en helt ny vääärld

låt mig presentera (trumvirvel och trumpetfanfarer): en helt ny värld!
(okej, det var det för mig iaf).


man kan tydligen vara både en fatshionista och en YFF nu för tiden, jag tycker det är riktigt kul! :) YFF står för Young, Fat & Fabulous och fatshonista kan ni ju nästan gissa? fat+ fashionista=fatshionista.

bra länkar:

Saks In The City
an olive a day
Young, Fat, & Fabulous
FATSHIONABLE

saks in the city är min favorit, hon är så sjukt vacker och har verkligen en snygg klädstil! :)


fotograf sandy till er tjänst

från ingenting till allting, att man aldrig lär sig det! helt plötsligt har man hur mycket som helst att göra och "upptäcker" samtidigt att man kanske inte är så frisk som man trodde.. verkar som att förkylningen har dröjt sig kvar men ändrat symptom. virus? ingen aning.
trött är jag iaf, så oerhört trött! sover 1-2 timmar varje dag (mitt på dagen alltså) och det är inte nog känner jag.. men det får bli tidig läggning ikväll och eftersom jag inte börjar jobba förrän kl 11 imorgon så blir det nog bra :).

för övrigt så taggar vi järnet inför konferensen till helgen! kommer bli en riktig höjdare! :) jag har dessutom förärats det hedersamma uppdraget att vara konferensens "pressfotograf"! kommer bli så galet kul :) älskar att fota och att dessutom få möjlighet att göra det med en systemkamera och med så många goa tillfällen att fota gör det hela till en ja... höjdare haha.


vi tror och förstår att du är Gud

mysig miniweekend med mamma och lasse :).

och nästa helg kommer de igen!


absolute midsummer 2010 pro edition mixed

 

lovely!


hey, ho, lets go!

nu kör vi ta mig tusan! :) årtiondets bästa midsommar väntar bakom hörnet och solen lyser. morotsmuffins är bakade och dagens klädsel vald.
snart dags för lunch framför scrubs innan iordningställandet av mig själv börjar. det krävs mycket för att se naturligt snygg ut haha! :)

glad midsommar på er alla! det kommer iaf jag ha, bilder kommer garanterat imorgon!

jag tog tag i dagen



jaa, så blev det något utav den här dagen ändå! :) efter att först ha sovit en stund på soffan hoppade jag i jeansen och gick ut i värmen. kvavt värre! väl på stan mötte jag upp joakim och åt lite sen lunch på nordfeldts, utserveringar är grejen! :) träffade även på två för detta klasskompisar vilket var väldigt trevligt!
hämtade mitt schema på zalza (jobbar i princip hela juli, fantastiskt! :)) och köpte upp mig på apoteket.

härmed anser jag dagens göromål avklarade.
frågan är bara vad jag ska göra nu då...;)

tvålpumpens öde

hur svårt kan det vara att få igång en tvålpump? väldigt svårt visade det sig! så den ligger nu i smådelar på handfatet och när man vill ha tvål får man helt enkelt vända upp och ner på flaskan och hälla ut tvålen. praktiskt? nej. ekonomiskt? nej. kul? nästan.

för övrigt så vaknade jag imorses (...förmiddags) full med glädje och ro över att att ÄNTLIGEN ha en dag utan något som helst inplanerat. det har bara gått några timmar på dagen och jag är redan totalt uttråkad! dessutom väldigt dåsig och seg i huvudet, men det beror bara på att jag har fått börja använda de allergitabletterna jag inte "tål" nu... inte heller så smart, men har inte haft pengar att köpa nya och nu när jag har börjat på de gamla så har jag inte ork att gå och köpa nya heller haha, fast lönen har kommit. så resten av dagen består utav två val:

1. dra täcket över huvudet och sova igen.
2. sätta på mig mina nya jeans och "gå ut" dem på vägen till apoteket.

jag får ju hålla med om att val 2 låter mest givande, MEN jag misstänker att jeans kan bli hyfsat svettigt att ha på sig ute nu. eftersom jag lever i tights året om kan jag tom ibland tycka att det är för varmt med jeans på vintern, så att ha dem idag.. nja.. får se. men de är galet snygga haha!
håhåjaja, får se hur jag gör. valen går ju faktiskt att kombinera ;)


dagens 2

tror ni jag är nöjd eller? haha :).
klänningen är sååå mycket bättre än jag trodde.


fix färdigt

för er som kommer ihåg mitt galna pluggande inför mattetentan i början av juni så kan jag nu säga att jag fick VG på den och därmed VG på hela kursen! scoooore! :D så skönt att allt är avklarat nu inför sommaren. bara att fortsätta jobba haha.

idag skall jag hämta ut paketet från asos också! ser vi fram emot :). ska även storhandla inför midsommar och juli i stort.

ett bättre och roligare inlägg kommer senare haha. ville mest bara berätta att jag klarade kursen och tentan ;).

oväntat, spontant och alldeles... alldeles underbart. (än så länge haha)

okej, nu kör vi! på med finklänningen och sommarskorna, gasen i botten and gräfsnäs, here we come! :D midsommar 2010 kan bli den mest otippade succé hittills. bruden 1 och jag är galet taggade :).



bruden 1 och jag

there ain't no reason you gotta be movin' so fast

Shawn McDonald – Slow Down

den enda låten jag har haft i huvudet idag, vilket säger en del. jag som annars är som en zappande jukebox dygnet runt har bara kunnat tänka på refrängen i denna låt. kanske någon som försöker säga mig något...

shawn mcdonald är för övrigt ett grymt tips i stort.

nyhem, nyhem, nyhem hela dagen!

igår var vi ett gäng som drog till nyhem och hade det riktigt galet trevligt hela dagen! träffade massa fina långväga vänner och sjöng all luft ur lungorna under lovsången. fantastiskt dag! träffade alltför många människor för att kunna lägga upp fotona (yepp, tog ett på alla jag träffade haha!) på var och en, men ni är inte bortglömda för det! :) är så glad att jag fick träffa VARENDA EN av er :).

 

idag har jag dessutom hunnit jobba i affären lite, vi hade extraöppet för alla "fotbollsänkor" och det var riktigt trevligt! :) men hujedamej så trött jag är! skillnaden mot att ha legat hemma sjuk och sovit eh... 12 timmar per natt och att vara utomhus hela dagen med tusentals nytt folk omkring sig och inte ha sovit 12 timmar är enorm :). så om jag går ifrån datorn nu kommer jag somna på stört. vilket jag inte får haha. så får se vad jag hittar på.. imorgon skall jag jobba heldag på fritids och det ser vi fram emot!

 

hoppas ni haft en lika go helg som jag har haft!


min syster, hon kan hon.

 

den här tjusiga bilden målade min syster idag. hon är totalt grym! och det syns TYDLIGT vem det var som fick alla målargener av oss syskon, för inte var det jag iaf! haha. alla har vi våra olika gåvor :) hon är så vansinnigt skillad. hennes blogg.


soooommar, sommar och... åska.

jag anser nu mig själv som frisk och har tagit en runda på stan för att göra massa ärenden :). härligt med frisk luft! just nu sitter jag hemma hos pappa i värsta regn/hagel/åskovädret.. pappa är däremot nöjd, för då får han se om hans nya stupränna funkar som den ska... sånt får man verkligen vara rejält vuxen för att tycka att det är intressant! :)

hej!


daligt trökigt hörru

jaha. tredje dagen inomhus då... har inget mer att delge än så länge idag. ser alla sommarklädda människor gå förbi utomhus och här sitter man.. håhåjaja. men min tid ute i solen kommer också så småningom :). för övrigt så känns det lite bättre idag. inte riktigt lika snuvig, men kroppen är desto tröttare. så egentligen går det la på ett ut haha.
men idag är sista dagen som jag är sjuk, så det så!



såhär peppad är jag INTE idag.
(hur peppad johannes är idag kan jag däremot inte svara på.)
foto från nyår.

käre gode Gud, gör mig frisk. tack på förhand.

har så ofantligt dötråkigt så det är inte klokt! det enda som suger mer än att vara sjuk när det är högsommar ute är att vara sjuk när det är högsommar ute och bo själv. så TRIST! näsan är bomtät och kroppen jättetrött. allt som man kan göra har man redan gjort när halva dagen har gått, sedan är orken slut men tiden finns kvar. och vad gör man då? jo, man börjar terrorisera sina nära och kära med telefonsamtal. "hej, tyck synd om mig och underhåll mig tack!" vilket dock inte funkar så bra...

så jaa, klockan är nu 20 i 8 en perfekt sommarkväll och jag är inomhus för andra dagen i rad. tristressmätaren har redan slått i taket och det verkar som om den kommer att stanna där...
jag vill ut! sitta på en klippa i solen vid vänern och grilla med vänner, åka till trollhättan och sitta på strandgatans uteservering, bara gå omkring i stan, köpa en glass och sätta sig ner och prata lite. åååå.



som förra årets midsommar tex, på västkusten tillsammans med massa goa vänner. perfekt!

ett fynd är en sak man inte behöver till ett pris man inte kan motstå



de här kläderna bidde det! har aldrig varit förtjust i blått, men jag älskar den här klänningen :). tänkte ha den på midsommar. så nu är plagget kirrat, bara platsen kvar haha. köpte även de jeansen med ljusa knän, däremot INTE batiklinnet. de andra tighta jeggingsen var på rea och kostade 120 kr, så dom fick följa med av bara farten :).



det här halsbandet var också på rea, tycker det är så sjukt kul :).

nöjd med mina köp ska jag nu bunkra upp med popcorn och se oceans thirteen. alldeles lagom förkylningsfilm :)

sjuuuk

jaha, då är man sjuk då. har åkt på en förkylning som heter duga och sitter nu hemma i soffan och snörvlar. väldigt roligt. hoppas det går över snart! men förkylningen kom ändå ganska lämpligt. menar, eftersom jag inte har något att göra den här veckan så missar jag ju inget :). dessutom kan man roa sig med att "klädsurfa" halva dagarna. alltså att kolla in kläder, bloggar och affärers utbud på internet och göra önskelistor i huvudet :). och ikväll ska jag faktiskt beställa! :) det har varit planerat sen ett tag så det är ingen spontan impuls som kommer sätta pengarna i rullning. min syster kommer hit och tillsammans ska vi handla på asos , en utav mina absoluta favoritställen! kommer bla bli ett par jeans (!) är dessutom sugen på den här klänningen, men det blir lite för mycket pengar...:




sandy tipsar

dagens spotifylista:
Scrubs - listan med i princip alla låtar från serien scrubs senaste 8 säsonger!

dagens band:
The Fray – The Fray - närmare presentation överflödig... låttips: you found me, ungodly hour, never say never.
sveriges jazzband - oerhört svängig jazz med svenska underfundiga texter som jag har vuxit upp med och verkligen älskar :). låttips: jag ska sätta mig ner och skriva mig själv ett brev, stor quinnas blues, min farfar blåser en trött trombon, hallå lilla fröken ge mig doktor jazz.
hoffmaestro - galet peppande  liveband som vi ser fram emot att se i vänersborg i sommar. låttips: highway man, slimi jimmy bubby boy, young dad, seize the day, desperado, new orleans, im not leaving now.


dagens artister:
Danny Gokey – My Best Days - kristen countryrock/pop med fantastiska texter! låttips: tiny life, its only, I still believe.
Oskar Linnros – Vilja Bli - ja, som sagt i tidigare inlägg. ena halvan av snook har nu släppt ett soloalbum och det är galet bra! peppad och hypad platta. låttips: i princip alla (i synnerhet din mamma och annie hall) utom växlande molnighet och debut. enligt min åsikt då haha.

dagens låtar:
Carrie Underwood – So Small - mäktig countryballad med fantastisk text.
Kansas – Carry On Wayward Son - skulle kunna loopa de första 15 sekunderna extremt många gånger! men då missar man ju hur awesome de resterande 5 minuterna och 6 sekunderna är :)
Erasure – A Little Respect- klistrar sig fast i hjärnan och sätter ett leende på läpparna.
Linkin Park – No More Sorrow - för att dom är det bästa core-something-something bandet som finns.
Shawn McDonald – Hallelujah - kristen kille med extremt soft röst och musik. galet avslappnande och mysigt.

"det är aldrig annat än fredag och måndag. om och om igen."

så har även den här helgen sprungit förbi. det går så galet fort nu för tiden! om det beror på att jag är äldre eller något annat låter vi vara osagt...
lördagen var en enda stor fest med bröllop, bröllop, bröllop hela dagen! :) och dags datum spenderades i vargön hos fader och en kort visit hos farmor och farfar. det är ju kanske inte så jätteroligt att visa foton på jämfört med bröllopsfest, så emil och eleonor, ni var så vackra! bildbevis:







sen fick jag för mig i ett, hyfsat, spontant infall att sjunga på festen haha. så så blev det. tillsammans med tobias "karn hela dan" vänerlöv, magnus, leif och pontus kördes what a wonderful world med världens jazzsolo på flygeln av magnus och stämsång av tobias och mig. jätteroligt! :) bildbevis2:



bortsett från att jag ser lite lagom gravid ut så är det ju en trevlig bild.. typ.
men galet stort tack för ett sjukt trevligt bröllop e & e! :)

imorgon blir det jobb på fritids hela dagen.
men sedan har jag inget inbokat under heeela juni, bortsett från sång på gudtjänsten den 27. men det är ju ett tag kvar. måste jobba!! snälla någon, ge mig lite tider!



vänner

klicka för större format.

jag har, som ni kanske märker, kommit in i fotosvängen igen. jag älskar det!


pre wedding

imorgon är det bröllop och jag är hyfsat nyss hemkommen efter den sista rundan på stan för att komplettera presenten. är riktigt nöjd :). men jag skriver inte ut här vad det är, man kan ju aldrig veta vem som läser haha! så nu återstår bara själva iordningställandet, av både mig själv och presenten. det är mycket som ska till för att man ska se naturligt snygg ut imorgon haha!

ikväll är det häng hemma hos elin och gregor tillsammans med några fina vänner. tror det kan bli riktigt mysigt :).

sommarens skiva!

de senaste dagarna har en hel del statusar på facebook handlat om en artist vid namn oskar linnros. jag har inte brytt mig så speciellt men när allt fler vänner, oberoende utav varandra, hyllade honom blev jag nyfiken och bestämde mig nyss för att kolla upp fenomenet på spotify. och det är så GALET bra! helt sjukt! googlade lite och det visade sig, som antagligen många redan vet, att han är en av killarna från snook. och dom gillar jag också mycket!

så, jag följer med hypen (därmed inte sagt att det är en överskattad sådan) och stämmer in i hyllningskören.
lyssna på skivan Oskar Linnros – Vilja Bli !
lätt sommarens grej. känner redan hur den kommer strömma från var och varannan husvagn, bil och tält på frizon :).

sommarlov



idag var det storstilad avslutning på skolan. barnen hade sina finaste kläder på sig och det vilade en spänd förväntan över hela dagen. sommarlovet skulle alldeles strax börja!
eftersom jag har varit där i två år nu och lärt känna barnen bra så pysslade jag ihop något slags scrapbookingaktigt tackkort till klassen. har aldrig gjort något liknande förut, men är ändå ganska nöjd :).
jag kommer verkligen att sakna dem! tårarna rann utmed kinderna många gånger under dagen och kramar emottogs och utdelades till både höger och vänster i ett jämt flöde. bra dag! :)


möhippa! saab 900! bebis!

jag kan inte riktigt redogöra för hela möhippedagen som eleonor fick vara med om, eftersom jag joinade senare pga jobbet. men vi möttes iaf upp på kvantum där hon fick sitta i en kundvagn och be folk att köra henne till de sakerna som hon skulle ha och även att lägga ner de i vagnen då hon inte fick ta i något själv :).



jag har åkt saab 900! jag har åkt saab 900! :D ja, jag var så galet lycklig så ni hade nog bara skrattat åt mig och skakat på huvudet...  saab 900 är min ABSOLUTA drömbil, så är det bara. andra vill ha ferrari, lamborghini etc men får jag en saab 900 så finns det inte mycket som kan slå det! :) lycka!



den yngsta deltagaren på möhippan var utan tvekan stina, 6 veckor gammal :). och jag fick äran att bära runt på henne en stund, också lycka! :)

knökfull dag, igen.

direkt efter jobbet idag drar jag på möhippa! :) kommer bli trevligt. men förvänta er inget mer inlägg idag haha. det blir nog sent..

ha en bra dag!

sara + optiker = sant



så var hon då nu äntligen klar med sin utbildning!
jag är så stolt över henne :).
efter tre år i sthlm är hon nu optiker och har fått jobb i karlstad.


var på en jättetrevlig examensfest hemma hos henne (ja, hennes barndomshem i vargön alltså) ikväll och träffade massa gött folk som det var längesedan sist man såg.
riktigt roligt!

emellan de två

hm.
förnöjsamhet
betänksamhet.
mättnad.
hungrig efter mer.
soligt glad.
gråmulen.




jag saknar jättemånga!

cousins




and the living is easy

nu ÄR det äntligen sommar! efter en hejdundrandes massa studentfirande igår så drog vi ut på stan till festivalen aqua blå och roade oss ett tag. känslan när man klev ur bilen var obeskrivlig.
den ljumma sommarnattsluften blandades med dunkande musik från studentfesten nere vid vattnet, livebandet från hamnkrogen och visorna från scenen på hamngatan. människor och cyklar överallt. där och då bestämde jag mig för att det var sommar! så nu är mappen sommar 10 skapad bland alla bilder och det är en stark indikation på att sommaren ÄR här! :)

som vi har väntat

studentdagen i utvald, kronologisk ordning


dagens specialare

dagens tips:
hoffmaestro

dagens hemskhet:
1200 i böter från västtrafik. lång historia för övrigt. men jag skall överklaga imorgon.

dagens sentimentala:
glass och häng i gräset utanför domkyrkan med basgruppen.
min sista "riktiga" dag i skolan innan jag drar till jkpg.

dagens glädjeämne:

fortfarnade lgh i jkpg :)

dagens lättnad:
alla studentpresenter avklarade!

dagens hmm:
vad ska man ha på sig på studenten?

dagens hmm 2:
vem bryr sig om nr 1 haha.

lisa and the great journey

lisa, min kära vän lisa, bor nu i Zürich och jag i vänersborg.
när hon kommer tillbaka till vänersborg bor jag i jönköping.
så vi sa hejdå i söndags. för mig som är hyfsat sentimental så var det värre än för lisa som inte alls är lika snyftig haha.
men, det är ju inte som att vi aldrig kommer att ses igen :).

 

och på tal om jönköping. vi fick lägenhet igår! :D äntligen, äntligen, äntligen! precis den vi ville ha också. en stor fyra i två våningar med 2 balkonger, klädkammare och två toaletter :). galet nice! :)

 

men för övrigt så RÅPLUGGAR jag mest inför tentan på torsdag. har hyfsat grepp om de flesta termerna känner jag men kommutativa, associativa och distrubutiva lagen har jag inte koll på... fortfarande. skärpning sandy! så om någon känner för att ge mig en konkret och begriplig förklaring så välkomnar jag tacksamt det.

tjing!


RSS 2.0