anser jag mest att det är en av de större gåvorna till mänskligheten från Gud - behovet av att skapa och verka är inbyggt i oss alla. för min egen del så skulle livet vara så oändligt mycket tråkigare om möjligheten till att vara kreativ inte fanns.





kort från johanna och jonathans bröllop i somras.
vänner från mariannelunds folkhögskola.
bara som exempel liksom :)


sjuk?

efter en fin helg på marre så känner jag mig nu sjuk... attans. svullen i halsen och öm i kroppen. attans igen.
skulle kunna vara svininfluensan. MEN det skulle också kunna vara tecken på att jag har pratat och sjungt grymt mycket hela helgen, plus att jag sov 9 halvbra timmar totalt på två nätter liggandes på en tunn madrass på golvet. 
berättade precis det här för pappa på telefon. hans uppmuntrande svar var:
- "jaha ja, hoppas du inte dör. du har ju inte tagit vaccinet".
tack pappa.


men bortsett från min eventuella sjukdom så är jag väldigt glad för övrigt. svårt att vara något annat efter att ha fått umgåtts med vänner en hel helg :).
fast efter att ha kommit hem så känns min lägenhet plötsligt dubbelt så stor och dubbelt så tyst. det gillar jag inte. men för att fylla ut lgh lite så hittade jag ett snyggt nattduksbord (ska man ha nattdukar på det? och vad är en nattduk? anywho..) från 50/60-talet på en loppis i mariannelund. det kostade 20 spänn! fantastiskt bra för en oerhört tunn plånbok. snyggt är det också :). passade in bra bredvid sängen, vart skulle man annars ha det haha. dock så hade det passat ännu bättre med min runda vita matta under. men efter idogt letande på vinden så har jag kommit fram till att jag nog gett bort den :).



det blir liksom änna lite mycket trä utan en matta under. men dom kostar la en 80 spänn eller nåt på ikea, så det löser sig :).


marre i mitt hjärta








en helt fantastisk helg! saknar alla mina älskade vänner något så oerhört.


roadtrip ända till mariannelund!

åh, jag är så glad idag! om 4 timmar bär det iväg till återträffen för alla oss som gått på bibelskolan i mariannelund. det kommer bli en så oerhört fin helg! :D jag har längtat så!

haha, åh jag är så glad :).

satt och valde bild otroligt länge, det finns en del från marre att välja på! men det fick bli en vacker bild på mig och alexandra från en höstdag nere på bryggan vid sjön. vi gick där  07/08, så den här bilden är från hösten 2007 haha... galet vad fort tiden går!



nä, nu är det dags att preppa det sista innan avfärden. försöker alltid att städa innan jag åker iväg någonstans, det är så gött att komma hem när det är nystädat! :) dessutom har jag alltid glömt att jag har städat, så det blir som en överraskning haha.

ha en grym helg! för det kommer jag att ha :)


mathilda

idag var min fina vän mathilda här. hon har Gud på sin sida - vilken fantatisk kvinna! hon talade rätt in i mitt liv och bekräftade alla mina visioner och tankar, PRECIS så som jag skrev om tidigare idag. utan att jag hade nämnt något om det så var det som om att hon visste om allt och utrustade mig inför det som komma skall, för det skall det! :) det är fantastiskt.

ja, är inte det gudomligt så vet jag inte vad.

amen syster.


öppenhjärtigt

den senaste tiden har jag upplevt en kallelse över mitt liv, en vision över framtiden.
jag gillar det jag ser och längtar tills det händer! jag är ganska säker på att det kommer från Gud och att det är rätt väg att gå. men ändå så finner jag mig själv i en position där jag väntar på fler tecken och tilltal från Gud för att verkligen få veta om det är sant.
men egentligen så vill jag inte bara vänta passivt på att Gud skall uppenbara sig i eldskrift eller dyl.
som förklaring följer här en liten berättelse som jag har hört.

det var två bönder som båda behövde regn till sina åkrar. jorden höll på ett torka ut och grödorna blev förstörda. bönderna var kristna och båda bad ihärdigt om regn. men bara en gick ut och förberedde sina åkrar för att regnet skulle komma. vem var det som litade på att Gud skulle sända regnet?

jag vill vara som den bonden som gick ut i tron på att Gud skall förse honom med det han behöver. jag vill vara med och förbereda för att kallelsen skall kunna planteras i mitt liv. om vi bara sitter och väntar på att Gud skall visa oss vägen, ge oss tecken och tydliga vägar för att vi ska kunna veta om det är sant, så kommer vi aldrig att komma iväg. om vi däremot börjar att gå i tro så kommer Gud att möta oss på mer än halva vägen och öppna dörrar vi inte trodde fanns.

på ett sätt var jag på väg att skriva det här inlägget. men det hade jag ju redan gjort...

mänsklig värme



joakim, han är värd att hyllas.
tack min vän.


alldaglig dag

det är en väldigt alldaglig dag idag, fast med annorlunda rutiner. istället för att vara hemma i min lya är jag i pappas hus och har tvättat. hade tänkt att tvätta i måndags men då fick jag ju jobba, vilket är betydligt roligare. var även på lunch hos farmor och farfar tillsammans med min syster. det var mysigt! :) älskar verkligen mitt vargön. jag är en äkta vargötös i själ och hjärta! det är så vackert här med bergen som man ser vart man än är. alla villaområden med lummiga (ja, kanske inte såhär års) trädgårdar, de små gångvägarna genom hela samhället.. allt man behöver finns i vargön, om kanske än i liten skala. vi har dessutom två vattenfall och en lång sandstrand precis vid vänerns kant. "reklam".

men trots allt så är det en alldaglig dag idag. den största insikten är att jag önskar mig en akustisk gitarr i julklapp. vilket iochförsig är en trevlig sak att komma på, har nämligen tänkt att lära mig spela gitarr. den är lite smidigare att ta med sig än ett piano! :)

men ja.. det var väl allt. om ni är mer nyfikna på vargön så kan ni gå in på gruppen vargön på facebook, där finns massa bilder från vår idyll! :) men lägger upp ett kort här som är taget från utsikten på halleberg.


turned




its a crazy upside-down world my friend


karin är en vän

blev hastigt och lustigt inkallad till att jobba idag på den skola där jag gör praktik annars. hade hand om en klass 1-2 själv och det var både väldigt roligt och utmanande :). men det gick vägen!

var sedan och fikade med karin på nordfeldts här i stan. mysigt! karin är en riktig vän. dessutom är hon väldigt vacker! :)



nu blev det här  ännu ett inlägg där man radar upp vad dagen har innehållt. jag gillar inte riktigt det. jo, dagens innehåll var det inget fel på. men det är ju kanske inte så givande för er att läsa.

så då kan jag faktiskt tillägga att mina tankar egentligen befinner sig på ett mycket djupare plan just nu. så djupt att det är svårt att definiera annat än en längtan efter mer av Gud, mer av livet - jag älskar Livet!
och allt som oftast så är det väl så, att när ett djupt behov på insidan gör sig påmint, då lever vi ännu mera ytligt för att inte röja vår sanna identitet. eller är jag ensam om att tro det? (skulle inte tro det...hm ja. haha.)

vi är allt för måna om vår image och andra människors åsikter om oss för att leva trovärdigt och sant. men än dock så är det det livet som vi är kallade till att leva. en människa som, oavsett religion eller värderingar, lever trovärdigt och äkta drar människor till sig.

och det vill jag.
jag vill leva nära människor och nära marken, med anden riktad uppåt och händerna utsträckta mot de som finns runt omkring. det är ett sant och trovärdigt liv för mig.
att få förmånen att leva ett betjänande liv där relationer är centrum är guld värt.
och det vill jag.

må Gud leda mig

 


jag har beslutat

jag har beslutat att följa Jesus.
jag har beslutat att följa Jesus
och aldrig mer tillbaka gå.


VILKEN GUDTJÄNST! jag vet inte i vilken ände jag skall börja för att ens komma i närheten av hur fantastiskt det var! GUD ÄR GOD!

så mycket saker är på väg att hända, nya väckelser är på gång. Gud utrustar sitt folk och gör oss redo för att kämpa den goda kampen. det är fantastiskt att få vara med!
att göra det lilla man kan bidrar till den stora helheten.

ojoj. ja. det finns inte ord för att beskriva närvaron som var. tårarna bara flödade och Herren verkade stort!

jag tror jag avslutar här nu. är inte i ett kapabelt tillstånd för att skriva haha.

amen.

inte subtilt, men bildligt

guess we really rocked the church tonight huh? haha.

vilken konsert det blev! ojoj. kom fler folk än förväntat och dom tycktes uppskatta oss, kul! 
trots manfall pga sjukdom så känns det som om vi aldrig sjungt bättre än då. upptäckte en videokamera i ena hörnet så allt finns på film, man kanske blir youtubekändis?... öh. nä. tror jag skippar den biten haha. men leif, körledaren, spelade in allt och det skall bli intressant att höra! kanske dyker upp någon länk senare också :).

som rubriken säger så är inte det här det utlovade subtila inlägget. men två bilder ges, vilket då borde bli flera tusen ord om ordspråket stämmer...


 






imorgon är det fars dag!


dagen efter... fredag

just nu sitter jag och tittar på när min kusin plattar håret. hon sov över här inatt och vi både la oss och vaknade riktigt sent. anledning? vänner! :) igårkväll/natt var min soffa fylld utav tre män. vi åt bullar, drack te och pratade, pratade, pratade. det var väldigt mysigt och trevligt alltihop :).

nu blev elina (kusinen) klar. det är dags för mig att göra mig iordning så vi kan åka och handla. för ja, jag ska ÅKA och handla idag. fuskar och tar bussen... trött på att cykla och gå överallt för tillfället!

ikväll är det konsert med gospelkören, kommer bli asgött :). ser fram emot det.

ha det!


mer subtilt inlägg dyker upp imorgon. eller inatt.

själens lovsång

den här låten kommer till mig då och då, samtidigt som jag lever med den nästan konstant i bakhuvudet. den är fantastisk! när glädjen som jag hade i musiken och att sjunga försvann helt blev det så tomt i mitt liv. och det är inte bara en klyscha. nu när, efter en tids kamp, glädjen är tillbaka så har den här texten betytt otroligt mycket för mig! den är ja... fantastisk!

There is an endless song
Echoes in my soul
I hear the music ring

And though the storms may come
I am holding on
To the rock I cling

How can I keep from singing Your praise
How can I ever say enough
How amazing is Your love
How can I keep from shouting Your name
I know I am loved by the King
And it makes my heart want to sing

I will lift my eyes
In the darkest night
For I know my Savior lives

And I will walk with You
Knowing You'll see me through
And sing the songs You give

How can I keep from singing your praise? How can I ever say enough, how amazing is your love? How can I keep from shouting your name? I know i am loved by the king, and it makes my heart want to sing

I can sing in the troubled times
Sing when I win
I can sing when I lose my step
And fall down again
I can sing 'cause You pick me up
Sing 'cause You're there
I can sing 'cause You hear me, Lord
When I call to You in prayer
I can sing with my last breath
Sing for I know
That I'll sing with the angels
And the saints around the throne


en kall dag i göteborg

vad gör man en kall dag i göteborg efter att skolan är slut?

jo, man väntar på vänner som är på snabbt besök i stan för en konsert, träffar dom en stund och tar sedan tåget hem. och alldeles lagom tills att man har tinat upp efter två timmar utomhus så är det dags att gå ut igen.
MEN det är snart vinter och jag gillart :)



gick några turer längs ågatan, det var så vackert. kameran kunde inte alls fånga det.
den mörka himlen blandades upp med moln som färgades rosa utav solens sista strålar. vattnet låg alldeles spegelblankt och några ankor simmade fridfullt fram. jag var allt som oftast ensam på gatan och hörde endast ljudet av mina egna steg mot kullerstenen. bakom mig hade jag ett ljusklätt lisebergstorn som strålade ut över staden. det var en fin stund.


det trappar upp

ett snabbt inlägg innan det bär av till göteborg.

jag hade ÄLSKAT att gå i den här trappan! :)


barndom




ren och skär vardagslyx
fantastiskt gott!


sökare är vi allihopa

oh, Gud. som du söker mig vill jag söka dig.
lär mig vandra dina vägar
lär mig gå dit du går.


predikan i söndags handlade bla om att Jesus är den mest normale kristne...
det är tungt!

det predikas och pratas ofta om hur vi som kristna skall leva som goda förebilder,
göra goda gärningar, klä de nakna och mätta de hungriga,
slösa med kärlek och se varje människa.
men kan inte vem som helst göra det? jo.
vem som helst kan göra goda gärningar och slösa med kärlek.
det är därför inte det som skall utmärka oss, vi som känner Gud.
att leva som en god människa är nog så viktigt och värt att sträva efter,
men om vi vill leva i Jesu fotspår och vandra hans väg är inte det det enda som gäller.

vi skall också vara med och bana väg för tecken, under, helande och mirakel!
att leva som Jesus gjorde innefattar även det.
att han är den mest normale kristne sätter våran standard.
men det är skönt att veta att vi i oss själva inte behöver eftersträva fulländning,
nu när vår standard är att vara normala kristna, även fast definiering ändras.
så som vi söker Gud, så möter han upp oss.
det är befriande att veta att det är han som har makten och fulländningen.
och  det är bara för oss som det finns en gräns mellan det naturliga och
det övernaturliga.
för Gud är allting möjligt.


scrubs 7!

sitter här med scrubs 7 i min hand. den damp ner genom brevlådan imorses och gjorde mig väldigt glad :).

äntligen! som jag har väntat. dock har jag redan sett säsongen 2 ggr på tv, men ändå haha. det finns ju extramaterial! :)

var lite lat och orkade inte ta en bild själv på den så googlade istället.

resten utav min lediga dag kommer att bestå av handling och bakning och självklart scrubs! :)


klaaar

yes! båda tentorna klara, korrekturlästa och snart inlämnade :) så oerhört gött alltså.

ikväll är det kör och vi ska börja med julsångerna :)! hur mysigt är inte det då? ser fram emot det.

nu skall jag sticka klart det nuvarandra projektet, inte många varv kvar nu! ska bli skönt när även det är klart så jag kan börja med nästa haha. julklappstillverkningen är i full gång!

have it good as we say here in sweden


JAA, så här såg det alltså ut i förmiddags, men precis innan jag skulle posta det här inlägget så klappade hela datorn ihop. den kraschade totalt! dog flera ggr när jag startade om den och ställde så småningom in sig, efter mycket om och men, till en tidigare punkt när allt fungerade som det skulle.
det är dags för en ny dator nu! för det är inte första gången det här händer... fläkten har varit trasig i nästan 1,5 år så datorn är brännbrännbrännhet allt som oftast vilket gör den långsam.
cdenheten eller vad den kallas har inte heller funkat på ett tag. datorn känner inte ens av att den finns, går liksom inte att hitta. jättebra...

men dagen flöt på utan störra missöden. det trasslade ihop sig lite med inlämningen av tentorna men tillslut fick vi dom utskrivna och inlämnade :). dessutom så fick jag reda på att jag klarade salstentan som vi hade för två veckor sedan. gööött! :D
och ja, det var mysigt på kören och lät väldigt fint :)

DESSUTOM så är jag i ett välsignat post-tenta tillstånd. jag våndades och svettade fram dessa två tentor som lämnades in idag och trodde att nästa kurs började imorgon. men det gör den inte! den börjar på onsdag! :) vilket innebär att jag är helt, helt, heeelt ledig imorgon! allt är klart, jag klarade salstentan, de andra är inlämnade och inget nytt är påbörjat. det är en sådan ljuvlig, avslappnande känsla så ni anar inte! halleluja :)

mycket text idag :) ska försöka förklara med en bild hur glad jag är...


sommar! :)


förströelse

saker som jag har gjort under tiden som jag egentligen skall ha skrivit:

lagat mat tre gånger

tänkt på nyårsklänning

letat nyårsklänning på nätet

tagit en promenad

legat på sängen och stirrat upp i taket två gånger

planerat bilfärden till marreåterträffen

chattat på facebook

vart inne på facebook x antal gånger

diskat

pratat i telefon x antal gånger

ätit godis

stickat

tänkt igenom månadens ekonomi

bloggat fyra gånger

lyssnat på musik

gått runt i lägenheten i jakt på inspiration



när jag egentligen borde ha suttit här


RSS 2.0