matilda med den magiska rösten

japp, så var ännu en helg slut och som vanligt har jag inte ens haft tid att sitta vid datorn någonting alls. ursäkta min extremt dåliga uppdatering! egentligen har jag inte ens tid nu heller. borde packa och städa innan jag tidigt imorgon åker till göteborg. veckorna bara tuffar på. och fort går det!

eftersom jag liksom har på känn att det kan dröja ett tag (inte tre dagar som nu) men kanske något i den stilen, tills nästa inlägg kommer här så skall ni få ta del utav min vän matildas FANTASTISKT otroliga och totalt makalösa sångröst! förra helgen sjöng hon i st clara kyrka i sthlm under jesusmanifestationen (dryga 25000 pers samlades under helgen) och hon gjorde det helt underbart bra :). ja.. ni kan ju bedöma själva haha.

 

vi hörs!


och med en bra rubrik på det hela så blir det riktigt klatschigt!

hela kroppen har dragit en lättnadens suck. jag är klar med tentan! amen och halleluja haha.
"firade" med att åka och hämta ett paket från la redoute som bla innehöll ett par gå-skor! och då menar jag inte gå-skor som i lära-gå-skor, utan gå-skor som i walking extreme 3000 ultrasuper aircushion2 nike tx50 pro something something gå-skor! så japp, jag ska bli sportig.
(pay no attention till mina korsade fingrar bakom ryggen).

jag borde även lägga in en bild i det här inlägget för att öka klatschigheten ytterligare. så då gör jag det.

såhär såg jag ut när jag fyllde 18.
det var på den tiden jag blev brun utan att ens göra ngåot åt det... men ni vet, tiden går och allt är inte längre som när man var ung haha.


en natt som denna

ja, då kanske ni undrar vad jag gör en natt som denna?
-"jag sitter här och skriver."
på vad kanske ni frågar då?
och då svarar jag:
-"jag skriver en hemtenta".
en hemtenta? mitt i natten?
-"jajjemen".
men hur kommer det sig?
-"ja, det beror först och främst på min dåliga karaktär att inte ta tag i saker i tid. men det beror också på att jag jobbar som bäst på natten."
oj det var en konstig egenskap.
-"ja, alla är vi olika skapta!"
men lycka till sandy! vi ska be för dig.
-"tack så mycket, det var snällt! jag har faktiskt inte så mycket kvar nu längre, så det kommer nog att gå bra!
är det något mer som du vill tillägga?
-"tack att du frågade, det är det faktiskt. har ni hört att det eminenta bandet anberlin kommer till frizon? jasså, inte det. men det gör dom nämligen och jag ser verkligen fram emot det! tror det kan bli en riktig höjdarkonsert."
tack så mycket för tipset!
-"varsågod, det var så lite så. om ni vill ha mer information om frizon, sveriges största kristna festival, så är det bara att klicka sig vidare efter att ni har gått in på länken här ovanför. men nu måste jag fortsätta att skriva faktiskt."
ja då ska vi inte störa mer.
-"ingen fara, tack så mycket för er tid!"
tack själv.

öka takten sista kvarten!

Jesus, nu kör vi. på riktigt.
utan Dig så klarar jag inte det här.
snälla, stå mig bi.
hjälp mig att samla alla krafter jag har inför slutspurten.
det bara måste gå, så är det.
tack på förhand.
Amen

hanging by the telephone

rebecka, rebecka. min kära vän rebecka.

spenderade en kväll på tel med henne. fantastiskt.

och snart kommer hon hem! :)

det kommer bli en helt uuunderbar sommar med både aqua blå, nyhem, vänersborgsfestivalen, fallens dagar och frizon . kanske även hönö? you never know. en frikyrkosommar kan ta dig till oanade platser haha.


är det såhär det känns att va lycklig?

svart är deppigt, svart är snyggt.
svart är varmt, svart är klassiskt.
svart är kompakt, svart är smickrande.

ja, jag trodde inte att denna dagen skulle komma. MEN, jag behöver verkligen köpa mer kläder! "sommaren" har inte alls hållt på länge och jag börjar redan att få slut på somriga kombinationer och plagg. i princip allt jag har går i svart. och det börjar bli varmt att vara helsvart! jag vill inte köpa nya kläder, jag vill faktiskt inte det. jag har varken råd eller lust.
den största anledningen till att jag måste investera i min garderob är att jag numera jobbar i klädaffär, något som jag verkligen gillar. MEN 2, då måste man vara snygg hela dagen och dessutom med varierad klädsel flera dagar i rad! och det håller inte mina kläder för...

det här är ett sådant värdsligt "problem" så att jag skäms. på riktigt.

" mitt största problem är att mina problem är så pass små att dom knappt kan kallas problem".


Snook – Inga Problem

true story

jag har sagt det förut och jag säger det igen. det är otroligt vilka platser och situationer som man helt plötsligt kan befinna sig i!

ca kl 19.30 fick jag en sådan oerhörd lust att gå ut på en hurtig promenad. (nej, jag har inte fått något tungt i huvudet). men de mörka molnen på himlen bådade inte gott och jag överlade med mig själv en bra stund innan jag bestämde mig för att hoppa (okej, tråckla) i träningskläderna och traska ut. strax vid en kl 20 kom jag ner till den oerhört vackra strandkyrkogården och bestämde mig för att gå in där.
då kom regnet.

så där stod jag, tryckt in till ett stort träd, läskigt nära en stor grav och klädd i träningskläder på en kyrkogård i ösregn.
så jag började sjunga psalmer -och hoppades samtidigt att jag inte skulle skrämma livet ur någon ev förbipasserande...

så småningom sprack det ju upp och jag fortsatte min hurtiga tur längs vänern.
men stunden på kyrkogården under trädet i ösregn kommer jag inte glömma i första taget.



Gud sade: "Detta är tecknet för det förbund jag instiftar mellan mig och er och alla levande varelser ni har med er, för alla kommande släktled: min båge ställer jag bland molnen. Den skall vara tecknet för förbundet mellan mig och jorden. När jag hopar moln över jorden och bågen blir synlig bland molnen, då skall jag tänka på mitt förbund, förbundet mellan mig och er och alla levande varelser av alla slag.

1 Mos 9:12-15


when you were young

fantastisk söndag än så länge! fin gudtjänst med skillade musiker, underbar predikan och tårtbuffé till kyrkkaffet.
satte mig ner vid ett tomt bord och så småningom var det fyllt med fina människor :). pratade speciellt med två härliga gubbar, som båda är runt 80 år, om livet, utbildning och barndom. jätteintressant! den ena utav dem hade varit lärare i hela sitt yrkesverksamma liv och när han fick reda på att det var det som jag läste till så blev han så glad så glad och började berätta om läraryrket. han pratade så vackert om att ge alla barn en lika chans, visa allas lika värde och att sporra dem till att utföra stordåd att jag i princip satt med ett stort leende och insöp vartenda ord.
att höra vittnesbörd byggt på egen erfarenhet slår allt!

det var speciellt en sak han sa som fastnade hos mig. -man måste plantera varje planta var för sig.
en sådan klok man! man måste se till att förankra varje individ stadigt i grunden och samtidigt ge dem svängrum att växa själva. snacka om indvidualisering haha...
tror jag ska ta med det citatet i nästa hemtenta... så du får inte sno det elisabeth! ;) haha


fest i himlen

Josefine och Joar Gunnarsmo
22 Maj 2010





sådan oerhört härlig tjej!

träffade en hel del annat gött folk också som man inte sett på länge:








röj i parken

ungdomssamling utomhus med kubb och frisbee.

sjukt lyckad kväll!


världen för emelies fötter

hörrni! kolla in min vän emelies sida, hon är en fantastiskt begåvad sångerska och låtskrivare!

sorry, hittade verkligen ingen bättre bild just nu. har en klockren en på emelie, vet precis hur den ser ut men kan inte för mitt liv hitta den bland alla mappar! vilket är konstigt, för jag brukar ha stenkoll på alla bilder...

anyway, här är emelie, rebecka och jag på daniel och marias bröllop 2008.
ingen utav oss ser ut såhär längre haha.

men besök gärna emelies myspace som sagt. själv gillar jag speciellt låten moondancer.


sand, skor och klossar. cyklar, teckningar och pyssel.

sand i munnen och innanför kläderna, skor kastade i ansiktet och träklossar i ryggen, rivmärken på armen och muskler som ömmar och är alldeles svaga efter en rejäl "brottningsmatch". välkommen att jobba som fritidspedagog!

en soldränkt skolgård, cyklande glada barn, teckningar som presenter, pyssel i verkstan', trevligt prat med kollegor och lekar med barnen. välkommen att jobba som fritidspedagog!


allt är relativt, som sagt!
:)

bagarens tös

idag var det en lugn (!) dag på fritids. vi var ute hela tiden mellan lunch och mellanmål, solen sken, barnen lekte och fröknarna gick omkring i solglasögon. kändes nästan som sommar. till och med det lilla fina duggregnet som kom ganska överraskande var behagligt och härligt.

bakade sedan en himlans massa bullar. några med mandelmassefyllning, några med kanel. hon bakade några med socker på... ja, alla hade faktiskt socker på sig. sjukt goda blev de iallafall!

kvällen spenderades på lyktan, där det också var oväntat lugnt! hade lite sköna snack med några utav kidsen och slog mitt eget rekord i quadrapop. jag har blivit beroende av det.

thats it folks. en helt onödig upplysning är att det var fjärde dagen i rad som jag har bakat idag!
lör-kolasnittar. sön-kolasnittar hemma hos mamma. mån-torta del nonna. tis- två sorters bullar. undrar vad det blir imorgon.. chocolate chip cookies kanske haha.

men anywho, anyhow och anyway. det här kan bli en utav de bästa somrarna någonsin. bortsett från att lisa är i schweiz då. men man kan ju inte få allt.
tjing!

duga

ja, hejsan ni trogna läsarskara. jag har haft så mycket att göra det senaste så har inte haft tid att sätta mig framför datorn alls. men nu kommer det en uppdatering som heter duga!...

i lördags kväll kom vi (mamma och jag) till insikt om att vi inte sågs NU så skulle det dröja ytterliggare en månad, vilket inte är okej! så tack vare en oerhört snäll pappa med bil åkte jag direkt efter gudtjänsten på söndagen de 25 milen ner till rydaholm och träffade mamma m.fl., sov över tills idag och åkte direkt till jobbet på fritids. väl på fritids kommer jag på att jag har glömt jackan i rydaholm som innehåller mina nycklar och pendelkort! attans! men allt löser sig alltid. så nyckel fick jag låna av syster och resandet får bli på mobilbiljetter tills jackan kommer som ett brev på posten. mamma skall posta den alltså :).

måndagen (idag) fortsatte med bakning och fest hemma hos annika och leif.



jag hade glasögon på mig för första gången på länge.

totalt, fantastiskt urspår


doftande blom

gatorna var öde sånär som på någon enstaka bil som då och då hördes i fjärran.
de mörka fönstrens tomma blick gav kontrast till hemtrevnaden som så påtagligt strömmade ut från de upplysta husens sorlande gemenskap.
det kändes som en sådan kväll där ensamheten är som störst, en sådan kväll där melankolin tar sitt järngrepp om den som står utanför, den som inte blir inkluderad.

men jag kunde för mitt liv inte uppleva det så. det gick inte.
sen jag hade satt foten utanför dörren var leendet lika naturligt och lyckan lika kännbar som vårvärmen som sedan första andetaget hade fyllt min själ.
naturens väntan efter att åter få stå i blom hade besvarats som genom ett under.
längs varje gata, genom varje gathörn svävade doften av vår. luften var härligt vårljummen och mättad med dofterna som steg från buskar, träd och blommor.
strofer och ord ur den svenska visskatten smög sig tyst in i mina tankar och jag lät dem vara där.

för det var en sådan kväll där tankar och blickar talade mer än ord någonsin skulle kunna säga.
en sådan kväll där en lugn övertygelse om allts väl och ve fyller sinnet och ingen börda tynger längre axlarna. oket är borttaget och kvar står en människa, fylld av tacksamhet.

jag fortsatte, skenbart ensam, längs de tomma gatorna och andades in ljuvligheten utav att få känna glädjen i friden.
den tysta förnimmelsen av Gud i allt skapat.


never say never

jag är antingen hopplöst efter eller radikalt före när det gäller musik. men oftast det första alternativet; -som nu till exempel. jag har ohjälpligt och helt oförberett fallit handlöst för bandet the fray! deras texter och musik går rätt in i både hjärta och själ och jag kan inget göra annat än att kapitulera totalt.
och ja, jag är verkligen hopplöst efter. men de är ju så fantastiska!

The Fray – The Fray


nytt, nytt, nytt 2.

man tycker ju att dator som dator, det borde inte vara så stor skillnad! men gosh, det är det. det är massa funktioner och finesser som jag inte får grepp om eller fattar meningen med än. mest har det med operativsystemet att göra, förut hade jag windows vista och innan det xp, men nu har jag windows 7. det är mycket krångligare! säkert gjort för att vara mer användarvänligt etc, men njä.. fast man vänjer sig säkert. mest irriterad är jag över aktivitetsfältet och media playern. jag får ingen som helst ordning på det! programmen lägger sig inte alls som jag vill, fast jag ändrar inställningar och bös. håhåjaja. dessutom är alla ikoner, meddelanden etc så stora...

haha! vad jag klagar. det är faktiskt en hel del som jag gillar med den nya datorn också. som tangentbordet, strl på hårddisken, batteritiden, att cdläsaren fungerar samt andra små extragrejer som gör det hela värt det. måste bara få grepp om det andra med så ska allt nog bli bra :).

unphotographable

eftersom jag numera bloggar från min nya dator så har jag helt plötsligt inga nya, tjusiga bilder att pryda bloggen med. men det kommer! ska bara få tid till att överföra bilderna från den externa hårddisken.. som för övrigt är rosa haha.
något som jag däremot har gjort är att jag har lagt in alla bilder och filer från min gamla mobil till datorn! har aldrig rensat den så det mesta sedan jag fick den i oktober 07 är kvar; -så här kommer några gamla godingar! från tiden på folkis/bibelskolan :). klicka för större bilder!


nytt, nytt, nytt.

så.
efter ett oplanerat men väntat datorhaveri har jag köpt mig en ny dator. installerade, överförde, fixade och grejade idag och än så länge gillar jag den :). har dessutom köpt en ny mobil också. men den har jag inte hunnit med än. its a busy life! resten av dagen borde verkligen gå åt till att städa innan jag drar iväg till jobbet ikväll.

känns verkligen både lyxigt, onödigt och behövligt med två nya tekniska grejer. men ibland är inte valet så stort..
tjing!

twentyone

igår fyllde min lillasyster 21 och det var en grymt trevlig fest! :)
när ens småsyskon är över 20.. då är man äldre.


förtydligande

för er som inte riktigt hajade det roliga med förra inlägget så kommer här en förklaring, som jag tycker är minst lika rolig - om inte roligare. (använde just ett ord böjt på tre olika sätt i samma mening.. hattrick!)
men tillbaka till förklaringen.

jo, ta tex dom dagarna som man klagar på för lite sömn natten innan, och dessutom får det att låta som om det är jättesynd om en och absolut inte ens eget fel att det blev så få timmar... när det egentligen bara handlar om att man fastnade framför facebook till kl 02! men tänk om en vuxen då hade sagt till och tjatat om och om igen på en att det är dags att gå och lägga sig? då hade iaf inte jag suttit uppe till 02.
såå.. vuxen - jag 1-0.

...eller dom dagarna man kommer hem vrålhungrig och det enda som finns i kylskåpet är ekot från att du just öppnade dörren. tänk om en vuxen då hade påmint om att man skulle gå och handla innan man kom hem?
vuxen - jag 2-0.

dessutom så vore det oerhört praktiskt med någon ansvarstagande vuxen som för varje gång man:
går över gränsen, försover sig, låter diskhögen skapa en egen subkultur, slänger alla kläder på golvet, missar tvättider, låter dammet härja fritt, köper tre klänningar för mycket, fastnar framför en dvdbox och ser slut 10 timmars speltid på 2 dagar, jobbar järnet tills man får ett blåmärke på armen utav väggen man just undgick att gå in i, inte drar upp persiennerna på en vecka eller inte bryr sig om att krukväxterna faktiskt dog för en månad sedan, läxar upp en rejält, ser till att saker händer och hindrar andra saker från att hända igen! det är totalt ovärderligt.
för i slutänden så har man bara sig själv att skylla eller tacka. och det är så tråkigt!

"tänk så det kan bli när det inte finns någon vuxen som säger till en"/ björn 45 år.

vuxen - jag x - 0.

"det sämsta med att bo hemifrån är att det inte finns någon vuxen som säger till en"

.

tokiga torsdagen

totalt vimsig dag! vaknade, återigen, med en fin pollensnuva och efter en sömn full utav konstiga drömmar.
jobbade kväll på jobbet till 22 och glömde mobilen hemma... men tro inte för all del att det gjorde någon skillnad. när jag kom hem var det ingen som hade velat mig något ändå, så det gjorde ju detsamma haha! :) skrattade högt när jag kollade på mobilen när jag kom hem.. så som jag oroat mig för att jag skulle ha missat något och så var det ingenting. komik i vardagen! eller: "your depressing life in 30 seconds" som dr kelso i scrubs skulle ha sagt haha. scrubs ger också komik i vardagen. och snart släpps 8:de säsongen, jag har redan bokat ett ex! :)

dagens kulinariska upplevelse var kycklingsalladen med couscous och fetaost som jag slängde ihop och dränkte in med balsamvinäger och olivolja. en kombination to die for.
gjorde mycket så att jag har när jag kommer hem från praktiken imorgon :).
thats all for today folks!

ladies and gentlemen, let me introduce to you: - pollen!

yepp. så var den här, pollensäsongen. vaknade bomtät imorses och med vetskapen om att det bara kommer att bli värre... fantastiskt upplyftande :). får ta en runda till apoteket och köpa (alldeles för dyra) allergitabletter. prövade att köpa den billigaste sorten i början utav förra säsongen, men där gick jag bet! fick någon konstig reaktion på dem och var knockad i flera dagar. blev yr, konstant trött, jätteseg och öm i kroppen och fick inte ordning på någonting i varken tankar eller tal. kändes lite som om man var halvt bedövad, som att någon lagt ett lock över en. så iår får det bli de gamla beprövade sorterna. till förtret för plånboken och lycka för kroppen.




Coffey Anderson – Worship Unplugged, Vol. 1
fick precis ett tips av min syster. kristen kille med akustisk gitarr. we like it.

"en värsting till syster"

tänkte bara påvisa min systers blogg ännu en gång. hon har äntligen hämtat hem vårt barndoms tvspel från småland så nu blir det nostalgi på hög nivå! ett 16bitars sega är det för dem som det säger något :). dessutom har hon en söt bild på mig från uteserveringen idag haha.

joakim, tack för din kommentar på inlägget som om det är vi. tänkte faktiskt lite på dig och på alla våra samtal som går kors och tvärs genom livets spörsmål när jag skrev det :).

solen är varm, solen är toppen

trevligt häng med min syster på mejeriets uteservering i trollhättan.
bra dag.


en tur med bilen

lånat pappas fina bil lite smått under helgen.
i dagens fina väder tog jag en tur genom det underbara västra tunhem som ligger mellan trollhättan och vargön.
man kör på slingrande vägar genom vackra naturliga alléer och tätt intill bergets fot klänger små röda stugor fast med alldeles betagande trädgårdar.
det är så vackert att det gör ont.

från berget rinner en ström med kristallklart vatten där människor har stannat till för att dricka i jaa, säkert i århundranden. det gjorde också jag idag.
man har knappt levt förrän man smakat det vattnet.


reality check

I´m back. kinda.

blev glatt överraskad när jag loggade in här för första gången på en vecka och det visar sig att nästan alla läsare är kvar trots att inga uppdateringar gjorts. tack!

för er som undrar så har jag medvetet valt bort datorn i en vecka. det har varit så skönt! egentligen vill jag inte tillbaka än men måste pga nästa skolarbete. dessutom har jag jobbat skiten ur mig. oerhört intensivt (ja, de senaste tre veckorna har varit galna egentligen.) men det har också varit väldigt roligt.

see ya!

RSS 2.0