a new decade!

hejhejhemsktmyckethej.

nu är jag tillbaka! vill ge ett stort TACK till er trogna läsare som går in och tittar här varje dag, fast det var längesedan som det skrevs frekvent.
det har varit en skön och utvilande turné genom sverige faktiskt. har fått göra mycket och träffa många i ett alldeles lagom tempo. men det var ändå skönt att få krypa ner i sin egen säng efter en vecka av bäddsoffor, våningssängar och skinsoffor (!).

som säkert ingen har missat är det nyårsafton idag, så gott nytt på er alla! själv skall jag fira i en stuga i dalsland med fina vänner och bekanta. något som också gläder mig är att vi har så mycket snö här. gillar snö runt jul och nyår, men sedan kan det gärna försvinna..

vad som har hänt sedan sist är la att jag har klippt mig ganska rejält, vilket jag iofs kan ha skrivit om redan kom jag på haha, men det är minst en decimeter kortare på längden och uppklippt upp till hakan ungefär.
jag har även, bland många andra fina julklappar, fått en gitarr! så nu skall jag ta tag i projektet att lära mig gitarr på riktigt :). kommer bli intressant haha...

men anyway, så önskar jag er alla ett gott nytt år och vi hoppas på att det här året blir det bästa någonsin!
kramar


turneee

man skulle kunna säga att jag är ute på turné nu över jul och mellandagarna. vargön två nätter. göteborg en natt och nu rydaholm minst en natt, får se hur länge det blir. jag trivs här :).

tjing på ett tag! :)

reebook from sthlm



hon är hemma nu! :D
reebook


vakuum

på något sätt så har jag liksom trätt in i ett vakuum den senaste tiden. så länge det händer saker och man är igång får man syre och det är frid och fröjd. men så fort man inte längre orkar hålla uppe dörren till omvärlden, och inte har något att göra, stängs den igen och jag glider ner i tankar.
tankar som snurrar, tankar som kommer tillbaka, tankar som glädjer, tankar som tynger ner, tankar som aldrig färdigställs, tankar som egentligen är självklara.

det är lite konstigt det där. men på den senaste tiden så vet jag helt enkelt varken ut eller in om nästan något.
jag lever i stillhet och en tystnad full utav outtalade tankar.
om man bortser från julmusiken som jag nästan har tröttnat på så är det tyst, tyst, tyst.
jag sitter och stickar på julklappar och det ger gott om tid till att tänka.
händerna far fort fram medans ögonen övervakar slött och tankarna är långt bortom nuet.
vakuum.


men jag lever, lika fullt som någon annan.

det här kortet är dagsfärskt. i kyrkan får jag syre och dörren till omvärlden står öppen. då ställs allt till rätta för en stund.


saab



solen går ner över saabs fabriker.
det är sorg i regionen.
8000 personer, inklusive min pappa, blir arbetslösa från och med årsskiftet.
det är hemskt.


koppången



jag har blivit totalt förälskad i den här låten. den är makalöst bra!
däremot så sjunger inte helen sjöholm den sista versen, som kanske är finast av dem alla.

Här är stillhet och tystnad
nu när psalmen klingat ut
men jag bär de gamla orden
i mitt hjärta som förut
jag sjunger för himlen
kanske någon mer hör på
”Hosianna i höjden”
sen så börjar jag att gå

Jag går till de andra
jag vill känna julens frid
jag vill tro att han föddes
och finns med oss här i tiden

Det är jul och det finns ett barn i mig
som vill tro att det hänt
och som tänder ett ljus varje söndag i advent.


GOD JUL!


"citat"

"Jag jämförde drömmar med verklighet igår. De vägde lika. Jag är där jag vill vara. Jag är den jag vill vara. Nästan. För jag vill vidare in i bönen. Jag trivs med Gud. Jag trivs med den ordning och harmoni som jag sorterar i mitt hjärta. Hur stökig lägenheten än är, hur stressig min vardag än är, så rör jag mig lugn och varlig tillsammans med Gud."

/marcus birro 

älska din nästa

hur man lever sitt liv tänker jag i mångt och mycket handlar om vilket värde man sätter på sig själv och andra.
"älska din nästa som dig själv" är en stor utmaning men är på något sätt grunden för hur livet ter sig. är vårt perspektiv rätt inställt så kommer det mesta av sig självt i fråga om attityder och handlingar.

vi har inte rättighet att utesluta någon ur gemenskapen.
det är inte vår sak att avgöra.


döm inte dig själv efter syftet och andra efter gärningarna.


lisa!




you are golden


det är inte som så

det är inte som så att jag har glömt bort bloggen. det är däremot som så att jag har haft oerhört mycket att göra och tänka på det senaste, så det har liksom inte blitt av. eftersom jag helst inte vill skriva endast om hur min dag har varit, utan istället framföra diverse tankar och funderingar så har det inte blivit så mycket då jag inte har haft tid att fundera på något haha.

men för själva uppdateringens skull så pågår min praktik veckan ut och jag fortsätter att jobba på fritids där några eftermiddagar i veckan. det blir välbehövda pengar så småningom. däremot så tycker jag inte riktigt om tanken på pengar, att tjäna pengar, man blir så lätt styrd utav dem istället för att man själv styr dem. världen vore så mycket bättre om pengar inte fanns! men de är än så länge ett nödvändigt ont för att man skall klara sig och jag får förlika mig med tanken på att jag också på något sätt måste rätta mig i löneledet...

för övrigt så var jag på lyktan ikväll och det var längesedan jag skrattade så mycket! var några "återvändare" där som kom tillbaka för att kolla läget och vi hade grymt kul :). när man har hängt/jobbat på samma ungdomsgård i 8 år så känner man en hel del youngsters...

dagens kommentar från barnen
på elevens val var jag med i gruppen som håller på med släktforskning.
en utav killarna hade intervjuat sin morfar som kom från finland och skulle berätta om det.
på något sätt så kom vi in på hans mamma och pappa varpå killen kläcker kommentaren:

"ah, för min mamma och pappa träffades innan jag föddes".


det gick!

dagen överträffade mina förväntningar totalt! det som jag bävade för var att idag så skulle en "gubbe" komma från GU (göteborgs universitet) och bedöma mig i rollen som lärare ute på praktiken.
och det gick så sjukt bra! :) Gud är god!

balansgång

det är en fin gräns mellan var dag och vardag. någonstans i mellanrummet som skiljer dem åt balanserade jag i en vecka.
idag föll jag över kanten. gårdagen tog ut sin rätt både fysiskt och psykiskt och det var längesedan jag var så trött. det är mycket som inte syns.
morgondagen vill jag helst inte tänka på. fast jag är så illa tvungen. men jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte! "det är gött att gnälla av sig ibland"/simon.
jag pumpar min kropp med socker för att på något sätt orka, men det hjälper inte.
tröttheten har fortfarande makten över viljan.

jag kommer få utslag av all mandel.


outside




RSS 2.0