Rebecka och Johannes



Rebecka och Johannes.

Tänka sig att nu är min kära Rebecka 24 år! Innebär att det bara är 24 dagar tills jag blir 24 också... Jössika Petter vad fort det går! Igår grillade vi och hennes pojkvän Johannes på klipporna i Skräcklan/Vänersborg/Vänern tillsammans, det var så mysigt och trevligt! Riktigt gött att träffa Rebecka igen och dessutom få lära känna Johannes lite mer.

Nu är jag tillbaka i Jönköping. Har av okänd, korkad anledning tackat ja till att jobba delad tur på onsdag, vilket innebär att jag kommer jobba mån-lör med delad (o)tur både onsdag och lördag. Det känns ju sådär! Dessutom börjar jag känna mig lite smått sjuk. Inte överväldigande, men det skulle kunna bli något känner jag.. Håhåjaja. Det löser sig det med :).

Finns det någon godare läsk?


Fanta. Läskens läsk.

Igår gjorde jag min sista dag på jobbet på fem dagar, så köpte en väldigt efterlängtad fanta för att fira haha. Idag åker jag nämligen till Vargön/Vänersborg för att jobba och träffa lite folk. Skall bo hos Debbie och Kristoffer igen, kommer bli riktigt roligt! :) Nu börjar det dra ihop sig för att packa. Hörs!

High life



Finbesök utav David och Jennie.

På deras årliga sommarroadtrip tog de en sväng förbi Jkpg där 10fika med kakor och bullar var framdukat till David (och Jennies) stora förtjusning. Nu har de dragit vidare till High Chaparral! Hade gärna följt med, men ikväll blir de jobb för tredje kvällen i rad. Men det är ganska gött att jobba kväll, så jag skall inte klaga egentligen. Lättare att lägga de gamla än att ta upp dem haha! :)

Baka, baka liten... bulle.

Gammal bild, men nya bullar.

Vilken dag! Fett häng på stan med Martin och Simon, sen jobb och direkt efter jobbet satte jag igång med att baka bullar inför imorgon. Eftersom chansen/risken är ytterst liten att David läser det här så skriver jag det: Imorgon får du bullar och kakor! :) Välkommen till Jönkan!

A lifetime of security



Gött häng med en iPad i sällskapet.

Igår gjorde Simon oss den äran att hälsa på i Jkpg, vilken grej :). Så det blev en go kväll tillsammans med Simon, Martin, Justin, David, Malin och Rebecka. Kul att lära känna nytt folk!

Idag har jag faktiskt redan hunnit med att jobba. Gick 7-10 imorses och skall tillbaka om ett tag för att jobba 16-21. Helt okej dag, men hade gärna jobbat 7-16 istället. Fast å ena sidan fick jag ju mig en rejäl sovstund mitt på dagen istället :).

Den oundvikliga makten?


Spexar'n.

"Mitt största problem är att mina problem är så små att de knappt kan kallas problem. Men de gör lika ont för det, så sjung med!" /Snook

Tänk så mycket världsliga ting det finns att bekymra sig över. Som skjuts, som pengar, som jobbtimmar, som.. ja.. som allt världsligt. Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att jag skulle kunna leva oberoende av dessa saker! Oberoende av pengar. Nu pratar jag inte om att vara ekonomiskt oberoende, utan att leva som att pengarna inte är det viktigaste i ens liv. Att det inte skulle vara pengarna som man utgår från i vardagen. För det är det i allra högsta grad nu. Mamma har sagt att det är en oundviklig del i att bli vuxen på riktigt, att inse hur stor roll pengar spelar i livet oavsett om man vill det eller inte. Men jag vill det inte! Och det är inte i trots, jag önskar så att jag så småningom kan få leva mitt liv som att pengar inte är centrum. Men det finns många som vill krossa den drömmen. Som vill få en att inse att man inte kan leva i en naiv bubbla. Men tänk om jag vill göra det då? Tänk om det faktiskt är värt det i slutändan? För om man slutar att hoppas och önska sig ett bättre och friare liv, vad har man då framför sig? Vad skapar man för framtid då? Jag vill inte nöja mig, slå mig till ro enbart för att det är det säkraste alternativet. Jag vill eftersträva min dröm och mitt hopp om livet! För om det togs ifrån mig, vad skulle jag ha då?

Vineyardläger!

Bilder från Jönköping Vineyards läger på Brittebogården i våras.

Nu i veckan så har Vineyard sitt sommarläger för alla församlingar i Norden ute på Nyhemsgården i Mullsjö. Tanken var att jag skulle åkt dit igår och hälsat på, men riktigt så blev det inte tyvärr. Hade ju en bra dag med att göra om bloggen ändå haha. Men på fredag så smäller det! Då drar Rebecka, Madelene och jag + ev några fler ut dit på em. Det ska, enligt ryktet, vara stor 70talsfest på kvällen där. Och det vill man ju inte missa! :) Skall bli roligt att träffa massa nordiska syskon dessutom.


Pyssel, pyssel och lite teknik.


Vänern vid Vänersborgs strandpromenad hösten -09.

Nu ni! Ojoj vad jag har pysslat, redigerat och tänkt idag. Det började med att jag redigerade en drös med bilder på Rebecka och skickade till henne. Sedan blev jag så sugen själv att jag gjorde en ny header till mig (bilden högst upp på sidan) och med det följde resten av bloggen med också. Så nu är allt några storlekar större så att bilderna i sin tur kan få ta den platsen de behöver :). Det enda som jag inte har fått kläm på än är varför länkarna till alla månader som jag har bloggat har hoppat ner och lagt sig under alla inlägg, längst ner på sidan. Har försökt på massa olika sätt och inte kunnat hitta rätt kod, så det får vara ett litet tag. Men eller hur blev det bra? :)

Fina Josefine


Det här är Josefine.

Det här är Josefine. Hon är glad. Josefine tycker om vänner, sin församling och barn. Josefine är snäll. Josefine flyttar in hos oss i Augusti. Det tycker vi skall bli roligt. Josefine tycker också det.
/Sandra 8 år.

Marre slår till igen


Axel demonstrerade sin kaffetryckkokare.


Jag och Rebecka provade Victors glasögon.

Vi kastade pappersflygplan från balkongen.

Och åt kladdkaka med vaniljvisp och jordgubbar. Stor succé!

Tänka sig att det redan gått 4 år sedan vi började på Marre/Mariannelund och fortfarande finns gemenskapen där. Oavsett i vilka konstallationer man träffas.

Mycket och Inget


Gammal vårbild.
  • Idag gick jag och handlade mat med 31 kr på kontot och 18 i plånboken. Man måste älska glappet mellan csn och sommarlönen.. eller?
  • Jag jobbar väldigt mycket nu, men är ledig torsdag och fredag för att sen göra en smärre monsterhelg med 20 jobbtimmar på två dagar.
  • Började min kväll med att se Allsång på Skansen för att spana efter mamma, Lasse, Stina och Albert i publiken, tyvärr såg jag dem inte. Jag fortsate min tvkväll med att bli grymt imponerad av dansarna i So You Think You Can Dance. Jag blir alltid så inspirerad av duktiga dansare, även fast jag inte dansar själv.
  • Idag fyller Martin år, grattis till honom!

Pleasantville




Bilder från filmen Pleasantville.

Efter några fina dagar i sommar-Rydaholm så har jag åter kommit till Jönköping. Kribban och jag, plus Johan för en kort stund, såg Pleasantville nu ikväll. Den handlar om ett nutida syskonpar som dras in i en svartvit 50tals TVserievärld där allt är skyddat och inget ont kan hända. Människorna känner inte till något utanför deras egen värld, gatorna går runt runt och leder aldrig någonstans, det finns böcker men sidorna är blanka då ingen känner till historier som skulle kunna ha skett utanför Pleasantville. När syskonparet kommer in i bilden (ja, det är en liten ordvits) så börjar deras kunskap förändra världen så smått. Det var en bra film! Jag rekommenderar den verkligen.

En lockande tanke



Före
Efter

Med hjälp utav Josefine fick jag lockigt hår igår. Även fast jag totalt impregnerade håret med spray så hade de flesta lockarna åkt ut till kvällen, men så blir det när håret är för tungt. Iallafall så är det en käck grej det där med spolar. Det tar typ 25 min att rulla håret själv och kanske en kvart om man är två, sedan går man omkring och känner sig som något från en sci-fi-film tills spolarna svalnat och efter det blir det fantastiskt mycket mer wawawoom i håret än innan.

Nu har jag varit ledig onsdag och torsdag och haft jättegoa dagar, men idag jobbar jag 13-21... Jag är inte pepp! Fast vet ju att det kommer kännas mycket bättre när jag väl är där. Kan också trösta mig med att jag är ledig både lördag och söndag för att börja kl 16 på måndag igen. Så egentligen är det ju inte alls så farligt som jag vill intala mig :)

De glömda bilderna




En kväll på piren för någon vecka sedan eller mer.

Jag saknar det fina sommarvädret! Senaste veckan har det varit 14-19 grader, mulet och lite regn ibland. Menar, hallå eller? Vart tog sommaren vägen?
Här är lite bortglömda bilder från en fin kväll på piren med mina finaste vänner Josefine, Rebecka och Emil.

Osannolikt Oslagbara Onsdagen


Ny klänning, nytt halsband på superREA och en lagad klocka.

Det blev en ganska fin Onsdag till slut ändå. Jag tog mitt förnuft till fånga och tänkte att: -"Varför åker jag inte till stan själv?" Så det gjorde jag. Jag tog med mig min klocka som legat trasig i 4 månader, fick den lagad, tog en rejäl runda i affärer och hittade ingenting, satt i 1,5 timme på ett fik och tittade på folk, mötte upp Emil, satt lite till på ett fik och tog sedan en till runda i affärerna och sprang då på denna svala sommarklänning till det humana priset av 199 kr, samt ett halsband för ynka 30 kr istället för 129 kr. Rea är trevligt!

Osannolikt O-underhållande Onsdagen


Här sitter jag och tänker, det kan ni väl förstå, för någonting på O är inte lätt att hitta på...

Hur långtråkigt kan man ha det? Jag bara undrar. Idag är jag ledig och såg fram emot en härlig, fri dag. Vaknade istället med en oerhörd känsla av tristess och rastlöshet, det är ju inte direkt en hit! Spenderade morgonen med att smsa halva Jönköpings befolkning (ja, åtminstone nästan) för att se om någon var tillgänglig för en liten tripp ner till stan. Men där gick jag bet. Det är ju så nu på sommaren att alla som förr var fria studenter nu jobbar och är upptagna. Är någon ledig en dag så jobbar den personen garanterat när man själv är ledig och tvärtom.
Så ja, här sitter jag nu. Håhåjaja..

För övrigt så är jag kolossalt medveten om min dåliga uppdatering här på bloggen. Men livet rullar så fort, (bortsett från idag då) och det verkar knappt finnas någon tid till att ens använda datorn. Vilket, får jag medge, faktiskt är ganska skönt. Men hur som haver, det råder oftast ingen brist på varken aktiviteter eller foton. Men när jag väl då sitter framför datorn så gör antingen tidspressen eller orkeslösheten att inspirationen till något tjusigt inlägg är totalt bortblåst. Men å ena sidan, vem har sagt att man måste uppdatera varje dag? Jo, det skulle väl vara jag det då :). En standard jag inte lever upp till haha.

Med hopp om en roligare dag
/Sandy

Albert i egen hög person.


Bonusbrorsan Petter



Känner att jag verkligen börjar komma in i fotartagen på riktigt. We like!

Har hängt några goa dagar hemma hos mamma och Lasse i metropolen Rydaholm. Så trevligt! Som vanligt har jag alldeles för lite tid för att skriva något vettigt här på bloggen. Men fler bilder, det kan jag iaf utlova! Imorgon är det tidigt jobb som gäller, men det är en kort tur så det ska nog gå bra ändå, trots viss sömnbrist :).

RSS 2.0