Saving all my plugg for you

Efter en fantastisk gårdag med två gudtjänster, julskyltning/marknad på stan, tacos hemma hos josefin och ett bokfynd på röda korset så är det nu VERKLIGEN dags att ta tag i plugget som skall vara inlämnat... idag. Det är inte så mycket kvar att göra, men disciplin har aldrig varit min grej. "Gör inte idag vad du kan göra imorgon" haha. Okej, riktigt så illa är det inte, men när det gäller plugg så är det nära nog.

Have a good one!

Men det är ju en helt okej utsikt ändå, för en drömmare som jag.

så mycket bättre!


Det här är seriöst bland det bästa jag har hört på länge.
Så mycket bättre än originalet!

den vita, mörka tiden



Äntligen.

Spännande dag!

(Nu är nyårsklänningen beställd och jag är så nöjd haha. Känns riktigt bra! Konstigt att man kan bli så glad över ett klädesplagg... Hoppas bara den sitter bra nu, men asos brukar kunna sina grejer så vi tror på det bästa! :))

Det är spännande att man aldrig kan veta vart en dag kommer att sluta när man stiger upp på morgonen!
Igår så hade vi hemgrupp här, vilket i sig inte är något märkvärdigt eller avikande på något sätt. Vi skulle grädda våfflor, prata och ha det allmänt mysigt. Folket tickade in med jämna mellanrum och vi trodde inte att när det nästa gång ringde på dörren skulle vara några speciella/oväntade (alla är såklart speciella och unika, men ni fattar grejen). Men det var det minsann! När Simon öppnade så stod Josefina (inte oväntad) med två killar i kostym (oväntade!) utanför. Josefina sa att hon hade mött dem nere i trappuppgången och bjudit med dem upp. Killarna i fråga var mormoner från USA som var i Sverige för att missionera och höll precis på att knacka dörr. Självklart var de också välkomna in! Och vilken kväll det blev! :) Många intressanta diskussioner, frågor och skratt. Och våfflor såklart!

När det var dags för folket att börja dra sig hemåt så kändes det nästan som om lovorden inte tog slut, killarna var så tacksamma! De erbjöd sig tillochmed att hjälpa till med disken efteråt... överkurs haha!
Så tänk vilken otippad kväll det blev, riktigt kul! :)


För övrigt så saknar  jag Rebecka JÄTTEmycket.

plugg...not.



Sitter här och försöker skriva en liten uppsats i ämnet "Are homeschooled children less socialized?"
Jag tycker att det är ett intressant ämne, jag har själv valt det, men det är något som alltid bär emot när det gäller plugg. Jag tror det har med min disciplin att göra, eller snarare avsaknad av den samme.
Och inte hjälpte det att sätta på sig glasögon heller... inte blev jag mer fokuserad för det.
Men jag har kommit på att min webkamera är väldigt spexig!
Alltid lär man sig något :).

pianoabstinens stillad


En oerhört fin dag med Simon på stan.
Pianorummet på Nya Musik gav mig spontant frasen "This could be heaven for everyone" spelandes i huvudet :).

Ikväll blir det mys hemma hos Maja och Therese!

de glömda bilderna






Spex med tjejerna i helgen!
Extreme baking hemma hos mamma.
Rebecka&Me feat. Hej mitt vinterland.

Tomt

Nu befinner jag mig hemma hos mamma och Lasse ett litet tag framöver. Trevligt som alltid! :) Eftersom jag (såklart) inte tar med mig min dator hit så kommer nog inläggen inte att vara så frekventa och bilderna inte så många...
Så jag önskar verkligen att jag hade något intressant att säga, diskutera eller påstå just nu. Men det har jag inte, huvudet är tomt på fräscha idéer. Jag antar att jag skulle kunna skriva något om brödbak och jästid, men det gör jag inte. För så kul är det inte för de "oinvigda" i bakningens mysterier...

Så därför avslutar jag här, antagligen några meningar för sent.
Tjarå!


finbesök!



Tjejkväll + lundis! :) Jönköping har förärats Fanny över helgen! Längst till höger i raddan av fina tjejer ser ni hon :). Men innan det är det Maja, Martina och Josefin! Dessutom har jag hunnit med att träffa Malin idag. Trevligt! Osammanhängande inlägg, I know, men det är en väldigt trevlig dag! :)
Vi hörs!


Lundis och Fanny :)

tentalättnad

Fick tillbaka Engelska litteraturtentan på posten igår. Jag är så lättad över att det gick vägen! Trodde inte det gick alls bra, men uppenbarligen lyckades jag ju :). Go känsla!

curlingföräldrar och lite lätta tankar kring nyår.

Visste ni att curlingföräldrar heter helicopter parents på engelska? Jag lärde mig det igår, i alldeles lagom tid för att kunna hålla ett tal om dem under engelskaföreläsningen idag haha. Ett tal som för övrigt gick bra! Om man får tro klasskompisarna.. tappade bort mig en gång, men då var det bara att säga "Oh, I'm sorry", titta ner i papprena och börja om :). Ingen större skada skedd.

Så var det det här med nyår också.. vi ska ha fest hemma hos oss, vilket ska bli riktigt trevligt. "Gästlistan" är inte alls spikad än, så känner du dig sugen på att fira med lite nytt folk i en panglägenhet i Jönköping med världens bästa fyrverkeriutsikt (vi ser hela Huskvarna, Öxnehaga, Ekhagen, en bit av Vättern samt Elmia/Kinnarps Arena) så är du välkommen att höra av dig! :)

Det enda som jag vet med säkerhet angående nyår är vilken klänning jag vill ha haha. Jag har blivit helt kär i den! Simon säger att jag inte är sund och Rebecka håller med mig om att den är underbar. Avgör själva! :)

Axelbandslös, hellång (jag är avsevärt kortare än modellen i klackar) och helt underbar!

tvspel? tvspel!



De senaste dagarna har jag totalt fastnat i tvspelsvärlden. Helt galet otippat! Jag som (borträknat guitar hero och singstar) aldrig spelat är nu fast. Och i vadå? Jo, motocross!
Och idag, idag vann jag för första gången! Haha. Sjukt stolt! :)

rycket

Det är lite lustigt det där med föräldrar. Utan dem så hade man ju inte levt, så egentligen borde man vara livslångt tacksam. Men det är man ju oftast inte.
Att dessutom aldrig riktigt veta vilken slags relation man har till dem under åren förenklar ju inte heller saken haha. Menar, när man är barn är man totalt beroende och de är ens förebilder i allt.. Sedan kommer perioden då allt de gör är pinsamt och hopplöst ute. Men efter man har flyttat hemifrån och helt plötsligt skall vara vuxen, vad är det som händer då? Egentligen är man ju likadan som innan adressändringen, fast med trippelt ansvar.
Bara det att när de kommer och hälsar på så skall man vara helt annorlunda, ha välstädat, ingen disk i köket och allmänt fint och trevligt.

Och det är det vi håller på med nu haha. Besök utav föräldrar, då gör vi ett rýck här i lägenheten! :) Det gäller ju att leva upp till förväntningarna...


Obs. Skrivet med glimten i ögat, humor, ironi och allt annat som innebär att allt inte är ordagrann sanning.

Inte dagsfärsk bild, men välstädat är det minsann!

Joakim Gabrielsson ftw!

En bekant och vän (på facebook är alla vänner) från mina hemtrakter har släppt en skiva! Och vilken skiva sen! Den heter Ett och finns både på spotify och itunes. Singer/songwriter/folk/akustiskt etc är stilen och det är asmysigt!
Min absoluta favorit är första spåret O, Ni lyckliga. Helt vansinnigt bra! Här har ni länken:
Joakim Gabrielsson – Ett


Supersnodd bild från facebook, med motiveringen att det alltid är trevligt att se hur folk, och i synnerhet artister, ser ut.

oerhört trevlig kväll!


Träffade snyggbrudarna Emelie och Lina, sjukt nice! Det var ett bra tag sen sist!


Massa folk, (på bilderna syns Erik, Jenny, Rebecka och Hanna), bra musik och grym predikan. Summa sumarium= En oerhört trevlig kväll i Fjällstugan!

myskväll hos jenny!


Igår var Rebecka, Hanna och jag hemma hos Jenny för en fin mys- och glöggkväll. Speciellt kul var det att träffa Hanna som är här på besök ifrån Linköping!

Ikväll skall vi återigen dra till fina Fjällstugan här i Jönköping. En go församling som har mycket verksamhet och happenings för oss "unga vuxna" mellan 19-30 år, till skillnad från många andra församlingar där tyngdpunkten ligger på åldrarna 13-18 i ungdomsverksamheten. Vilket givetvis är jättebra!
Men eftersom jag själv har växt ur tonåren för några år sedan så känns det lite bättre såhär haha.
Ser fram emot ikväll! :)

two short statements

  • Ju kortare blogginlägg man skriver och ju fler bilder man använder, desto fler läsare får man.
  • Statusrader på facebook går (i princip) enkom ut på, citat:
    "Denna statusrad har numera blivit en slags "ego-boost" där man skall framhäva 1) hur mysigt och bra man har det. 2) Hur tokigt något kan bli/gå eller 3) hur produktiv man kan vara."



Följer mitt eget råd och skriver således bara:
Ibland älskar jag verkligen vår utsikt :)

back in the days?


Ifall ni inte visste det så var det såhär jag såg ut på 60-talet haha.

inget av vikt

Månadens status:

Low, low, low on cash.
Massa, massa, massa fina upplevelser och häng med vänner.

Jag tror det hänger ihop.



Men det är klart, helt säker kan man aldrig vara.

inget prat om snön, nej, nej.

Jag tänker inte ens nämna den snön som har fallit i nästan ett dygn nu och gjort allt blött och slaskigt. Inte ett ord tänker jag lägga på det. Kruxet är ju att för att inte prata om något så måste man ju först nämna vad det är man inte tänker prata om, vilket innebär att man redan har nämnt det..

Istället tänker jag ge er en liten förteckning över några av de bloggar som jag läser mer eller mindre frekvent. Den listan kan ju, beroende på synvinkel, vara helt ointressant eller det motsatta. Välj själv :)

Spiderchick - Fantastiskt rolig humorbloggare.
Jennie - Min kära syster.
Rebecka - En av de vänner som ligger mig allra närmast hjärtat.
Sakina - Otroligt vacker fransk modebloggare som skriver både på franska och engelska.
Korvasbloggen - Rolig, eftertänksam och kreativ musikerpappa som skriver om sin dotter.
Karin - Fin vän hemifrån Vänersborg som skriver väldigt underfundigt och roligt.
Victor - Vän från tiden på folkis. Galet spexig kille!

Som ni ser så är det inte så många som jag läser, men de är bra! :)


Anna och jag. Har inget med ovanstående text att göra egentligen. Men i brist på aktuellt material så ja.. varför inte haha.

gästfotograf

Nu höll jag nästan på att börja meningen med "Som vanligt", men det menar jag ju inte. För det är ju inte varje kväll, ofta är det, men inte varje kväll som vi har finbesök av Martin. En hyvens kille som snart drar till Usa för att volontärarbeta i ett halvår. Avundsjuk? Jag? Nej då... inte alls.. kanske.. lite.

Anyway, anywho och anyhow så tyckte han att jag skulle blogga utifrån hans foton ikväll, so here it goes :)


"Det här är vad gjorde ikväll: Åt en ostmacka och

drack ett glas mjölk.

Dessutom var Simon med på ett hörn".

DET är humor mina vänner!
För cred och rättvisans skull så bör ju även Martin himself finnas med i inlägget:

äntligen!

Jag har skaffat mig en leksak, äntligen är denna skönhet min!
Jag är numera stolt ägare till en mp3spelare, som dessutom är en iPod haha. "Känns ganska gött faktiskt" :).

En rosa, såklart.


Jönköping on a sunday



Rebecka, Josefin och jag var på gudtjänst i pingst. Vi var lite tidiga så vi satte oss och vänta.. blev en sjukt kul bild om man tänker på texten ovanför! :) Tyckte vi iaf haha.

Det som är så grymt med att bo i storstad är att ställen faktiskt är öppna på söndagar! Så efter en totalt grym gudtjänst och den bästa predikan jag har hört på länge gick vi till Evergreen och åt. Kan verkligen rekommenderas!


Avslutade det hela med en mysig fika där vi delade på en vacker morotskaka.
Som sagt, att bo i storstad är verkligen fint :).

alla helgons dag


Efter mycket fina samtal, minnen och framtidstro så bestämde vi oss för att åka till Strandkyrkogården här i Jönköping. Vilken mäktig syn det var! Jag har nog aldrig sett en sådan stor kyrkogård! Det var tusentals ljus tända överallt, marschaller kantade gångarna och längst ut på en kulle stod ett gigantisk upplyst kors. Fantastiskt!

Älskling, jag är hemma.

Äntligen fast mark under fötterna haha, eller vad man nu kan likna det vid. Nu är jag hemma i Jönköping och det kommer dröja länge innan jag åker tåg igen! Fy tusan vad tråkigt det är! Alldeles strax kommer det några vänner hit och förgyller kvällen. Kakorna är bakade och äpplepajen blir nästa projekt :).
Hörs!


Det måste finnas mer


Vilken dag! När jag imorses stod i blåsten på Falköpings perrong tänkte jag: Är det verkligen värt det? Tredje gången på fem dagar som jag åker den här sträckan och byter på exakt samma ställe, så himla ovärt! Men eftersom jag skulle komma fram i god tid till jobbet så höll tanken på en varm choklad på Nordfeldts mig uppe, och oj vad gott det var! :)


På jobbet var det både fullt kaos och ofantligt lugnt. Det var verkligen MASSA varor att packa upp, vika,  prismärka och på något sätt försöka klämma in i den redan ganska fulla butiken. Vi lyckades inte så jättebra faktiskt haha.. MEN vid kvällningen började Erica och jag klä om skylten, det blev galet kul! :) Flamsade och tramsade massor, gjorde fel klädbyten och klantade oss allmänt, men fick ändå ganska bra ordning på det i slutet.

Vad tycker ni om vår nya skyltning? :) Fotot gör ej rättvisa tyvärr..


with a love like that, you know you should be glad.



Den nya kursen Cultural Studies har nu börjat på allvar och i dagarna har jag lärt mig allt som jag inte ens visste att jag inte visste om Brittaniens och USAs politik. Jag har även lärt mig en hel del om.. andra saker som har med samhälle och kultur att göra haha.
Idag så tog vår lärare med sig ett program från en Beatleskonsert som hon var på i sin ungdoms dagar. Ganska fräckt ändå! Om det sa hon bla (med ett så brittiskt uttal som det bara är möjligt):
"Yes, of course I screamed. That's what you went to pop concerts for; you screamed your head off. Lord knows I did."

Så sjukt kul! :)
Fotona från häftet tog jag i smyg med mobilkameran, så det är inte av bästa kvalité haha.

pysseldag!

Än så länge har jag hunnit med att baka bröd och laga/sy om några plagg idag. Ska även plugga och laga mat. Baka skulle jag också gärna hinna göra, men om några timmar kommer mamma hem igen och då bär det av till IKEA! :)
En bra dag hittills! :)


vardagskväll - var dags kväll

Nu sitter man då äntligen här i soffan tillsammans med Rebecka, vi har varsin dator i knät, lamporna släckta och säger nästan inte ett knyst till varandra. På övervåningen ligger mamma och sover och strax kommer Otto hit igen för att sova sista natten i Jönköping.

Det är en fin vardag man har ändå. Och jag menar det. Det är sådana helt vanliga dagar som liksom kan dröja sig kvar, sådana dagar som man kan längta tillbaka till. Inte för att vi brukar ha två nattgäster, men jaa.. ni fattar grejen :).

worky work work


Ja, här jobbar jag! :)
Det var en väldigt lugn dag idag, med betoning på väldigt. Beror antagligen på den stora Oktobermarknadsruschen som var i helgen, folk handlade så mycket så det var ingen som iddes gå ut på stan idag igen haha. Men det var ganska gött, då fick jag lite tid att plocka, vika och uppdatera mig på sortimentet sen sist jag var där.

Imorgon bär det åter av till Jönköping! :)


wolf island


Nu så är jag tillbaka i Vargön och har redan hunnit att träffa massa fint folk, både återvändande och bofasta haha.
Riktigt nice!
Strax bär det av till jobbet i klädaffären, ska bli kul att komma tillbaka dit :).
Men än så länge njuter jag utav att vara lite ledig efter allt plugg som var i veckan!


besök av nestor


Även fast jag bara träffade Nestor/Otto under lördagen så hann vi med mycket trevligt!
Bla en fin höstpromenad och roligt häng på kvällen :).


RSS 2.0