hahaha

ja, det här stämmer ju inte riktigt på mig då... men han får till en hel del träffsäkra formuleringar! galet rolig haha :)



som ni märker så skriver jag tenta idag... hm. längesedan jag var så aktiv här på bloggen. tre inlägg idag! men just nu känns ALLT roligare än att skriva. nyheter på finska? jatackgärna!


röra

det här är första gången som ett recept får ta plats här på bloggen.
idag gjorde jag nämligen en favorit i repris från inflyttningsfesten i sep. röran kom till av en ren händelse och var inte alls planerad, men blev jättegod! :) både då och idag.

bilden ser inte så lockande ut, men tänk er smakerna :)


skär päron, inte för saftiga, i bitar och lägg i en skål
smula över fetaost
ringa över lite flytande honung och salta med flingsalt
rör om

det är grymt gott! både salt och sött på samma gång. idag stänkte jag även över lite citronsaft för friskhetens skull. blev bra det med :)


frukost med vänner

vem kan tacka nej till en sådan här inbjudan av finaste karin? :




inte jag iallafall :).

det var en fin start på dagen och nu skall jag med lust och fröjd sätta mig med tentan.


genomtrött

genomtrött.

skall skriva hela helgen nu så att den förjolade tentan blir klar.

men nu är det ungefär läggdags.

genomtrött.

moder

nu är jag hemma hos min ömma moder, lasse och barnen :). fick ett ryck i måndags, pratade med mamma och drog hit igår, onsdag. dock är det som så att jag har hemtentor att skriva. MEN, inatt (efter att ha varit och sett fame på bio) fick jag inspiration och skrev klart ena tentan på lite över en timme haha. gick och la mig strax efter två, men det var det värt! :)

fast nu har jag ju en kvar, den största såklart. så sitter här i köket och försöker få samma inspiration som igår. men det verkar inte funka...

anyway så har jag det riktigt fint hos mamma nu. skall baka med yngsta tösen idag :) sedan får vi se vad som händer. men det är gött att vara omgiven av en härlig familj istället för att vanka omkring ensam i lägenheten.

see ya!

vänner!

idag var andrea:



här på middag!

på kvällen var det äntligen dags att få träffa:



rebecka! vapendragare, själsfrände, vän.


bicycle race

idag gjorde jag något som fick mig att jubla av ren, skär glädje, något som fick det att kittlas i magen.
jag cyklade på en sådan leksakscykel som de har på fritids och skolgårdar! :)
jobbade på fritids idag hela dagen och när det var dags att vara ute fick jag för mig att jag skulle testa en sådan haha. så galet, sjukt roligt det var! :) haha. ojoj. hade dessutom 2-4 barn på släpet som ville åka med hela tiden. det gick trögt att trampa när benen aldrig blir utsträckta och knäna slår i styret! men oj vad roligt vi hade. kära hjärtanes haha :).

det var så härligt. var så rent spontant härligt glad och kunde liksom inte hejda mig från att skratta. det var en lycklig stund :)

på tal om lycklig. detta är en av mina absolut finaste, bästa vänner :) spenderade i princip hela dagen med henne igår. hon gör så mycket för mig utan att ens veta om det. en underbar vän! and her name is lisa. här ler hon så fint för den nya mössan som jag stickade klart till henne igår. den är vackert ljunglila, men det märks ju inte.


lovsången ljuder

jag kan aldrig sluta att lovsjunga dig,
mina ord känns så små och din kärlek så stor.
jag kan aldrig sluta att lova ditt namn.
jag vet att du älskar just mig,
därför vill jag i allt lova dig.



ÅMG

ÅhMinGud.

gössika petter.

galet.

jösses amalia, amanda eller vilket annat namn man nu vill använda.

vår körledare leif är en sådan där teknisk person som har fixat en sida på nätet där alla låtar vi sjunger ligger uppe, alla noter, texter och dyl som vi kan behöva i kören. det är hur bra som helst. men den stora överraskningen kom precis just nu...
det visade sig att en inspelning från när kören sjöng några låtar på en gudtjänst för ett tag sedan ligger uppe. vi hade då övat i tre veckor och är inte så samspelta, men på vissa partier så låter det galet bra! :) kul och höra.
men så var det ju det där med mitt solo då.. jag har inget minne från när jag stod där framme haha, så hade egentligen ingen aning om hur det lät. en sådan här inspelning/inspelningar överhuvudtaget ger ju inte exakta återgivelser då allt låter mycket bättre när man ser personerna live som spelar/sjunger. men helt ärligt, det låter faktiskt bra. :) jag är positivt överraskad haha.

älskar att sjunga (för er som har följt min blogg ett tag så är jag nu i princip helt tillbaka i glädjen igen, gud hör bön!) och gör det ofta, mycket och högt haha. men har däremot nästan aldrig hört mig på en inspelning. intressant! :)
då kan man göra förbättringar och div ändringar när man vet hur det låter ut och inte bara i huvudet.
- tack leif! :)


ett ständigt aktuellt val 2

ojoj. på tal om det jag precis skrev... här är en kvinna som verkligen aktivt väljer att leva för Gud.

det är en övervakningsfilm från ett växelkontor (?) i Indianapolis, USA där en rånare kommer in och är på väg att ta hela kassan. men tittade och lyssna på vad kvinnan gör. det är så galet modigt så jag vet inte vad. :)

länk här


ett ständigt aktuellt val

förbered er på lång läsning :)

att leva aktivt som kristen är ett ständigt aktuellt val som man får, inte måste, ta ställning till varje dag. det kan vara mödosamt, tungt och motstridigt, men det är alltid värt det. välsignelserna som följer när man först söker Guds rike gör det hela värt mödan.
det livet som blir till följd utav valet att leva varje dag för Gud är så oerhört spännande och bjuder på så mycket tillfällen, överraskníngar, möten, gåvor och bekräftelse. som idag till exempel.


för att ta det hela från början så började jag redan igår med att be och söka Guds frid inför tentan och den långa, intensiva dagen som jag skulle ha idag. kände mig inte alls tillfreds med det och ville ha lugn, välgledning och en stärkt förtröstan på Gud att det skulle gå bra. dagen fortsatte i samma stil och jag bad på tåget till göteborg, när jag gick upp för avenyn på väg till skolan, under pauserna i föreläsningarna och ja.. många gånger under dagen för att komma till ro över framförallt tentan. hela dagen flöt på alldeles fantastiskt fint. jag blev lugnare och mer säker på mig själv ju närmare tentan tiden gick och det kändes inte alls så farligt som förgående kväll. jag skrev tentan och det kändes jättebra! halleluja för det :) och sedan ska ni veta, sedan hände det en fantastisk sak som jag ser som en följd utav att aktivt göra ovanstående val.


på tåget hem (det var ett karlstad-tåg vilket innebär att det är människor från både när och fjärran som åker med det, det kör en bra bit genom sverige) var jag snabb på och tog plats i ett tvåsäte längst in. tåget fylldes allt mer med folk och det dröjde inte länge förän det stod en kvinna bredvid mig som frågade fall det fanns plats ledig bredvid mig. vilket det gjorde.
jag som van (och svensk) tågåkare tar för vana att inte prata med folk som man sitter bredvid. alla är inne i sin egen lilla värld oftast. men nu, ojojoj vad vi prata! vi utbytte aldrig några namn, men hon var jättetrevlig! ca 25-29 år gammal, hade precis börjat plugga till hälsocoach i halmstad och var på väg uppåt landet för att träffa vänner. vi hade varsin stickning och vi skrattade gott åt att vi båda som var så unga satt bredvid varandra och stickade på tåget, det tillhör inte vanligheterna! men vilken connection vi fick :). nu skall tilläggas att jag oftast inte alls är en sådan som tar varje tillfälle i akt att evangelisera och prata om Gud eller Jesus. men allt eftersom hon pratade om sin utbildning, och jag om min, kom vi in på naturens kraft, kroppens uppbyggnad och självläkedom. hur man skall sköta kroppen och diverse andra grejer. hon sa sina filosofier och jag mina, tänk att jag vågade! :) här sitter man med en helt främmande människa på ett tåg genom sverige, stickar och pratar om Gud! det visade sig att hon var uppvuxen i en missionsförsamling i sina hemtrakter men hade i princip gått ifrån kyrkan när hon flyttade hemifrån. jag var helt förvånad över mina ord som jag sade, var det verkligen jag? och jaa, det var det ju haha. vi fortsatte att prata under hela resan och hade en riktigt fin stund. när det var dags för mig att gå av i öxnered för att byta tåg så sade hon:
-"hoppas du får ett fint liv. det var trevligt att prata med dig. lycka till med tentorna och ha det bra!"
varpå jag svarade:
-"detsamma! tack för en fin tågresa. ha det bra och Gud välsigne dig."


ojoj. ni skulle sett hennes ansikte. så förvånad, överväldigad och rörd på samma gång. och jag trodde knappt mina egna läppar. hade jag sagt så till en kvinna som jag inte känner, mitt bland alla på ett tåg? det är fascinerande vad den helige ande kan göra med en när man väljer att leva aktivt för Gud :)

den här teckningen ritade jag för några dagar sedan längst bak på kladdsidorna i mitt block. jag har aldrig varit duktig på att rita, men bilden kom liksom till mig och jag gillar verkligen symboliken. hoppas den kan vara till ledning för någon. fråga gärna om ni inte riktigt förstår.


det handlar om uppbrott

uppbrott, uppbrott, det handlar om uppbrott. orden upprepas i takt med dunket av stegen mot asfalten. jag är på väg framåt, bort, hem. men mest bort. hjärtat, sinnet är redo nu. redo för nästa passage, nästa steg, nästa del. men benen för mig fortfarande runt i invanda turer och till välkända platser.
uppbrott, uppbrott... jag låter kroppen föra mig dit jag skall medans tankarna dröjer kvar till platserna dit jag vill.
uppbrott, uppbrott... jag vill vandra den rätta vägen, den sanna vägen. målet är klart och finns i slutet på den smala väg som jag ännu inte hunnit gå.


det är så många tilltal, så många tecken och hintar som inte går att förbise. så många pilar som pekar åt samma håll. ...det handlar om uppbrott. jag vill, jag kan, jag ska. jag är på väg. ...det handlar om uppbrott och den sanna rättfärdighetens längtan skall föra mig dit. uppbrott handlar om längtan till nästa plats i den takt som är rätt. ett sant uppbrott kan inte stressas, det lämnar en söndrig mark och en slarvig plantering i nästa. tills Gud flyttar på dig skall du blomma på den plats du är planterad. mina egna intentioner är inte eviga, men Guds är. och tills dess Han flyttar på mig skall jag fortsätta att verka här där jag finns. men när tiden kommer så vill jag vara redo. redo att lämna en fin mark bakom mig och försiktigt beredas ny jord i den plats jag längtar till. 
uppbrott, uppbrott, det handlar om uppbrott. och jag är på väg, framåt, bort, till nästa hem.


någorlunda dag

tog sovmorgon idag. vaknade halv elva. det var riktigt gött! resten av dagen skall fyllas med plugg inför tentan på fredag, städning utav lägenheten som jag har låtit förfalla de senaste och med en cykeltur in till stan för en massa ärenden som behöver göras.
bla har jag tänkt att lämna in några skor till skomakaren. gillar tanken med det. det känns så rustikt, rejält och riktigt på något sätt. inte slitochsläng utan slitochlaga. det är fint det :).

skall även försöka hinna med ett längre mer matnyttigt blogginlägg senare idag. kanske om miljö, kanske om det kristna livet, kanske om båda eller kanske om något annat.

det märker vi :)

starbucks!

starbucks ska öppna i sverige! :D i början på 2010 så öppnar det första cafeet på arlanda. jag som älskar det mesta som har med USA att göra men aldrig har haft lyckan att komma dit är överlycklig! menar hallå,  starbucks! :) ojojoj.

tyvärr är ju sthlm typ 40 mil bort. men förhoppningsvis så kommer det gå så bra för dom att de snart öppnar i göteborg också! det vore fantastiskt :)
åh så fånigt glad jag är över detta haha.

fall two

jag ska jobba på lördag! :) Gud vet att jag behöver de pengarna, ojoj. ska vara på samma demensboende som jag har varit på de senaste somrarna. de blir inte så många lediga tider där då det är ett litet ställe med få personal. men när det finns ledigt så tar jag gladeligen emot :).


förresten så kan jag liksom inte hejda mig från att fota naturen på hösten! idag var jag i näckrosparken som ligger precis nedanför skolan i göteborg. tog en väldans massa bilder. men eftersom det inte var så längesedan som ni bombarderades med höstbilder så lägger jag bara upp två st, som jag är riktigt nöjd med :).





television

jag har medvetet valt att inte ha någon tv. eller ja, tv har jag, men jag har valt att inte koppla in kanalerna på den. har bara dvdn inkopplad så jag kan se på film och mitt kära scrubs. förstår ni hur gött det är att inte ha någon tv som lätt tar en oerhörd massa timmar ifrån sysslor som faktiskt är mycket mer givande, roliga eller/och nödvändiga? sedan jag flyttade hit i augusti så har jag hunnit läsa alla de böckerna som jag har tänkt att läsa länge. jag har stickat, sytt, lagat mat, bakat, städat, gått på promenader och gjort en massa annat kul istället :).


det är många som tycker att det är provocerande att jag väljer bort tv. som om jag skulle tycka att de har sämre karaktär eller dyl för att de har tv. det tycker jag inte! men för min egen del så har livet blivit mer innehållsrikt sedan jag slutade titta på tv.

bara ett tips! :)

åldras

tänk att få åldras med värdighet. tänk att få njuta av alla fina lediga dagar fullt frisk tillsammans med vänner och familj. tänk att få bli en fin, härlig och uppskattande dam (eller herre för den delen) och ha möjlighet att dela med sig från ett liv av erfarenheter, berättelser och historier. det vore något det!

jag vill åldras med värdighet. jag vill bli en bullbakande, välkomnande tant med ett rikt liv bakom sig. men också en sådan tant på vilken det syns att hon har levt sitt liv till fullo. en tant där ansiktet vittnar om många skratt men också om livets sorger. en tant med glimten i ögat, skrattet på läpparna och hjärtat fullt av vishet.


det finns så mycket att se fram emot!


anna och jag, vi är goda vänner

hade en riktigt fin dag i göteborg tillsammans med anna. vi pratade, skrattade, grät och pratade lite till.



om 1,5 vecka åker hon till sydafrika och är där ett halvår. vilket äventyr va!



thats what friends are for


fall

 








lördag natt

"du vill att jag ska sjunga, men bara om sånt som hör till sitt. men ska jag sjunga, ja då ska det finnas tid att sjunga fritt.
vad ska jag skriva för att du skall bli berörd? och hur högt ska jag skrika varje gång jag vill bli hörd?
du vill att jag ska falla mot något som du har gjort till ditt. 
men ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt.
ja ska jag falla, ja då ska det finnas tid att falla fritt."
/klippt & citerat ur fall fritt av melissa horn


det är så mycket jag vill säga, så mycket jag känner att jag vill skriva om frihet.
friheten att få göra sina egna val, att få säga nej, att själv få välja när det är dags att sjunga. 

livet flyter på så fort. veckorna susar förbi och blir till dåtid innan man ens hann leva i nutid och vi följer med. det är så viktigt att den publika bilden av oss själva ligger rätt i tiden att vi oftast befinner oss två steg före där vi egentligen borde vara. ändå känner vi att vi släpar efter. vår nästa plats i livet är bakom hörnet och vi är påväg dit konstant. men när vi kommer fram ser vi bort till nästa ställe och längtan dit drar igång stegen återigen.
alltid på frammarsch.
vi får och tar allt för sällan tid till att stanna i stunden då vi kan ge oss hän åt att falla fritt.
men det är då verklig frihet uppstår.

tid är egentligen det enda vi har. från födseln fram till döden är tid det enda vi äger. om vi då spenderar den tiden till att skaffa oss fler ting tar inte något ifrån faktum. tiden är vår att göra vad vi vill med.
men om båda fötterna är engagerade i ett jagande så kan vi inte falla fritt. för det är lättare att falla med ena foten utanför.

att falla fritt är inte likvärdigt med att falla neråt. att falla fritt har en helt annan mening. vi låter tiden stanna upp för ett tag, vi slutar jakten. vi vänder oss om, sätter oss ner eller står kvar. låter nuets känslor och göranden fylla kroppen och ger oss själva tillåtelse att bestå. för vi är skapade till eviga varelser. med det i åtanke ter sig jakten på den perfekta återspeglingen ganska meningslös.
men det är inte förän friheten ges som vi får tid att göra valen.
valen som gör skillnaden mellan att vara tyst eller låta sin röst höras utan att behöva skrika om ekot är det enda som skulle nå fram. valen som tillåter oss att säga nej till nästa punkt i livet och möjligheten till att ta en annan väg.
valet som ger oss privilegiet att kunna höja våra livsröster och sjunga ut i toner, suckar, ord eller andetag.

det är verklig frihet.


dagsformen

den fysiska dagsformen lämnar mycket övrigt att önska.



tubigrip runt en ömmande handled.
nackkrage runt en ond nacke.
att jag har ont i nacken är inget ovanligt och orsaken är samma gamla vanliga (bilolycka).
men handleden? ingen aning.

vi ska bowla med ungdomssamlingen ikväll. det kan ju bli en höjdare haha! :)

dessutom:
marabous nya choklad med yoghurt och hallon i behöver ni inte köpa. den smakar tvål.

lev väl! :)


"bättre och bättre dag för dag"

ja, här sitter jag och försöker vissla. men det kan jag inte haha. låter vansinnigt falskt men glatt :). dagen slutade mycket bättre än den började ska jag säga er. jag duschade och tog mig samman. gick ut och köpte garn och tog sedan bussen till trollhättan för att umgås med min kära vän lisa! en riktig pärla :). vi strosade runt i stan och lite affärer. satte oss sedan på mejeriet - ett fantastiskt ställe vars inredning slår det mesta! så.. så.. eget! där satt vi djupt nersjunkna i en soffa och pratade bort några timmar. kvällen avslutades med en till promenad genom stan.
en oerhört trevlig, givande och mysig kväll!
tack min vän!



min dag har inte börjat

jaha. så var man då här igen. klockan är strax tio i ett och jag har inte ens klätt på mig ordentligt än idag. persiennerna är inte uppdragna, sängen inte bäddad och det står en massa disk på diskbänken. vilket iochförsig är logiskt. den hör hemma där. så jag tänker inte bry mig om den idag, jag tänker knappt bry mig om något annat heller för den delen. det är en sådan dag idag, även fast den inte har börjat än. men jag tänker att jag inte tillåter den att börja så här heller. något eller någon måste ändra på sinnesstämningen innan det dagas. innan ljuset släpps in genom fönstrena. för så länge persiennerna är nere så gömmer jag mig här inne i min vrå av världen och undviker solljuset som ett troll. för likt ett troll så kommer bubblan att spricka om jag går ut.






jag tror jag skall gå ut.

enheten

det här är en dikt/bön som jag skrev för nästan exakt ett år sedan. tycker den passar in så bra så som livet känns just nu. titt som tätt så upplever jag djupa stunder av lycka. det kan vara på busshållplatsen, på ica, i kyrkan, under en promenad eller hemma i soffan. stunder då allt är perfekt och vardagens bestyr är oändligt långt borta. stunder som jag är oerhört tacksam att få uppleva.


enheten:

det finns vissa dagar då allt man gör, allt man tänker och är, hela ens varelse och varenda andetag förenas i en enda tanke, en enda formulering.
när hela själen är riktad mot samma punkt.

varje utandning stiger, varje suck når Han.
varje inandning växer inombords till en förnimmelse av Gud.

dagar när allt man vill och önskar är ett ögonblicks ro.
ett ögonblicks frid.
ett ögonblicks lycka.
och man får det.

allt vad man har inom sig blir överlämnat, givet och sett i faderns hand.
man vilar i en underbar närvaro.
man vill leva i ett evigt leende, i en evig soluppgång.
och det känns så nära.

allt sammanfattat i Guds härlighet.
jag är Hans, och Han är min.
i all evighet.
amen


jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här.

ja, så är det.


fotosugen

är verkligen sugen på att fota nu, men framförallt så är jag sugen på en canon eos 450d - det vore något! den får dock vänta ett tag tyvärr. hade tänkt att köpa en för mina sommarjobbscash men det blev en soffa istället. och det ångrar jag inte :). känns lite mer praktiskt haha.

idag gick vi igenom och jobbade med bokstaven I med ettorna. djuret som berättelser och bilder cirkulerade kring var självklart en igelkott. i samlingen runt mattan där det var högläsning etc kom de här sköna kommentarerna från barnen :)

lärare: vet ni varför igelkotten har taggar?
barn: för att den skall se ut som en igelkott!

lärare: igelkotten är både kött- och växtätare.
barn: åh coolt, jag är också det!

tillbaka till fototjötet. det senaste gången jag plåtade var i lördags kväll när mamma, lasse, jennie och jag var ute och gick längs strandpromenaden här i vänersborg. det var så oerhört vackert att se solen gå ner och himlen som speglade sig i den spegelblanka vänern. bildbevis:



 


champions of rock 2!

ojojojoj. mina händer värker av allt klappande. så galet bra! vilket ös! :)
tyvärr fick man inte ta bilder där inne så därför finns det inga att lägga upp. väldigt logiskt.


nu är jag rejält trött efter en vriden vecka och en fullproppad men rolig helg. så ska gå och lägga mig alldeles strax. men först skall jag bara sätta mig in i mina stundande uppgifter nu när praktiken slutar på tisdag och min skola börjar på onsdag. har en syntesuppgift där man skall göra en översikt av vilka resurser som behövs i skolan för att skapa en lärande, kreativ språkmiljö (typ) och som skall redovisas i ord och bild, vilket ändå kan bli lite kul. sen så är det en mastodont hemtenta (som just nu känns oövervinnlig), där halva tentan består av att vi skall lägga upp en planering i läs- och skrivinlärning för de första 2-3 månaderna då vi har en egen klass. och det är bara halva tentan...
plus redovisning ifrån allas praktik och så går det rykten om att vi skall ha en redovisning/uppgift om något i form av en teater. det hoppas jag verkligen inte! älskar att vara på scen i musikaliska sammanhang men gäller det teater är jag den första att fly fältet. på riktigt. jag ogillar det starkt! ja, nästan avskyr. men nog om det. nu skall jag lägga mig och ladda inför morgondagens strapatser i en 1-2 klass :)

ha det fint!


det här kan vara ett av de mest meningslösa inläggen hittills haha. men aja. man är inte på topp jämt :)

champions of rock!

snart är det dags för champions of rockkonsert! kommer bli så galet kul! bilder kommer senare :)

 

www.championsofrock.se


mamma!

nu är mamma och lasse på väg hit! jag har sett fram emot den här helgen länge - vi ses inte så ofta! trots att jag är så galet trött så har jag varit uppe sen 9, bakat bröd, tvättat och städat. och glad är jag :)

åh, vad jag längtar tills dom kommer! :)


livets sköra tråd

efter en relativt lugn lunch med barnen i skolan (det var pizza, så alla åt haha) hamnade min handledare, en annan lärare och jag i en oerhört intressant diskussion om religion när vi satt kvar i matsalen. det visade sig att vi alla tre var kristna och aktiva i en församling. det hade jag inte en aning om att de andra var! så kul! :)
det är så härligt och man blir så glad när man upptäcker att fler har hittat Gud, det sanna livet.
och på tal om det sanna livet så lever jag numera i en förundran över hur skört livet är. på en kort, kort sekund kan det tas ifrån en människa för alltid.

i tisdags var vi flera stycken som var med om en händelse där vi trodde att livet fick ett slut för en högst älskad person. de hjärtslitande scenerna finns inbrända på näthinnan och är konstant närvarande för oss än så länge. under onsdagen, alltså igår, fanns tårarna på lut hela tiden men idag är det mycket bättre.
den händelsen har gett mig en djupare ödmjukhet inför människans bräcklighet. så snabbt och så ofattbart kan en värld rasa samman.

jag tackar Gud för livet och vill på något sätt visa min tacksamhet och förundran inför honom. det är ju trots allt han som har skapat oss. så bräckliga i oss själva men så starka i honom och varandra.

tack.

wonderful so wonderful

I see trees of green, red roses too.
I see them bloom for me and for you and I think to myself; what a wonderful world.



I see skies of blue and clouds of white.
the bright blessed day and the dark sacred night and I think to myself; what a wonderful world.



the colours of the rainbow, so pretty in the sky.
are also on the faces of all people passin by.
I see friends shaking hands saying: how do you do?
they`re really saying "I love you".



I hear babies cry, I watch them grow.
they`ll learn much more than I`ll ever know and I think to myself; what a wonderful world.



yes I think to myself; what a wonderful world.


här i min ensamhet

önskar att du vore här nu och säger att allt ordnar sig. att jag orkar med allt som ligger framför. den intensiva men roliga dagen imorgon, resten av veckan fram till helgen och sedan helgen i sig självt. vill att du säger att jag inte alls kommer att ha ont i magen eller få sådana smärtor i ryggen att jag måste lägga mig ner. om du säger det tror jag det. på riktigt.
för jag är för trött i mig själv för att peppa mig här i min ensamhet.

jag saknar så många. känslan av att stå här själv är överväldigande från tid till tid. men ändock så är det bara en känsla. den går över. men jag kan se dig och dig och dig och dig även om jag blundar. ni fattas mig. ni fattas mig nu.

jag vill leva lycklig här på jorden. jag vill höra när du säger orden; bara du och jag, här och nu.

åh, denna värld. denna gemenskap! så fint det är när fulländningen övergår förståndet och den verklighet man lever i blir en återspegling av det sanna, det äkta. det är helt omedvetet när den omärkliga lyckan i vardagen är som störst. då när de vanliga, helt någorlunda dagarna är de som dröjer sig kvar som en stämpel i minnet. de dagarna då allt var som det skulle och allt blev som det var tänkt.
en vacker verklighet som övervinner den grå.
alltid.


musikens påverkan

ojoj, många läsare igår! kul! välkomna hit!

just nu sitter jag och lyssnar på kents nya singel "töntarna". har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker än. är lite för elektroniskt för min smak tror jag, men är inte säker haha.

idag var det en utmattande dag i skolan. vi lärare (åh, det känns stort att säga så) förstod inte riktigt vad som var med eleverna. så stökiga, bråkiga och ja.. utmattande. sen så är det klart att det finns vissa guldklimpar, som alltid. dagens exempel är bilden som jag hittade när jag satt och rättade 2:ornas övningsböcker i svenska:




så sött! :) 


nästa punkt på schemat är körövning kl 19. ser fram emot det! har äntligen fått börja känna lite glädje i musiken igen. det är ju oftast så att man vet inte vad man har förän man mister det. när jag tappade musiken och lusten till att sjunga blev det väldigt tomt och jag insåg att jag inte tidigare hade förstått hur stor plats musiken faktiskt hade i mitt liv. men nu när det så sakteliga är på väg tillbaka så känns det många gånger bättre än vad det gjorde förr.

kan vara nyttigt att släcka saker ibland för att få en rejäl nytändning.


andra bullar

jag är trött på bakverk och söta saker! känns som att det är det enda som jag har ätit den senaste månaden. bakade ju i veckorna tre innan inflyttningsfesten, åt nedfrysta rester i två och nu har jag bakat igen. håhåjaja. vart ska det ta slut :). men nu är det bakat inför gäster och jag vill inte äta något själv helst :).
men eftersom det är den dagen som det är idag, kanelbullens dag, ("kanelbullens dag" eller "kanelbullensdag"?), idag var farmor och farfar här på fika. det var uppskattat och trevligt :).

det har varit skönt med helg som avkoppling till skillnad mot stressen i skolan. men imorgon är det dags igen, vilket jag ändå ser fram emot lite. trivs väldigt bra och jobbar bra under stress, men det är klart att det vore gött med lite lugnare tempo och lägre ljudnivå också. skall vara där den här veckan samt nästföljande måndag och tisdag.
på tisdag fyller min kära farmor 75 år och då skall vi tre kusiner vara köksor på hennes kalas. kommer bli kul! :) älskar att springa runt och fixa, servera, diska och se till att allt flyter på när det gäller sådana lite större tillställningar.

var på gudtjänst i mission idag, det var bra och trevligt som vanligt. gillar den församlingen starkt :).

för övrigt så saknar jag mina nära och kära lite extra just nu, varför vet jag inte riktigt. men nu till helgen kommer mamma och lasse hit och det skall bli väldigt roligt!
haha! nu ringde mamma, ska prata lite med henne. hörs!


en synnerligen trevlig kväll

hade vansinnigt roligt igårkväll. bakade bullar och bösade runt i musikrummet med allehanda goingar :).







and one for the ego:

bye! :)




det är inte ett speciellt hårt liv alltså

okej, om man bortser från våra stökiga/bråkiga/skräniga/uppkäftiga/tykna/våldsamma barn i klassen så har det varit en riktigt fin dag, som kommer att bli bättre! :) på em i skolan var det lite personalbrist så jag hade hand om gröns fritidsgrupp som såg filmen kenny starfighter haha. väldigt tufft jobb. dom satt som ljus nästan hela tiden :).

just nu fick jag ett samtal där min expertis inom området bakning tillfrågades haha. jag ska vara med som coach under missionskyrkans ungdomssamlings bullbakarkväll. känns fint att bli tillfrågad :)

längre inlägg senare!

tänkte avsluta med en väldigt glad bild, men kommer inte på någon. så därför kommer det istället en bild som jag blir väldigt glad av då jag är galet nöjd med den! :) tagen under intohimos konsert på frizon i augusti.



haaej


money equals happiness?

so I was sittin in a bar and this guy comes up to me and he said:
- my life stinks! and I saw his golden credit card and I saw the way that he looked at people across the room. then I looked at his face, and you know, while I looked at his face I said:
- dude, your perspective on life sucks.

detta citat inleder mikas låt blame it on the girls. det är så träffsäkert sagt så att man (jag) önskar att det var en själv som hade sagt det :). men anyway, den som har mycket vill ha mer. så har det nog alltid varit och jag är ganska säker, tyvärr, på att det beteendemönstret inte lär försvinna i framtiden. vi är vana att ha allt från start men blir ändå uppfostrade till att eftersträva mer, uppnå mer och bli bra, bättre, bäst.
skall inte göra någon djupdykning i detta men... det är på väg att fel håll.


dagens grejer:
nu börjar den rosa månaden där en hel massa olika rosa produkter säljs i affärerna till förmån för bröstcancerforskningen. själv köpte jag ahlgrens rosa rattar idag (hm.. ja haha) men är egentligen på jakt efter det rosa toalettpappret som skall säljas nu i oktober. vet tyvärr inte vilket märke som gör det men om ni ser det någonstans, hör av er! jag vill verkligen ha sånt till min halvt rosa lilla lya haha.


jag var med på klassens gruppkort idag - som lärare. det ni! :) har praktik nu i en 1-2 i trollhättan och idag var det skolkort. barnen var så söta! killarna hade skjortor och lite vax i håret, tjejerna hade fina klänningar och frisyrer, gulligt! :) några hade tom fått sina föräldrar till att locka håret på dom på morgonen haha. ska det va så ska det va! även om man är mellan 6 och 8 år...


för övrigt så gör jag inte så mycket mer än stickar när jag kommer hem från praktiken. det är avslappnande! :)


dagens musik:
borde egentligen vara veckans/månadens musik eftersom det är näst intill det enda som jag har lyssnat på den senaste tiden (undantaget är mikas nya platta). men UNDEROATH är så galet bra! :) har snöat in totalt på dem.


dagens citat:

"dom är lika gamla bägge två"


"saaandra, vet du vaaa. min syster har köpt en häääst nu i sommar. mm! och hon har den uthyyyrd till ett stall. aaa! åh hon som äger stallet är arab och hon som skööööter hästen är en riktigt slitz-brud. det säger pappa."


RSS 2.0