lyxfika

snart kommer maja och joakim hit! och på balkongen står ett fat med nybakta muffins och kakor :). hoppas de blir nöjda :). uppdatering kommer senare. känns som ett bra sätt att fira sista dagen på sommarjobbet :).

ett jättefödelsedagsgrattis till dig!

idag fyller älskade vännen rebecka 23! helt galet så mycket saker vi har hunnit med och så många fina minnen som vi har tillsammans! i hela 16 år har vi känt varandra och jag ser fram emot (minst) 16 till! :)

jag ska inte bli mer sentimental och nostalgisk än såhär, men tro mig, det ligger nära på lut :).

stort grattis till dig!


slö och go

en alldeles lagom slö och go dag. först gjorde jag ingenting, sen ingenting och efter det ingenting. men SEN så åkte jag ut till vargön och lyssnade på sommarartisterna som hade konsert. var fjärde gången jag såg dem nu haha. musikaliskare gäng får man leta efter! sjukt duktiga! funderar nästan på om jag ska ta mig till teatergränd imorgon kväll för att höra dem en gång till... innan de slutar för sommaren!

kanondag!


först lunch på strandgatan med fina elisabeth :). sedan kom joakim och hämtade upp mig. vi shoppade, drog till gbg, badade, åkte hem, handlade, lagade mat och satt på balkongen och pratade.

jag är jättekortfattad nu för att jag är så trött! men allt som allt var det verkligen en riktigt trevlig dag!

en sån illa go vecka det blir!

mån- jobb. mat med moster och björn på en uteservering med efterföljande fika på pappas nya altan.
tis- jobb. får se vad som händer ikväll :)
ons- ledig! lunch med elisabet i trollhättan och sean skall jag vara personal shopper åt joakim för andra gången :).
tor- ledig! fri på dagen och konsert på kvällen.
fre- jobb. häng med vänner på kvällen och kanskekanske en liten tripp till gbg på kvällen. den som lever får se.
lör- sista schemalagda jobbdagen! känner att detta bör firas på något sätt haha.
sön- jaa... kanske gudtjänst eller vad helst livet har att erbjuda!

och så är det officellt:
till hösten blir jag, rebecka och simon roomies i en underbar lägenhet i jönköping :). ser verkligen fram emot det!

jag har dessutom lagt en riktig höjdarbeställning på ASOS! dom har en superb rea nu och hittade en hel del! bla två par jeans för 110 kr stycket. ett linne för 73 kr.. ja ni fattar grejen. och så en underbar stickad tröja som givetvis INTE var på rean. men likväl fantastisk ändå.

...hm. jag är jättesugen på glass.

shake, jenka, hubba-bubba och bugg.

precis när jag svängt ut på E4 från värnamo så tappade jag mitt tuggummi i håret!! att köra bil i 110 och samtidigt försöka få bort tuggummi ur håret utan att kleta fast det mer är OMÖJLIGT. så jag fick helt sonika rycka bort den biten av håret... och eftersom det var en sådan tjock (typ 25 hårstrån) slinga så fick jag försöka rycka bit för bit. AJ vad det gjorde ont! och allt medans man samtidigt kör bil...

aldrig igen tack.


regntunga skyar

sitter i mamma och lasses kök och tittar på när mamma springer runt som en yr höna för att packa ner allt innan de åker till polen om några timmar. har precis duschat i deras spacade dusch. ni vet en sån där kabin med ryggmassage, "regn" från taket och hejsan hoppsan. och en liten spegel! vad man nu ska ha det till.. "åå, jag har alltid undrat hur jag ser ut med schampo i håret!" ööö...
aja, det var ett litet äventyr i sig.

om några timmar är det dags att göra som jack och hit the road, det är ju en 3timmars körning, så man hinner gå igenom mycket bra musik på den tiden! :) tyvärr så regnar det görmycket vilket tar ner roadtripkänslan lite.

undrar vad man ska hitta på ikväll...

the little land

nu drar jag till småland! :) en spontan tur, som det oftast blir.
ha en go helg!


mode 2

okej, det blev mer mode haha. fyndade rejält på jobbet idag. gav 225 kr för denna klänning/kjol istället för 800! är det rea så är det REA! har kollat på den ett tag så det kändes rätt att slå till :). pärlhalsbandet i midjan har jag satt dit själv, såklart haha.


korten ger inte riktigt rättvisa till de somriga färgerna...

long live queen

idag är en queendag. jag har sagt det förut och jag säger det igen; -jag kan inte tröttna på queen! jag återvänder gång på gång och det känns alltid lika fräscht och musikaliskt fascinerande. galet vad bra dom är!

för övrigt så har jag kollat runt på lite olika systemkameror idag. har hittat lite fina erbjudanden och fått lite tips av johannes.

men nu borde jag verkligen sätta igång med dagen. börjar jobba om 45 min haha.
hoppas ni får en rolig fredagkväll!

fotopicknick!



fotade tonvis med johannes kamera, han har ju en sån där system ni vet. så det här är typ de som blev bra med min kamera. men jag är ändå ganska nöjd :).

stress och häng

galet rushigt på jobbet! konstant kö til provrummen och 15-25 pers i butiken jämnt. men är det halva reapriset så är det! stressigt och kul var det iaf :).

nu är johannes på väg hit och jag ska snabbt slänga ihop lite kakor som vi skall ta med ut på picknick ner till parken/stranden i vänersborg. ska bli kul! :)

ha det gött!


kolasnittar blir det! och så har jag hallon&nougatmuffins i frysen. blir fintfint det!

roadtrip med klanen hansson

tillsammans med farmor, farfar, elina och jennie har jag idag varit på en liten roadtrip genom västra götaland/bohuslän. vi har besökt ikea, göteborgs kexfabrik (framförallt deras outlet haha) och sveriges äldsta lanthandel. och sett mycket på vägen! :) det är så roligt att umgås med farmor och farfar. dom är inte purunga eller hur man nu ska uttrycka sig (76 och 80 år) men pigga, kvicktänkta och roliga! det är inte för inte som det ibland kallas "cirkus hansson" när vi ses :).

på ikea slog jag nog rekord i icke-shopping. det enda som jag kom ut med var två diskborstar för 7 kr, men dem betalade farmor så jag är inte säker på att det räknas ens haha. i bräckboden, alltså kexfabrikens outlet, blev det däremot mer, men det är ju så sjukt billigt! ett paket ballerina för ca femman - vem kan motstå?

det var dessutom en härligt historisk upplevelse att gå in i lanthandeln. det flesta varorna var bakom disk som sig bör och man fick säga sin lista till handlarn och så gick han och hämtade och packade ner varorna åt en :). jag som är förtjust i allt antikt och gammalt gillade det starkt!


originalskylt!


jag på ikea. lite väl mycket posing kanske, men någon gång skall det vara det också haha.

soundtrack and gossip of the day

väldigt tudelade känslor idag.
därav både pepp och softish.

garanterat pepp:
The Foundations – Build Me Up Buttercup

Katrina & The Waves – Walking On Sunshine
-dansgaranti!

halvt pepp:

Dolly Parton – Here You Come Again
-ofantligt go låt med lite deprimerande text. hög igenkänningsfaktor.

gött softish:

nickel creek - sweet afton.
- sök även på when you come around, så goa låtar!

dagens ord på byn:
känner ni till filmbolaget film i väst? oavsett vad så är det ett ganska stort bolag i trollhättan som producerar en hel del. både lite mer budget och riktiga storfilmer. film i väst är också anledningen till att vi haft celebra gäster såsom nicole kidman boendes i vargön. NU är däremot läget ett annat och lars von trier är i stan för att spela in sin nya film melancholia. i den spelar både keith sutherland (han från 24), kirsten dunst (bla från wimbledon), stellan och alexander skarsgård etc... det är fräckt! haha. att springa på kirsten eller keith inne på ICA vore en riktig höjdare haha. och de ska bo här i två månader! :D kul kul.

slut på skvaller.

mode



ja, mer modeblogg än såhär blir det nog inte haha. trots att jag jobbar i klädaffär så köper jag inte alls mycket kläder, på något sätt så har jag blivit "immun" mot alla snygga grejer då jag allt som oftast ändå inte har råd. men idag ni! idag slog jag till på denna helt underbara tunika. stylade upp med ett pärlhalsband i midjan som jag tror att jag också ska köpa och ett annat halsband som jag verkligen ÖNSKAR att jag kunde köpa. vi har bara ett kvar och jag vill verkligen att det ska vara mitt men jag kan bara inte lägga så mycket pengar på ett halsband! men det är verkligen... fantastiskt. (faith, hope, love)

så ja.
mode var det här.

detta är livet!

att sitta på bryggan med benen dinglandes över vattnet och dricka kaffe med vänner.
att gå på utomhuskonserter och dansa.
att ligga på sommarvarmt gräs vid midnatt och titta på fyrverkeriet precis ovanför tillsammans med vänner.
att samtala i en bil på väg hem.
att stanna upp mitt i verkligheten med insikten om att det nog inte kan bli bättre än såhär.
det är livet!


rebeckas blogg


and the party goes on



vilken toppendag det blev! det hände mycket spännande och roligt under dagen. queenkonserten var en riktig höjdare och kyrkans cafébuss på natten en utmaning. det är alltid både lika spännande och peppande att möta berusade/stupfulla människor, bjuda dem på fika, ta hand om dem och prata om Gud.
om några timmar är det dags igen, men då är det rebecka som blir min parhäst för dagen :).

evigt olyckligt kär tonårstjej

ser fram emot en bra dag! :)
jobbet är redan avslutat, lgh är hyfsat städad, snart kommer joakim och senare ikväll drar vi iväg till fallens i thn!
har dessutom fått en rejäl nostalgisk dos och min insides olyckligt kära tonårstjej tillgodosedd med håkan hellström! :). det var längesedan! riktigt längesedan! skivan Håkan Hellström – Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg kom ju faktiskt redan år 2000! och jösses vad jag spelade den... om och om igen. vilken succé det var. jösses.
haha, det är så mycket minnen av desperat och hormonell högstadietid inbakat i det så ojojoj.
jaa jösses. igen.

galet!

jag var fjorton år fyllda och håkan kom till trollhättan för att ha konsert. vi köade nästan hela dagen för att få komma så långt fram som möjligt, och vi lyckades :). när storhiten kom igen lena kördes igång stod vi tre tjejer nästan längst fram vid staketet och sjöng med i vartenda ord, till och med på rappen som är i mitten, och då, kan ni tänka. då tittade håkan på oss, pekade och log! vi var i sjunde himlen! det var på den tiden som digitalkameror inte var så vanligt och spänningen var stor när jag skulle framkalla rullen som satt i kameran, hade det blivit någon bra bild? det hade det! :)

jag var så lycklig.


mys på TG

mer sommar än såhär blir det nästan inte. skön kväll! :)


reebook is my friend

nu har fina rebecka varit här. och som liten uppdatering kan ni läsa hennes blogg. där står även vad jag ska göra imorgon haha! uppskattade sommarartisterna så sjukt mycket (och dom hade varit på rebeckas jobb och spelat innan på dagen också) så vi bestämde oss för att se dem igen imorgon! :)


sommarartisterna, bruten fot, cykel och rebecka.

  • pappa har brutit foten, eller ja, en del i foten.
  • jag var på konsert med sommarartisterna, alltså goa gamla estetare som har anställts av kommunen för att spela runt om i sommar. gött bra och gött trevligt att se dem igen! blir allt för sällan.
  • jag har cyklat mycket idag.
  • snart kommer rebecka hit.

den kärleken, den kärleken.

som att hitta en godispåse, en bortglömd kakburk eller en nedfryst matlåda med favoriträtten i en lat dag när det sista man vill göra är att inventera kylskåpet för att få något i magen.
som att bli riktigt förtjust och veta att det bara finns mer att vältra sig i.
som att vara klar med en jobbig uppgift och äntligen få ta del av belöningen.

så är det att hitta en fantastisk, ny (för en själv), blogg. och det gjorde jag idag.

korvas

enjoy.

hm

...jag har en tanke. eller flera tankar egentligen.

mitt liv är väldigt bra. jag har Gud, massa vänner, jobb, fin lgh nu och fin lgh som väntar på mig i en ny stad, mat, kläder och allt det där andra. plus så mycket mer.
och på något sätt så är mitt liv inte djupare än så, i det yttersta, allmängiltiga.

men på djupet ryms så mycket mer och det är knappt att jag delar det med mig själv. men ändå så är det där, tankarna som mal om och om igen så fort jag är i ett passivt tillstånd i väntan på något annat. om jag åker buss, cyklar, äter, har paus i jobbet eller bara drömmer mig bort så finns de där konstant. och tro inte fel nu, det är inte manodepressivt, destruktivt eller brutalt på något sätt. bara djupare.
men det märks inte så mycket, framförallt så hörs det inte.

så mitt liv sträcker sig egentligen inte längre än till det första stycket. det är inte så mycket mer än så. jag har allt jag behöver och mer där till. thats it.

men, egentligen, så är det inte så "bara".
jag borde vara nöjd, tillfreds.
men vad hände med förnöjsamheten? när försvann den ur våra liv? antagligen ungefär samtidigt som konsumtionen tog klivet in.

YFF

YFF

check it out


blixtar och dunder

tyvärr så blev det ingen gudtjänst i salem... jag stensov. och sedan dess har jag i princip bara jobbat. när jag cyklade hem från jobbet ikväll så trampade jag förbi elin och gregors nya lägenhet och tänkte ta en kort sväng dit för att se hur det blev. (det blev jättefint) den korta stunden blev till en väldigt lång stund och 3,5 timme senare cyklade jag därifrån. men trevligt var det!


nu borde jag verkligen städa och diska. och stänga av datorn då det blixtrar som paparazzis utanför fönstrena. och nej, jag har inte blivit känd, inte heller är jag del i någon skandal. men det hett eftertraktade (mest av mig tror jag) åskovädret är på intåg! :) det gör mig riktigt glad.



gammal bild på fint folk.


tänkte passa på och be om ursäkt för mina urvattnade inlägg det senaste, ja egentligen hela försommaren. jobb och plugg har tagit all min tid och ork och tankarna har inte varit varken djuplodande, givande eller vackra. de har mest handlat om nästa dag, nästa vecka, nästa tenta, ekonomi & mat, jobbtider etc. men jag hoppas verkligen att det blir ändring på det nu i sommar. det känns alltid mycket bättre när man har fått ur sig något som kan tänkas vara matnyttigt för någon annan eller för en själv. så ja.. med förhoppning om bättring, kram sandy

så mycket sommar!

sommar i hela kroppen!
efter en seg dag på jobbet (det var SJUKT varmt i affären och nästan inga kunder eftersom.. ja, det var så varmt.) så åkte jag hem till pappa och spenderade hela em/kvällen där. vi "festgrillade" med massa goa tillbehör och satt ute på altanen och pratade tills kl var 23. jag älskar sommaren! fick låna med mig bilen hem över natten så imorgon blir det gudtjänst i salem! :) äntligen! det var riktigt längesedan.

hoppas ni alla har det riktigt bra och känner av sommaren!

kom nyss hem från en promenad genom sommarstaden vänersborg tillsammans med finaste vännen karin. vi satt på en bänk vid hamninloppet, filosoferade och nynnade med i slagdängorna som dånade ut från hamnkrogens musikunderhållning. livet är allt gott!



vi satt faktiskt ganska exakt just här. fast bilden är tagen för två år sedan när jag satt där en sen kväll med lisa och mona sommaren 2008.

newworldson

imorgon spelar bandet newworldson (nya världens son, alltså jesus) på gullbrannafestivalen i halmstad. såg dem på frizon för två år sedan och det är lätt en utav de bästa konserter jag någonsin har varit på! sådant RÖJ! tyvärr så har jag ingen möjlighet att åka dit imorgon och se dem, men till er som är där; grattis! och för er som inte har hört talas om dem så kommer här länken till spotifylistan med deras två album som ligger ute där: Newworldson - garanterat peppande! :)

och så två youtubeklipp för att ytterligare visa på deras galna musikalitet! det första klippet avslutas med ett helt galet trumsolo! snälla lyssna på hela, att uppleva det live är magiskt! :)



you take the good, you take the bad.

kort uppdatering: det gick över förväntan att sova med min bränna inatt. kände nästan ingenting. men idag på jobbet så har det gjort riktigt ont och det har känts som om kläderna skaver järnet. nu vet jag varför man uppfann solskyddsfaktor!


dagens uppdatering: man skall väl alltid börja med det roliga har jag hört, så.. i sommar ska jag stå i köket på unizonlägret på sundsvik! :) unizon är ett läger som salemkyrkan i vargön har tsm med saronkyrkan i gbg, salemkyrkan i habo och säkert flera andra församlingar och orter. har stått i köket där en gång förut och det var verkligen jätteroligt! det är mycket jobb men man är ju ledig emellan målen och att jobba i storkök tillsammans med vänner, med uppskruvad volym på stereon, på en lägergård på västkusten med egen strand är helt fantastiskt kul :).

men nu kommer vi till det tråkiga. mormor ligger inlagd på sahlgrenska i gbg för en propp eller något dyl. jag vet inte så mycket angående det, men ni som vill får gärna be för henne och för släkten! hon åkte in med ambulans imorses och jag fick reda på det under lunchrasten på jobbet. jag är i något slags chocktillstånd. men det känns bättre nu än vad det gjorde då. hade ju inte så stort val annat än att jobba på då jag inte hade någon direkt möjlighet att ta mig till göteborg. men nu när det värsta lagt sig så är jag så oerhört trött! så kommer nog ta en liten "vila" på soffan.

the facts of life.

kollage, kollage, ko-lars.








klicka för större format.

en helt galet bra konferens med massa lovsång, undervisning, mat, gemenskap, tävlingar, lek, sport, bad, drama, spex, pannkakskyrka, dans och Gud.

alla foton tillhör Sandra Hansson och New Wine. om ni vill använda något utav dem så fråga först tack.


its only going to burn a little..

årets första bränna är avklarad. skit me. visste inte att jag kunde bli såhär röd, men det kan jag uppenbarligen. för övrigt är det första gången in my life som jag bränner mig såhär. har alltid klarat mig utan solskyddsfaktor etc pga mina hyfsat bra pigment. men efter jag fyllde 20+ så fallerade dom, som så mycket annat haha.

lastade smutstvätten på cykeln i förmiddags och trampade ut till vargön för att tvätta och sola hos pappa. hittills har jag hunnit med allt, så det blir nog fotboll ikväll! det ni! :)
men det ska bli intressant att se hur det är att sova med en bränna och hur det känns dagen efter. alltid lär man sig något nytt!
att dessutom få sova mellan nytvättade, soltorkade lakan ikväll är ju också en höjdare :).

inte ett så givande inlägg, men snart så kommer bilder ifrån konferensen!
tjing

egentligen

egentligen är jag hur glad som helst och egentligen har jag hur mycket som helst att berätta. egentligen trivs jag ganska bra med livet för tillfället och egentligen är jag ganska lyckligt lottad.
egentligen har jag det väldigt bra.




baby got Book



enjoy

ett av livets små mirakel



gissa vad jag och denna otroligt vackra tjej har gemensamt?
vi är födda samma år, samma månad, samma dag och på samma sjukhus!
vi träffades för första gången på konferensen nu i helgen och lärde känna varandra riktigt bra. ni vet sådär så att det känns som att man känt varandra mycket längre än vad man egentligen har?
vi "klickade" direkt och pratade mycket under helgen och det var riktigt häftigt att sen komma på att vi var exakt lika gamla och dessutom födda på samma ställe! :)
att båda dessutom är kristna och möts för första gången efter så många år är verkligen roligt.
elisabet heter hon förresten :)

alltså seriöst

gaaah! det är JÄTTESENT, igen! (02.45) ursäkta min totalt kassa uppdatering här, livet kom emellan ;). dagarna har spenderats i vargön och har varit helt underbara! har fotat som en tok och njutit av hela konferensen. har lärt känna massa gött folk och fått uppleva Gud flera ggr om. he is mighty to save! det har dessutom varit så gaaaaaalet varmt heeeela tiden! idag hörde jag att det var över 30 grader i skuggan. så sjukt! men oj vad kul vi har haft det. "stormötena" på kvällen med alla ca 600 närvarande har varit som värsta hallelujakyrkan i USA med galet mycket lovsjugande folk som viftar med sina broschyrer i hettan :). like it!

men seriöst, nu måste jag verkligen lägga mig. en superspeedad uppdatering både i tid och sinnesstämning.
mer kommer! :)
godnatt!

Gud, hopp och kärlek

kvällen har spenderats fotandes bilder passande för broschyrer och flyers för nästa års konferens :). har lite svårt att vänja mig vid kameran, och att fota inne i stora hallen är ett bestyr i sig då ljuset där inne inte är så...kul i fotosammanhang. men genom utmaningar växer man! eller hur var det nu....





och lite blandade bilder:

 

för övrigt, Gud är totally awesome! kan inte tänka mig hur livet hade varit utan honom och allt som det för med sig i fråga om värderingar, tankar, vänner, gemenskap, chanser, "personlighetsförbättring", hopp och framför allt kärlek! amen till er alla haha.
amen betyder för övrigt bara att man bekräftar det som just sades. det är därför man avslutar böner med det.

RSS 2.0